• tak podpowiem, o co jest gra Autor: ~biedny [83.26.177.*]
    do 2028 trzeba "przerobić " na gaz około 3 tys. elektrociepłowni i ciepłowni w sumie, i małych i dużych, termin nierealny, raczej 30 lat, więc myślcie, Żerań był preludium wg mojej oceny
  • Re: tak podpowiem, o co jest gra Autor: ~Hehe [37.47.118.*]
    Jakoś nie ma nowych komunikatów z umowami
  • Re: tak podpowiem, o co jest gra Autor: ~biedny [83.26.177.*]
    pewnie działaja, a ty bys chciał wszystko na talerzu
  • Re: tak podpowiem, o co jest gra Autor: ~Hehe [37.47.118.*]
    Tak działają, że prezes znając działania zmniejsza zaangażowanie?
    a niech zmniejsza, jego prawo, mnie interesuje spółka, prezesi bywaja na stołkach
  • Re: tak podpowiem, o co jest gra Autor: ~200mln [188.146.39.*]
    Ja to inaczej widzę.
    Teorie mam taką.
    W mojej ocenie jest strażnikiem kursu.
    W marcu przed okresem zamkniętym oddał 280 tys.
    Zakładam, że te akcje posłużyły do zasypania wybicia po ogłoszeniu umowy z Solarem. W okresie zamkniętym prezes nie mógł sypać, ale ten co kupił mógł.
    Teraz przed okresem zamkniętym oddał 180tys. po 62gr.
    Moglo być w gotowości, żeby zasypać potencjalne wybicie po ogłoszeniu pierwszej farmy.
    Z resztą cały czas ktoś dokłada z prawej.

Jeżeli teoria jest zasadna, pytanie czemu to ma służyć?
    możesz mieć rację, ale wg mnie co to za ilości, jakieś drobne po obecnych cenach, badźmy poważni
  • Re: tak podpowiem, o co jest gra Autor: ~200mln [188.146.39.*]
    Akcjonariat wymęczony.
    Nie udało się zebrać chętnych żeby rozebrać 50.000 akcji, gdzie sam deklarowałem wziąć 20.000.

Stad takie 180.000 może być wystarczające, żeby podciąć skrzydła.

Musialby tu wejść kapitał spekulacyjny z prawdziwego zdarzenia a nie jakieś pseudo grupy z Facebooka.
    Obstawiam, że po tym jak w 4 kwartale napchali kosztów pod korek, to wyniku 1 kwartału nie zaniżą. Powinien być ładny zysk
  • Re: tak podpowiem, o co jest gra Autor: ~manola [83.11.93.*]
    po wynikach, już wkrótce - odnośnie gazyfikacji elektrowni węglowych, to został już przyjęty program do 2028 roku - był artykuł w Parkiecie na ten temat - więc nie ma się o co martwić.
  • Re: tak podpowiem, o co jest gra Autor: ~Maniek [85.128.110.*]
    Jedyna rozsądna wypowiedź. Zapytań ze strony wielu elektrociepłowni jest mnóstwo, taka firma jak G-Energy to nie Polimex, nie przerobi wszystkiego. Lepiej wziąć 3 kontrakty i skończyć w terminie niż 4 i na każdym się opóźnić, przychody będą takie same.
  • Re: tak podpowiem, o co jest gra Autor: ~Ania [188.146.226.*]
    spokój na spółce ... oznacza stabilność. Wolę aby spekuli było jak najmniej. Widać, że jeszcze próbuje jakaś drobna ekipa z hehe na czele . Skup porównują z e sprzedażą Prezesa . A co ma jedno wspólnego z drugim?
    od dnia sprzedaży Prezesa pierwszej partii Wolumen obrotu:4 262 244 szt. , dodatkowo pakiet prezesa został rozebrany natychmiast.
    Sypią ci co chcą każdy ma prawo , kupować też. Dość prymitywnie wyglądają te zaczepki. Skup to forma dywidendy dla akcjonariuszy i dla mnie to ok bo przynajmniej nie zabierają mi osobnego podatku. Jakbym kupiła bogdankę jak zaleca hehe kiedy po raz pierwszy kupiłam GE to byłabym 70% (-70,74%) w plecy A tak wynik za 4 lata to 562,22% i dla mnie to jest przyzwoity zwrot z zainwestowanego kapitału :) a pamiętam wtedy , ze aktywne hehe pisał o bazie ściągnięciu z GPW , prokuraturze i rozliczeniu Zarządu! :)

• Re: tak podpowiem, o co jest gra Autor: ~Krzysiek [188.146.101.*]
    pewniak dla inwestorów choć niekoniecznie dla spekulantów
[x]
GENRG -3,76% 0,18 2024-11-15 16:46:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.