Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  32,76 zł , zmiana od tamtej pory: -40,83%

Re: spadki spadki

Teraz trochę teorii AT.

I co z tego że Spadki? Normalne, jak Fale na morzu - przypływy i odpływy (teoria Dowa).

Ważne jest, jak zakończy się dzisiejsza świeca dzienna - jak się zamknie, i jutrzejsza tygodniowa.
Na razie mamy spory cień od dołu. Wg mnie jest dobrze patrząc na Wykres z perspektywy ALL / 1 dzień.

Ja czytam wykresy, czyli bardziej koncentruje się na AT. I ta AT mówi mi, że będzie Wybicie. Ale Kiedy?
Nie wiem. Można jedynie przypuszczać, że wraz z ogłoszeniem wyników za 1 Q 2021 lub tuż PRZED
(co jest bardziej prawdopodobne).

Dla mnie dzisiejszy swing jest zakończeniem korekty trójfalowej ABC (w zasadzie ja opisuję ją jako ABCD).
Jeśli tak się zakończy dzień (z tym Low = 31,50 zł) to zamkniemy falę C na Fibo 61.8% (tzw. skrócona "C").
--> 61.8% fali "C" to ok.31,774 zł - a mieliśmy dołek 31,50 zł (!)

Zobaczcie jaka była Reakcja Ceny po Spadku z 34 na 31,50 zł (?) Błyskawiczne odbicie do 34 zł w okresie
jakiś >30 min. To dobry znak. Cena od tamtego momentu oscyluje wokół zamknięcia świec historycznych
tygodniowych - coś koło 9 do 11 tygodnia 2021 - dokładnie nie podaję, bo ze smartfona działam.

Nawiasem, Wzrostowa świeca tygodniowa (6 tydzień 2021) jest zbyt silna, aby były większe Spadki (!)
28 zł - 39.10 zł = 100% ---> 61.8% (złote Fibo) = ~32,24 zł - i dlatego "kręcimy" się wokół >32 zł.

Dzisiejsze wybicie dołem traktuje jako "fałszywe" - ale jak napisałem, odczekajmy do końca dnia. Nie chwal dnia
przed zachodem słońca. Cena - Wysoka - z Wami )

ps.
w ogóle mamy spadki na mniejszym rynku - jak to w Maju. Jest nawet odpowiednie powiedzenie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ANSWEAR -0,62% 19,38 2026-03-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.