A dlaczego twierdzisz że mi się nie udało?
Ravcio nie należy do tych co dobrze przewidzieli i to jemu się udało bo jeszcze rano przed otwarciem trząsł gaciami
Dnia 2024-03-15 o godz. 08:45 ravcio napisał(a): > Chyba muszę nie mówić co mam bo widzę że tu pół forum czeka kiedy mi się noga podwinie by przyjąć to z radością i mieć pole do wyśmiewania.
Mi się zdaje, że może być niezły numer jak nasz Gruby będzie chciał okazać dominację temu smart.moneyowi z Indii. Nie wykluczam dziś 2450 - Gruby musi jakoś zadbać o reputację szulernii ;)))
Nie chodziło mi że dziś nie będę mówił tylko całkiem nie będę mówił. Chyba już mi się nie chce informować co mam i kiedy zniechęcają mnie co niektórzy i nie chce mi się jakoś dyskutować czy mam rację i dlaczego taka pozycja. W sumie moja pozycja, moja kasa, moje zyski lub straty a już praktycznie nikt się nie chwali co. Co innego mówienie o czymś po fakcie.
Dnia 2024-03-15 o godz. 15:39 ravcio napisał(a): > Nie chodziło mi że dziś nie będę mówił tylko całkiem nie będę mówił. > Chyba już mi się nie chce informować co mam i kiedy zniechęcają mnie co niektórzy i nie chce mi się jakoś dyskutować czy mam rację i dlaczego taka pozycja. > W sumie moja pozycja, moja kasa, moje zyski lub straty a już praktycznie nikt się nie chwali co. Co innego mówienie o czymś po fakcie.
Chłopie, ta twoja dzisiejsza wygrana to tylko dzięki szczęściu, więc nie dorabiaj do niej jakiejś teorii o tym, że przewidywałeś taki spadek. Jesteś uzależniony od otwierania krótkich pozycji i czasami ci się uda trafić, tak jak tym co typują na wigometrze. Nie masz żadnego wyczucia rynku ani umiejętności jego oceny ad hoc, na podstawie obserwacji tego co się na nim w danej chwili dzieje. Nie zawracaj więc gitary swoimi wynurzeniami o tym, jak to ty coś przewidziałeś i dlatego otworzyłeś taką a nie inną pozycję.
Ravcio, ale się odpalili, jak dzieciaki. To ja teraz napiszę Ci to samo co Ty mi, pisz bo forum jest dla wszystkich. Ja np. chętnie czytam/czytałem od lat to forum. Z tych co pozostali aktywni jak Ty, Benitor, Pan M, Klapa, 7777, ZZZ, Wilku......... itd a nawet!! piobor ;) macie ciekawe i co najważniejsze sprzeczne opinie, a z tego wychodzą ciekawe dyskusje.
A Ci którzy czują rynek i mają >90% W/L ratio uprawiając DT niech dalej siedzą na forum zamiast jeździć swoimi Lambo po prywatnej plaży albo pływać 100 metrowym jachtem :) Ja np. jutro jadę na tor pościgać się moją M2 co kupiłem za kasę z giełdy/obligacji/lokat, a nawet w tym wątku Prezes udowodnił mi jak mało jeszcze wiem o giełdzie. I szczere dzięki za to!!
Polecam tym nieomylnym od lambo trochę rozrywki i miłego weekendu! Pamiętajcie o zapłaceniu podatku za 2023!
ale dzidy poszły na minutówkach po 10-20pkt w dół. Fajnie, fajnie. Ustawiam małe Lki w tych okolicach zobaczymy czy wrócą.Bo jak dla mnie nawet jeśli tylko do pon-wt to jest okazja na nowej serii dla L.
37 tyś na starej serii - bardzo dużo zostawił do końca. Ostatnio w dniu rozliczenia często po 16 potrafił zablokować starą serie dużymi zleceniami po obu stronach. Dziś jeszcze tego nie zrobił. Dokąd nie zablokuje to nie koniec emocji.
Mam pytanie, dlaczego ktoś na TKO odprowadza do spadku o 99,9%, jak teraz na PEPCO i ORANGE? Ja miałem swoje wytłumaczenie o SL, a jakie jest inne możliwe?
Lucek dał mi wczoraj lekcję i wymiętoliłem tam i z powrotem z 60pkt. w końcówce. Jednak mądrego to dobrze czasem posłuchać. Dziękuję Miszczu :) Spokojnego weekendu wszystkim.
I jeszcze jedno, Edek napisał dzisiaj:
Ten, który teraz kupuje kontrakt serii H24 np. po cenie 2364 nabywa prawo do kupna koszyka akcji odwzorowujących indeks WIG20 po tej właśnie cenie i musi mu go sprzedać wystawiający kontrakt, czyli ten, który z nim w parze otworzył S. Kiedy dzisiaj po ostatecznym rozliczeniu tej serii kurs zamknięcia wyniesie 2375 ( jak obecny kurs WIG20 ), to kupiwszy ten koszyk akcji po 2364, może go od razu sprzedać na rynku po 2375 i skasować 11 pkt. zysku. To tak pokrótce, w celu wyjaśnienia :-)
I tak samo uważam, ale skoro tak wygląda rozliczenie serii na koniec to dlaczego ktoś oddawał L/brał S na serii H po 2342 skoro kurs WIG20 był 2350 na koniec FIX. Sam się zastanawiałem czy nie zgarnąć tych 100 paru szt co leżały po 2342 na S prawie do końca. Ale odpuściłem bo jak dla mnie gdyby to było takie proste to każdy inny głupi by je zgarnął przede mną.
Wybacznie jeśli odpowiedź jest banalna, czytałem o tym trochę, ale nigdy nie zostawiałem nic na ostatni dzień rozliczenia danej serii więc nie sprawdziłem tego w praktyce,
Być może już od poniedziałku rozpocznie się długi spadkowy ruch kierunkowy więc wreszcie będą mogli zarabiać długodystansowcy i wszelkiej maści systemowcy
Lucek niech fantazja cię nie ponosi gdyby nie atak funduszu to guzik by było prawdziwy gruby siedzi na bankach i akcjach które kupował rok temu do poziomu 2250 teraz podskoki popierdulek za przyzwoleniem bosa. Rub jak chcesz ja zaczynam czajic się na L przy obserwacji rynku nasz gruby podbił z tych poziomów żeby popierdulka mogła zrobić szopke przyszły tydzień na +
Tak szalonej końcówki nie pamiętam od wielu lat. Amplituda skoków sięgała 40 punktów ale Gruby miał swój docelowy poziom i go osiągnął. Brawo dla Grubasa !
Opcje sobie dzisiaj poszalały. Np. puty OW20O242350 zakres zmian 7,10 zł do 220 zł. Poziom rozliczenia chyba 90 zł ale ktoś na fiksie koniecznie chciał je mieć po 130 zł.