Nie wiedziałem rano że atak Izraela był ale wiedziałem że i tak będzie a twoje gadki nic nie zmienią pretensje do światowej finansjery a nie szukanie kozła wśród zwykłych ludzi.
Dzisiejsza sesja będzie wyglądać tak: otwarcie z luką 0,5-1,0%, a potem jej domykanie, ok. 12 już plusy, a o 17 zrobione 2480. Taką miałem wizję w szklanej kuli. Miłego dnia.
777 niech se będzie ale z ravciem ostrzegaliśmy elkowcow że każdej nocy może tak być , jak nawet teraz rozejdzie się po kościach to niebawem temat wruci.
Może i tak ale jeśli potwierdzi się atak Izraela to tam zacznie się jak w Ukrainie i zablokują transport wodny więc będzie jazda na indexach straszna , a jak się nie rozwinie to wryci do normalności mnie na L nikt nie namówi do wyjaśnienia tej sprawy.
Dnia 2024-04-19 o godz. 09:05 zzz20 napisał(a): > Czy to ma w ogóle jakieś znaczenie dla nas ?
Ma, więcej kasy wydadzą na zabawki (pistoleciki, bombki, samolociki, rakietki) niż w rozwój gospodarki, my niestety też będziemy zmuszeni takie zabawki kupować
Dnia 2024-04-19 o godz. 09:12 ~antyWhy napisał(a): > koniec paniki. ZZZ jest moc :)
Jak powracam na forum zawsze jest moc :)))) (teraz jednak ograniczam się tylko do najważniejszych newsów, albo nawet wcale nie będę dopisywał). Trend jaki jest każdy widzi :)))) Powiem więcej - wczoraj jak było powiedzmy tak sobie w tym usa, to złapałem się na tym, że sobie myślę - A CO MNIE TO OBCHODZI. Kiedyś to by było chyba wielkie stany zawracają czy coś takiego
Dnia 2024-04-19 o godz. 09:07 ~tenet napisał(a): > Dnia 2024-04-19 o godz. 09:05 zzz20 napisał(a): > > Czy to ma w ogóle jakieś znaczenie dla nas ? > > Ma, więcej kasy wydadzą na zabawki (pistoleciki, bombki, samolociki, rakietki) niż w rozwój gospodarki, my niestety też będziemy zmuszeni takie zabawki kupować
Mi się jednak wydaje jakby to przykro nie zabrzmiało, że tylko takie rzeczy rozruszają jedynie gospodarkę. Jak nie szło w gospodarce zawsze robili wojny niestety. Najgorzej będą mieli teraz jednak białos kórzy - USA wyciągnie się oczywiście za uszy, ale drugi raz ręki nie poda, bo nawet jej nie będzie miała. My tu będziemy jedynie zieloną wyspą jak coś w ogóle dadzą tu wyemitować (ale jakoś oszukamy system jak zawsze) :))
Dnia 2024-04-19 o godz. 09:13 zzz20 napisał(a): > Dnia 2024-04-19 o godz. 09:07 ~tenet napisał(a): > > Dnia 2024-04-19 o godz. 09:05 zzz20 napisał(a): > > > Czy to ma w ogóle jakieś znaczenie dla nas ? > > > > Ma, więcej kasy wydadzą na zabawki (pistoleciki, bombki, samolociki, rakietki) niż w rozwój gospodarki, my niestety też będziemy zmuszeni takie zabawki kupować > > Mi się jednak wydaje jakby to przykro nie zabrzmiało, że tylko takie rzeczy rozruszają jedynie gospodarkę. > Jak nie szło w gospodarce zawsze robili wojny niestety. > Najgorzej będą mieli teraz jednak białos kórzy - USA wyciągnie się oczywiście za uszy, ale drugi raz ręki nie poda, bo nawet jej nie będzie miała. > My tu będziemy jedynie zieloną wyspą jak coś w ogóle dadzą tu wyemitować (ale jakoś oszukamy system jak zawsze) :)) >
Tym bardziej, że jak ten bałągan się zakończy to USA już tacy -skórzy nie będą
Ja od 7 rano byłem na spotkaniu wyższych stołków z kilku wielkich korpo IT. Nawet został poruszony temat odwetu, wojen itd ale tylko wzmianka i szybka konkluzja, że tak było i będzie, a biznes trzeba "tylko" dostosować i dalej rozwijać produkty, sieć sprzedaży itd.
Nie twierdzę, że to te akcje nie wywołają jakiś zawirowań na rynkach, ale jak dla mnie to bardziej słabe ręcę panikują, a "grubaski" grają swoje. Jak dla mnie grubaski wciąż chcą do góry na globalnym rynku. Dlaczego? szczerze nie wiem. Mam kilka swoich przemyśleć w stylu ubrać ulicę jak najwyżej, że spadki dopiero po obniżce stóp w USA itd. ale to moje przemyślenia, kasa i pod to gram (co prawda tylko w excelu, ale jestem mistrz bo wypłacam z excela :D )
Autor: ~el_solido [83.23.255.*] 2024-04-18 18:19 Dzisiaj ciągnięte kilkoma największymi spółkami. PKN już dojrzał do powrotu nad 70. Brakuje tylko pogonić marshalków z pepców, cdrów i innych polsatów. O jsw nie wspomnę, bo tu się szykuje fikołek roku. I mamy komplet na górnej bandzie kanału wzrostowego.
Na Allegro 60 bankiek obrotu i kurs prawie bez zmian. Jakby tak nie wywali niżej to byłoby sporo wyżej. Widać, że gruby bierze do dzioba każdą ilość. Dwa dni temu był chyba rekord obrotu na tej spółce. Czy go pobiją?
Ja kisze na S co niektórzy na L i czekanie na ruch grubego na oko wyciągnie na koniec. Bo na zjazd nie liczę bo gdyby miał taki plan to już unas było by -3.
Jedyne co warte pomyślenia to jak wysokie ATH trzasną w tym roku - obstawiam jakieś 3700 Przecież mamy dopiero kwiecień - a tu jeszcze kasa z KPO przed nami, bitcon coś ma do wyrzeżbienia na dniach + dywidendy. A mamy kwiecień - bardzo dobry miesiąc
Tak jak dzisiaj zaobserwowałem na samym sobie - byle fake news już kompletnie nie działa, a kolejnego covida nie przewiduję Mamy pewniaka na kolejne miesiące
Dnia 2024-04-19 o godz. 16:11 ~xxxx napisał(a): > Ty naprawdę wierzysz w to co piszesz?
Jak to do mnie to podałem tylko kilka argumentów - a tu jeszcze ma ruszyć program mieszkaniowy, podwyżki dla budżetówki, babciowe, dopłąty do wszystkiego i co tam jeszcze chcecie. Jak było 1600 też nikt nie wierzył. 3000 to potrzebne tu jest praktycznie na już
PLN kto w niego kasę kładzie ? W okolicach 14 ruch przyśpieszył ? Zagranica jednak dokłada kasę by bandanka utrzymać ? Jeśli to zagranica to Ski nie mają szans.