USD/PLN - zrobili wyskok w górę, ale wygląda na fałszywkę, a taką "ładną głowę z ramionami wyrysowali". Spadki powinny przyspieszyć, zobaczymy, jak będzie.
Dnia 2025-02-13 o godz. 17:12 ravcio napisał(a): > Kolejny dzień dużego obrotu na kasowym, na FW LOP spada. No i ważne 2600 zaliczone (przynajmniej dla mnie ważne). DAX na ATH i się trochę odkleił od rzeczywistości a Jankes według mnie walnie znów w opór i jaki tego efekt ? > Wnioski.... ?
Tak, obrót na WIG20 wysoki, 1,75 mld, a co ciekawe bo został w większości zrealizowany w trakcie notowań ciągłych, a na fixingu i w dogrywce obróciło się tylko 180 mln. Na FW20 wolumen też wysoki bo 30346 kontraktów, w tym na fixingu 1073 a w dogrywce 281, co nie często się zdarza. LOP na fixingu i w dogrywce spadł tylko o 387, bo więcej pozycji było otwieranych niż zamykanych.
Moje wnioski są takie, że od początku lutego zamknięcie każdej sesji ( z wyjątkiem 5 lutego ) jest wyżej niż poprzedniej, więc długoterminowa gra na spadki nie popłaca. Ale w grze jednosesyjnej jak najbardziej :))
Człowieku, masz jakieś kłopoty z pamięcią. Już ci wyjaśniałem, że ja nie stawiam prognoz tylko komentuję rynek w czasie rzeczywistym, z wyprzedzeniem maksymalnie kilku/kilkunasto minutowym. W swoich poprzednich postach odpowiadałem zaś na komentarze Danzela i ravcia.
Naucz się czytać ze zrozumieniem i nie zadawaj głupich pytań. Jasne?
Cześć, Byk na kasowym nie odpuszcza.. walka trwa.. z moich obserwacji wnioskuje zę niema co się sugerować kontraktami i LOP-em nie widzę tam grubasa na dłuższy czas w pozycji, pomijając różnej maści instytucje co po prostu zawsze jakąś pozycje mają, to co wzrasta lub maleje to jest to tylko spekulacyjny, szybko się zmienia, rozgrzała się europa na maksa jakaś euforia wbrew gospodarce, może się szykować coś grubszego....
Na dobry początek zrobi im deregulację za te 5 mln Spokojnie, nie on sam, tylko jeden z najpotężniejszych polskich managerów :)))) Teraz tylko czekać na ruch IBM.
Trzymam S do jutra chyba że spadająca gwiazda stanie się faktem ale patrząc na DAX i S&P to dzisiaj było łowienie nowych S i jutro może być dalszy wzrost. Myślę że jak zamknę to zaczną się spadki.
Historia lubi się powtarzać. Znów 2 mocarstwa chcą podzielić słabszego. Od zawsze mówiłem, że to USA powiedzą kiedy będzie koniec wojny. Ale taki styl mnie zaskoczył. To jest początek końca Ukrainy. I z takim podejście to Europa w razie draki zostaje sama samiusieńka. Dodatkowo z ruskiem będziemy zaraz miec 3 granice, bo bialorus to jak rosija i ua tez zaraz bedzie. Przetrawili już wszyscy?
Banki dziś nie pomagają, ale jest KGHM. :) Inaczej byśmy dawno się wyrwali z tej małej konsoli. W końcu będzie musiało pójść w którąś stronę. Druga strona wtedy będzie uciekać.
Znowu dzisiaj FW20 stoi jak widły w gnoju i na rynku nic się nie dzieje :)) A jednak się dzieje, tak jak i wczoraj. Dzisiaj od otwarcia LOP powiększył się już o 600 przy wolumenie 2730.
To tylko przewaga popytu, który zebrał oczekujące po prawej stronie tabeli notowań, zlecenia sprzedaży. Teraz lekkie cofnięcie i znowu parę punktów do góry.
A jeszcze jedno na wig20usd jeszcze nie było ath tej hossy
Więc
Jest do czego dociągać przy dolarze 4
Poniżej nie spadnie mi się sesje bo to wygląda jak wykoff
Stany też wykoff od listopada spx
Dolar pójdzie poniżej parytetu z eur
Będzie odpływ i popyt na dolara z uwagi na zimną wojnę i zbrojenia Europy z usrr
Europa rozbrojona
Nie po to duży kapitał podciągnął tak wysoko, za tak dużą kasę, by już teraz pozwolić na zjazd, by krótkie mogły zarobić. Korekta będzie, ąle po "mataczeniu" przy szczytach...