do 2028 trzeba "przerobić " na gaz około 3 tys. elektrociepłowni i ciepłowni w sumie, i małych i dużych, termin nierealny, raczej 30 lat, więc myślcie, Żerań był preludium wg mojej oceny
Ja to inaczej widzę.
Teorie mam taką.
W mojej ocenie jest strażnikiem kursu.
W marcu przed okresem zamkniętym oddał 280 tys.
Zakładam, że te akcje posłużyły do zasypania wybicia po ogłoszeniu umowy z Solarem. W okresie zamkniętym prezes nie mógł sypać, ale ten co kupił mógł.
Teraz przed okresem zamkniętym oddał 180tys. po 62gr.
Moglo być w gotowości, żeby zasypać potencjalne wybicie po ogłoszeniu pierwszej farmy.
Z resztą cały czas ktoś dokłada z prawej.
Jeżeli teoria jest zasadna, pytanie czemu to ma służyć?
Akcjonariat wymęczony.
Nie udało się zebrać chętnych żeby rozebrać 50.000 akcji, gdzie sam deklarowałem wziąć 20.000.
Stad takie 180.000 może być wystarczające, żeby podciąć skrzydła.
Musialby tu wejść kapitał spekulacyjny z prawdziwego zdarzenia a nie jakieś pseudo grupy z Facebooka.
Obstawiam, że po tym jak w 4 kwartale napchali kosztów pod korek, to wyniku 1 kwartału nie zaniżą. Powinien być ładny zysk
po wynikach, już wkrótce - odnośnie gazyfikacji elektrowni węglowych, to został już przyjęty program do 2028 roku - był artykuł w Parkiecie na ten temat - więc nie ma się o co martwić.
Jedyna rozsądna wypowiedź. Zapytań ze strony wielu elektrociepłowni jest mnóstwo, taka firma jak G-Energy to nie Polimex, nie przerobi wszystkiego. Lepiej wziąć 3 kontrakty i skończyć w terminie niż 4 i na każdym się opóźnić, przychody będą takie same.
spokój na spółce ... oznacza stabilność. Wolę aby spekuli było jak najmniej. Widać, że jeszcze próbuje jakaś drobna ekipa z hehe na czele . Skup porównują z e sprzedażą Prezesa . A co ma jedno wspólnego z drugim? od dnia sprzedaży Prezesa pierwszej partii Wolumen obrotu:4 262 244 szt. , dodatkowo pakiet prezesa został rozebrany natychmiast. Sypią ci co chcą każdy ma prawo , kupować też. Dość prymitywnie wyglądają te zaczepki. Skup to forma dywidendy dla akcjonariuszy i dla mnie to ok bo przynajmniej nie zabierają mi osobnego podatku. Jakbym kupiła bogdankę jak zaleca hehe kiedy po raz pierwszy kupiłam GE to byłabym 70% (-70,74%) w plecy A tak wynik za 4 lata to 562,22% i dla mnie to jest przyzwoity zwrot z zainwestowanego kapitału :) a pamiętam wtedy , ze aktywne hehe pisał o bazie ściągnięciu z GPW , prokuraturze i rozliczeniu Zarządu! :)