• Skup - ciekawostka Autor: ~200mln [188.146.39.*]
    Zwróciliście uwagę, że skup realizowany jest w okrągłych ilościach dziennych? Równo 5 lub 10 tys. akcji

Dzisiaj dwie ostatnie transakcje zrzucone na lewo po 59 gr to okrągłe 2000 i 3000. W raporcie pewnie będzie info, że dziś kupili 5.000 akcji po 59gr.

Ile razy ustawiałem się na różnych spółkach z lewej strony to albo dostanę niepełną ilość, albo w trakcie ktoś ustawi się piętro wyżej i bardzo rzadko wpada okrągła ilość.

A tu raportują zawsze 5000 lub 10000 akcji dziennie.

Daje do myślenia
  • Re: Skup - ciekawostka Autor: ~Hillela [94.101.17.*]
    Trzymają
  • Re: Skup - ciekawostka Autor: ~200mln [188.146.39.*]
    Kto oddaje okrągłe 5.000 lub 10.000?

Przeglądałem espi o skupach innych spółek i tam piszą, kupiliśmy 8734 akcje, a następnego dnia 12.430

Ale nie okrągłe tysiące
  • Re: Skup - ciekawostka Autor: zgieudekpospolity [46.205.202.*]
    Ciekawe

Mam jedno możliwe wytłumaczenie, przykre niestety

Wolumen

Skupują tak mało, że ciężko już kupić mniej.

po 5000

to jest 3000zł...

Ludzie są wymęczeni na tym walorze, więc oddają pod koniec dnia ze stratą, po trochu albo w całości

Nisko ustawiony koszyczek GNG zbiera okrągłe zlecenia.

Być może ktoś chce sprzedać 7423 akcji

GNG zbiera 5000 okrągło. Mało, ale tanio.

Wniosek z tego wszystkiego jest niestety taki, ale podkreślam, że jestem akcjonariuszem i trzymam uparcie

że niestety nie ma tu żadnego popytu

żadnego

poza skupem 5000-10000tys. akcji przez GNG co dwa tygodnie

i niestety masz proste wytłumaczenie

ale może jest inaczej
  • Re: Skup - ciekawostka Autor: ~200mln [188.146.39.*]
    Nie zgodzę się.
    Obserwowałem dziś końcówkę sesji.
    Pojawiło się z lewej 10.000.
    Potem wpadły 2000, potem 3000 a potem zniknęło pozostałe 5.000 z lewej.

Nie jest fizycznie możliwe żeby ludzie sypali akurat dla DM odpowiedzialnego za skup równo w tysiącach i to albo 5.000 albo 10.000.

Dlaczego nie ma 4.000 i 6000?
  • Re: Skup - ciekawostka Autor: ~Maniek [85.128.110.*]
    Dobrze kombinujecie ale pamiętajcie że skupy robione przez biura maklerskie nie muszą podlegać takiej logice. Biuro dostaje kasę ryczałtem i ich sprawa jak sobie zorganizują nabycie. To że raportują skup 5 tys za 59 gr nie oznacza że wcześniej nie kupili drożej (np po 61 gr) i oddali sami sobie po 59 gr zgodnie z umową ze spółką, która może nakładać ograniczenia np. co do ceny zakupu w odniesieniu do średniej ceny z danego dnia. Oni i tak dostają kasę za skupowanie więc te 100 zł jest ich kosztem wliczonym w wynagrodzenie.
  • Re: Skup - ciekawostka Autor: ~no [107.181.177.*]
    To że leci 2k czy 3k to bez zaczenia ,sam wystawiam czasem akcje na rożnych spółkach z rożnymi typami zleceń i zakupy mi wpadają w róznych ilościach .Bez znaczenia. A to że ktoś po 2 czy 3 czy 5 zrzuca to co w tym dziwnego ja też czasem sypie w małych pakietach jak tylko ktoś się podstawi gdy realizuje zysk albo potrzebuje wyskoczyć .

Ktoś sypnoł i tyle żadne dziwne zjazwisko
  • Re: Skup - ciekawostka Autor: ~otiwo [62.113.118.*]
    Dnia 2021-05-07 o godz. 11:55 ~no napisał(a):
    > To że leci 2k czy 3k to bez zaczenia ,sam wystawiam czasem akcje na rożnych spółkach z rożnymi typami zleceń i zakupy mi wpadają w róznych ilościach .Bez znaczenia. A to że ktoś po 2 czy 3 czy 5 zrzuca to co w tym dziwnego ja też czasem sypie w małych pakietach jak tylko ktoś się podstawi gdy realizuje zysk albo potrzebuje wyskoczyć .
    >
    > Ktoś sypnoł i tyle żadne dziwne zjazwisko

Arkusz z wczoraj
    https://zapodaj.net/images/c7bac45a5d264.png

czyli ledwo zipiący popyty,tylko pospekulowac można. Wielu drobnych tak się bawi i za miesiac coś tam ugra grosze,jest wiele takich spolkech niepłynnych gdzie drobnica kombinuje wywala itd...

Dodam że sam coś tam kupuje do picu na tych poziomach i raz dałem 10k wpadło 6k wycofałem,wczoraj tez dawałem kilka razy 10k i wycofywałem raz w jednej ,raz w innej cenie aby ,czasem tak się bawie i mnie to nie dziwi,wpadnie nie wpadnie.
    Czasem postawie i czekam do konca sesji i wycofuje albo bire z prawej wszystko zalezy od mojego wydzimisia.

Wiec watek nadaje sie do kosza jak dla mnie ,nie płyna spółka ,tak samo jak tlg się dziej czy hrl tam to już dopiero obroty tragedia.

Nie ma czym sie podniecac ,kupic pod raport co najwyzej i to nie za duzo ,lepiej powazna kase dawc w konkrety a tu to tylko spekulowanie i drobne granie. Kurs spada 8 miesiecy moze zrobia pompe i powieszą kolejnych albo i nie.
    Preziowi widze pasuje ze kurs nisko i nie rusza i skupowac sobie moze tanio,cos na tym ugrac idzie.
    Wcześniej zarobił bo zbył po 0,69 290k i po 0,62 180k
    a skupił 95k.
    Szkoda że tu nie wygląda skup jak nalezy ,po infie o skupie kurs up ,potem drożej, w nielicznych żadkich przypadkach spada jak tu.
    Spekulacja jedynie pozostaje bo mrozic kapitał gdy wiele dobrych spolek daje zarobic to mija sie z celem.
    Tu czekanie na solidne wzrosty to jak czekanie na wygana w totka ,mozna sie pobawic i tyle :)

[x]
GENRG 4,76% 0,18 2024-11-15 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.