No niestety, ale ja obstawiam taki scenariusz na dziś:
1.K 1393 przed sesją
2.S 1431
3.K 1416
4.S 1437
Prośba do ORKI aby wypełniła moje założenia na dziś. Z góry dziękuję! Ja nadal z L 1417. Chciałbym dziś zamknąć pozycję i może przejść na S. We will see
na nic nie licze .zobacze co przyniesie los. tu musze byc cierpliwy. wiosna,lato 2023. koniec wojny. jak podpisza pokoj to kupie . na razie zanosi sie ze konflikt bedzie trwal i trwal.
PZU ma alior,pekao i teraz orlen. jak w20 bedzie dalej spadac to i pzu spadnie.
Dzięki że trzymacie kciuki za mnie choć nie wiem czy tylko za powodzenie moich L czy też za to żeby mi rozum powrócił bo teraz to ja byk ale po częśći gram jak baranek ;-) Nie takie wpadki zaliczałem i się z tego wygrzebywałem. Depozyt napięty jak guma w majtkach i po części też dlatego pozycja mniejsza na noc. Tak jak pisałem kiedyś zmieniłem zasady i od wiosny gram małym depozytem i musi mi go starczyć. Trochę mi to utrudnia grę ale uważam że decyzja była dobra i osoby o podejmujące duże ryzyko muszą mieć bat nad głową.
Dwa słowa do sytuacji. Waluty jest szansa na korektę. U nas LOP sporo spadł od szczytu może coś się zmienia. No i Jankes po sporym spadku i w miejscu gdzie jest szansa na odbicie. Fundamentalnie nie ma oznak że coś zmienia się na lepsze i nie ma powodu do TKM jak 7777 piszę ale nawet w silnym trendzie są korekty i na to liczę. Mówiłem kiedyś że spodziewam się silnego tąpnięcia ale uważam że to jeszcze nie ten moment. Najpierw korekta a potem silny impuls w stylu lemana tzn. może znów jakiś bank zabnkrutuje albo np. ten Chiński deweloper co rok temu o nim mówili. Impuls gdzie będzie brak płynności i silne spadki na całym świecie. A banan lecący na pysk to nie cały świat ;-) Jak to było z PZU spadało mocno a dopiero po sesji pojawiło się info o kupnie PKN ? Ktoś już pod to wcześniej sprzedawał ?
BFG rozpoczął przymusową restrukturyzację Getin Noble Banku, którego działalność zostanie przeniesiona do wspólnego banku BFG i Systemu Ochrony Banków Komercyjnych, utworzonego przez osiem banków komercyjnych - poinformował BFG w piątkowym komunikacie. Na proces ten przeznaczono kwotę 10,34 mld zł bezzwrotnego wsparcia.
Dnia 2022-09-30 o godz. 08:36 masturbant napisał(a): > BFG rozpoczął przymusową restrukturyzację Getin Noble Banku, którego działalność zostanie przeniesiona do wspólnego banku BFG i Systemu Ochrony Banków Komercyjnych, utworzonego przez osiem banków komercyjnych - poinformował BFG w piątkowym komunikacie. Na proces ten przeznaczono kwotę 10,34 mld zł bezzwrotnego wsparcia. > > te 10mld musz uzupelnic inne banki.
No dzis mnie okradli z akcji czyli kasy w majestacie prawa. Jeden bandyta z drugim prowadzą ze soba wojenke a ludzie za to płacą
az tak daleko siegac nie ma sensu akcje dopiero jak jakies oznaki będą bo tu na razie nie przewiduje jakis fenomenów w stanie wojny jeszcze rynki nie działąły wiec tez trzeba miec to w wiekszosc na uwadze znikam i zysków życzę dziś mimo wszystko nie gram mimo że jak bym mial stawiać to dalej tylko i wyłącznie S
No grubo tąpnęło... Przegapiłem dziś S po 1410, potem już nie miałem odwagi wchodzić w nie... Potem już miałem palec na "wyślij" z L koło 1400...Tym razem intuicja (i Ichimoku) kazała poczekać... Ufff...
wiem ze szansa byla mala dlatego S-ki postawilem ale myslalem ze bedziemy przy takim rynku krecic sie do poludnia w okolicy zera i dalem TP myslac ze po poludniu moze sie zrealizuje
Dnia 2022-09-30 o godz. 10:58 samkam napisał(a): > Dnia 2022-09-30 o godz. 10:47 piobor napisał(a): > > DAX-1,19, a tu dramat. Chyba zamknięcie ze stratą będzie rozwiązaniem :-( > > Odbije... >
Dnia 2022-09-30 o godz. 11:10 kaczka66 napisał(a): > Dnia 2022-09-30 o godz. 10:58 samkam napisał(a): > > Dnia 2022-09-30 o godz. 10:47 piobor napisał(a): > > > DAX-1,19, a tu dramat. Chyba zamknięcie ze stratą będzie rozwiązaniem :-( > > > > Odbije... > > > > komu się ...?
Na razie to wszystkim. Szczególnie tym w Chersoniu i Zaporożu... Dno pogłębione, powinno pójść w górę... Mam L po 1396. Liczę przynajmniej na jakiś symboliczny plus... Oczywiście ciągle DT i dzisiaj dodatkowy putinproblem (ma przemawiać o 14.00)...
Tak sobie myślę. Putin dostaje baty na Ukrainie. Ma coraz więcej problemów wewnętrznych (mobilizacja, kryzys). Jakby dzisiaj ogłosił przyłączenie do Rosji tych kilku obwodów Ukrainy i zaproponował pokój, to ciekaw jestem reakcji państw typu Francja/Niemcy... Mógłby to pięknie sprzedać - chce pokoju, obiecuje znowu gaz, węgiel itd. Uderzyłby w samo serce kruchej koalicji antyputinowskiej (nie mówiąc o państwach typu Węgry czy Serbia, które go popierają wprost)... Postawiłby Ukrainę w niezręcznej sytuacji...
Dnia 2022-09-30 o godz. 11:51 masturbant napisał(a): > nie po to zginelo 100k ludnosci Ukrainy i nie po to wladowamo dziesiatki mld dolarow aby Putek teraz wygral
Rozważam z jego perspektywy, jego korzyści politycznych (wewnętrznych i zewnętrznych) i uderzenia w zachód...