PZU nurkował wczoraj i dzisiaj z powodu posiadanych obligacji (rentowności poszły przez ostatnie dwa tygodnie o ponad 1%), wpływ transakcji z Orlenem neutralny, dzisiaj rynek długu się poprawia, zamknięcie pod 25 zł może być.
Najpierw niech wypowie się Putek, określi się co dokładnie chce od świata demokracji. :) Myślę ,że potem, przyjdzie ulga, a wszyscy oleją jego żądania.
Dnia 2022-09-30 o godz. 13:16 zzz20 napisał(a): > Ale wierzyć nie musicie, że tak powie.
Jakby chciał być kozak (nomem omen), toby zagroził, że zrzuci bombę na Kijów, jak nie dojdzie do zawarcia pokoju z Ukrainą w terminie 48 h z akceptacją aneksji... Coś jak Polska w roku 1938 zagroziła Litwie (tylko nie atomem, a wojną).
Dnia 2022-09-30 o godz. 13:21 samkam napisał(a): > Dnia 2022-09-30 o godz. 13:16 zzz20 napisał(a): > > Ale wierzyć nie musicie, że tak powie. > > Jakby chciał być kozak (nomem omen), toby zagroził, że zrzuci bombę na Kijów, jak nie dojdzie do zawarcia pokoju z Ukrainą w terminie 48 h z akceptacją aneksji... > Coś jak Polska w roku 1938 zagroziła Litwie (tylko nie atomem, a wojną). >
No to jak tak nie powie to i tak później będzie poszczekiwał o tej bombie atomowej bez końca.
Osobiście darłbym już na miejscu grubego zwłaszcza w Stanach, bo go inny gruby wyprzedzi. Przecież przed Stanami złote czasy więc dla nich to duszenie inflacji to będzie śmiechu warte w porównaniu z zamówieniami na wszelkie dobra, których będzie brakować na świecie zaczynając od zbrojeniówki, samochodów itd. Najwyżej im Japończycy i Chińczycy powyskakują z US-bondów za pół darmo.
Dnia 2022-09-30 o godz. 13:42 bondov napisał(a): > Ktos mimo wszystko te akcje odbiera i chyba nie po to zeby sprzedac tsniej- choc pewnie tez sa i tacy
Jeśli można to kolega sam siebie nie czaruje, że ktoś odbiera.
A co do ajfonów i innego badziewia, pewnie będzie do wzięcia taniej w jakimś metaverse po jakieś 1,99 USD. To będzie ta rzeczywistość dla wszystkich.
A banan to nie wiadomo już czy się śmiać czy płakać.
Baza w sumie też spada. Kurna, muszę przyznać, że mnie zaskakują. Spodziewałem się dzisiaj odbicia ku północy do spodziewanych poziomów, a oni dołki na bananie pogłębili. Hm...
Może był przykaz, aby miesiąc i kwartał zakończyć zyskiem pochodzącym z S? Być może właśnie się przesiadają na L i dzida w górę będzie od poniedziałku? Czy w przyszłym tygodniu dalej marsz (przepraszam, wyścig, bo marszem tego nie można nazwać) na południe?
Zdaje się, że on jest strasznie pewny swego i Ukrainę i kolektywny zachód jedną ręką rozwali. Najwięcej nawrzucał zachodowi - jakby czuł wyższość nad tą antykulturą.
Dnia 2022-09-30 o godz. 15:31 zzz20 napisał(a): > Zdaje się, że on jest strasznie pewny swego i Ukrainę i kolektywny zachód jedną ręką rozwali. > Najwięcej nawrzucał zachodowi - jakby czuł wyższość nad tą antykulturą. > A co mu zostaje innego tak niewymiernego jak kultura? W nauce ma się ścigać? W technologii? W uzbrojeniu? W prawach obywatelskich? To mu chociaż kultura zostaje...
według mnie cos sie zaczynac zmieniac i chyba L zostaje na przyszły tydzien, dla mnie to był docelowy ruch w dół i obiecalem sobie ze bede kupowal akcje jak spadniemy ponizej 1400 zobaczymy czy trafnie