• spadki spadki Autor: roboticsbay [178.73.8.*]
    Co tu się dziś dzieje? Co takie nastroje, jak sądzicie?
  • Re: spadki spadki Autor: ~Vvader [188.121.15.*]
    Koniec pandemii
    Teraz czas próby dla firmy czy przy braku lockdownow utrzyma dynamikę?
  • Re: spadki spadki Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Przecież wiadomo, że dynamiki rzędu 70% jest nie do utrzymania. @0-25% jak najbardziej. Wycena na razie dyskontuje prawie wszystko oprócz Ebitda i zysku netto.
    W końcu fajne obroty! Przyszedł kapitał. Co strachliwi musza oddać, cześć będzie cięła straty po wpisach na tym forum widać,że tu pełno przypadkowych ludzi w akcjonariacie, a przecież wiadomo od dawna, że na giełdzie zarabia kilkanaście no niech będzie że 20 %.

Już pisałem, tu problem nie jest koniec lockdownu. Można porównać do Dadelo. I tu i tam były rekomendacje a który kurs jest powyżej a który poniżej reko to chyba oczywiste

Grę pod pod wyniki za 1Q2021 czas zacząć :)

• Re: spadki spadki Autor: ~helpi [5.173.97.*]
    Teraz trochę teorii AT.

I co z tego że Spadki? Normalne, jak Fale na morzu - przypływy i odpływy (teoria Dowa).

Ważne jest, jak zakończy się dzisiejsza świeca dzienna - jak się zamknie, i jutrzejsza tygodniowa.
    Na razie mamy spory cień od dołu. Wg mnie jest dobrze patrząc na Wykres z perspektywy ALL / 1 dzień.

Ja czytam wykresy, czyli bardziej koncentruje się na AT. I ta AT mówi mi, że będzie Wybicie. Ale Kiedy?
    Nie wiem. Można jedynie przypuszczać, że wraz z ogłoszeniem wyników za 1 Q 2021 lub tuż PRZED
    (co jest bardziej prawdopodobne).

Dla mnie dzisiejszy swing jest zakończeniem korekty trójfalowej ABC (w zasadzie ja opisuję ją jako ABCD).
    Jeśli tak się zakończy dzień (z tym Low = 31,50 zł) to zamkniemy falę C na Fibo 61.8% (tzw. skrócona "C").
    --> 61.8% fali "C" to ok.31,774 zł - a mieliśmy dołek 31,50 zł (!)

Zobaczcie jaka była Reakcja Ceny po Spadku z 34 na 31,50 zł (?) Błyskawiczne odbicie do 34 zł w okresie
    jakiś >30 min. To dobry znak. Cena od tamtego momentu oscyluje wokół zamknięcia świec historycznych
    tygodniowych - coś koło 9 do 11 tygodnia 2021 - dokładnie nie podaję, bo ze smartfona działam.

Nawiasem, Wzrostowa świeca tygodniowa (6 tydzień 2021) jest zbyt silna, aby były większe Spadki (!)
    28 zł - 39.10 zł = 100% ---> 61.8% (złote Fibo) = ~32,24 zł - i dlatego "kręcimy" się wokół >32 zł.

Dzisiejsze wybicie dołem traktuje jako "fałszywe" - ale jak napisałem, odczekajmy do końca dnia. Nie chwal dnia
    przed zachodem słońca. Cena - Wysoka - z Wami )

ps.
    w ogóle mamy spadki na mniejszym rynku - jak to w Maju. Jest nawet odpowiednie powiedzenie.
  • Re: spadki spadki Autor: bialoczerwony1972 [37.30.53.*]
    Będzie zdziwienie jak zamkną na zero, albo na lekkim plusie :) i tyle papiera wyrwane od strachliwych...
  • Re: spadki spadki Autor: ~major [89.64.7.*]
    a tymczasem już ponad -5%. oj naganiacze, naganiacze...
    Te major ty naprawdę wierzysz, że wpisy na forum bankiera mają jakikolwiek wpływ na kurs? Ile masz lat miszczu :)
  • Re: spadki spadki Autor: ~major [89.64.7.*]
    a kto napisał, że mają wpływ? to twoja interpretacja. ja napisałem tylko, że jesteś naganiaczem
    Zejdzie poniżej 30 na początku przyszłego tygodnia i wtedy znów coś skubne
    @Vvader
    Jakoś słabo to widzę, ale giełda przez już 13 lat nauczyła mnie pokory i wiem że nic nie wiem. :)
  • Re: spadki spadki Autor: ~Wassle [94.172.124.*]
    @Vader jak jesteś 13lat na gieldzie to piwnieneś wiedziec ze zanim 30zl wybije to ciezka droga bedzie przez poziom 32.4 - 31.5 i nie prowadzic analizy życzeniowej, osobiście wydaje mi sie ze po tym jak dzisiaj wywalili swiece w dół i zaraz potem kupioono +20k akcji to znak ze sa duze szanse ze kurs sie obroni prosto rzecz ujmując
  • Re: spadki spadki Autor: ~Wawak [37.47.33.*]
    Od kiedy MCI może sypać? Pol roku od debiutu? Tu będzie niezła rzeźnia zaraz :)
    Zobaczymy w przyszłym tygodniu
    @major
    Nie mierz innych swoją miarą. Skoro ty wierzysz w płaskoziemie i sens naganiania na bankierze to nie znaczy że inni też. Chcesz podyskutować na argumenty za spółką i przeciw? Potrafisz? Wątpię :)
  • Re: spadki spadki Autor: ~helpi [5.173.97.*]
    @~major [89.64.7.*],

MAM te akcje. Aby nie było wątpliwości. I tracę.

CZYTAJ wypowiedź świec i naucz się analizować Wykresy. Dobrze radzę.
    Bo to, że spada, to normalna rzecz. Ty byś chciał aby tylko rosło i rosło.
    Nigdy tak nie ma.

31.500 zł to było 68.5% zniesienia całego zakresu. Cena się obroni. Tego jestem pewien.
    A teraz Smart Money "trzepią" tzw. "słabe ręce". Taka to prawda. Wiedzą co będzie niedugo.
    Ale może i dobrze, że pozbędziemy się leszczy ;)
    Co do słabych rąk to zgoda. Pytania na forym: a kiedy wyniki, a czemu spada, będzie rosło itd itd pokazują że tu są przypadkowi ludzie. Niech kasują swoje niewielkie zysk od IPO a inni niech tną straty i grunt będzie przygotowany.
    Też sie zgadzam :) dzisiaj kurs otarł się przez ważny punkt 31.64 może to być punkt odbicia trendu spadkowego jaki teraz panuje ja bym chętnie pokonsolidowal teraz na tym poziomie powyżej 31.64 (krotko lfalowo) najlepiej +32.6 i czekał na dalsze wyniki/strategie/rynki rozpoczynając trend spadkowy :) bo poziomu 31.63 nie ma sensu wybijać juz moim zdaniem bo zjedzie za nisko :/
    Przepraszam pomyslilem sie - wzrostowy nie spadkowy bo maslo maslane wyszlo :)
  • Re: spadki spadki Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    @Wawak

uważaj bo jak zacznie sypać to ciebie zasypie. przychodzi taki jeden z drugim, nie rozróznia TFI od FIZu i mysli ze takie MCI sypie na rynku. Qrwa skąd wy się bierzecie ludzie? To reklama IPO Answear was nagoniła na banana? Oj będzie płacz, będzie!
[x]
ANSWEAR -0,62% 19,38 2026-03-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.