Warszawa, 04.05.2021 (ISBnews) - Skonsolidowany zysk netto przypisany akcjonariuszom jednostki dominującej Asseco Poland wyniósł 101,9 mln zł w I kw. 2021 r., podała spółka, powołując się na szacunkowe dane.
Ostateczna wartość wyniku netto zostanie przekazana w rozszerzonym skonsolidowanym raporcie okresowym za I kw. 2021 r., który zostanie opublikowany 26 maja 2021 r.
W I kw. 2020 roku Asseco Poland odnotowało 81,7 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej wobec 79,6 mln zł zysku rok wcześniej.
Asseco Poland specjalizuje się w produkcji i rozwoju oprogramowania. Jest to największy software house z polskim kapitałem, ponad połowę przychodów grupy stanowią rozwiązania własne. Asseco jest szóstym największym dostawcą oprogramowania w Europie.
Jutro wsparcie na 75zl, inaczej szkoda czasu na banana, ciekawe czym zaskoczy sesja, od teraz już każdy kwartał +100mln zysk, na koniec roku 4q +160mln zysk, backlog, kiszenie na tym poziomie świadczy o zaleszczeniu akcji, które trzeba skupowac
Zosia, pewno masz rację. Analogicznie było na Torpolu - po świetnych wynikach dołowanie kursu przez miesiąc. Dziś w końcu mocniejsze wybicie. Ciekawe jak będzie jak APL ugryzie coś w Niemczech, Kaczogrodzie i ile wpadnie z puli Cyfrowej transformacji... Ja dziś dobierałem bo widzę perspektywy na tej "lokacie". Boli że nie rośnie, dywidenda dupy nie urywa, ale jest stabilizacja i bardzo duże perspektywy. 80+ to kwestia czasu.
Każda sesja na szerokim WIG "patrzy " w stronę USA ...nasze niedowartościowane totalnie spółki czekają na dalsze wzrosty .. ACP dzisiaj ładny pakiet prawie 40k po 70,7 otwiera drzwi do 72-73 ..
ZYSK ZNAKOMITY ALE ZAINTERESOWANIA BRAK, TO CO TAKIE ZYSKI I NIKT Z WIELKICH NIE KUPOWYYYWÓJE? A TO FELLER WESTCHNĄŁ SELER, JA TU DROGO MÓJ SZCZYPIORKU LEŻĘ TUTAJ JUŻ OD 15 LAT. WESTCHNĄŁ SELER A TO FELER. I CO SIĘ TU KOMU WYDAWYWUJE? ŻE JEST MISZCZ PRZEZ SZCZ, I ŻE TYLKO CZEKAJĄ AŻ MU SIĘ BEKNIE O ZYSKACH? BO GRAĆ TO TRZEBA UMIEĆ? BO GRAĆ NALEŻY JAK W USA? A TU KTOŚ NA KLACZY Z PGR KTOŚ CHCE WYGRAĆ WIELKĄ PARDUBICKĄ? JAKA KOBYŁA JEST KAŻDY WIDZI. ALE NA BEZRYBIU TO I RAK RYBA? POZDRAWIAM MAZUR
DOBRZE DZIECIAKU, TO WSPANIALE ŻE W PRZYSZŁOŚCI UROŚNIE I W PRZYSZŁOŚCI BĘDZIESZ MIAŁ 7 DZIEWIC I TAK DALEJ I DALEJ. ALE NIE O TO CHODZI JAK CO KOMU WYCHODZI, ŚPIEWAĆ KAZDY MOŻE??? NATOMIAST JA PROPONOWAŁ BYM W SIERPNIU CENĘ TAK ZE 120 ZŁ ASSECO I DALE J NA 850 ZŁ I DALEJ NA 1300 ZŁ, A POTEM 3200 ZA AKCJĘ. A JAK BY SPADŁO TROCHĘ TO 2850 ZŁ, A DZIŚ TO MAMY 71 ZŁ, NO PROSZĘ, NO PROSZĘ, NO PROSZĘ. NO I TO BYŁO BY CIEKAWE DLA INWESTORÓW JAK CÓRKA RYBAKA RYBAKA Z MAZUR. NO ALE JA MAM PIERŚCIEŃ RYBAKA, A TY CO MASZ?
coś mi się wydaje Mazur ,że pomyliłeś adresy od dzieciaków to dostaniesz łomot jak im na ulicy takie pierdoły będziesz gadać ..
Napisałeś ponownie coś bez sensu ....
Zapytam ..czy posiadasz akcje ACP ? Masz wiedzę i fantazję i wiek 50+ dlatego z tobą piszę na kilku spółkach ale coraz bardziej dajesz plamę .. nie pijemy w poniedziałek rano !!! ..chyba że to wesele góralskie !!!
SZKODA ŻE TAK NERWOWO ODPOWIADASZ, BO JA SZANUJĘ SWYCH ADWERSARZY I JEŻELI CZUJESZ SIĘ URAŻONY, TO PRZEPRASZAM. NIESTETY ALBO STETY, TU NA TYCH PORTALACH WIĘKSZOŚĆ DAJE OSTRE KOMENTARZE, I WSZYSCY TO TRAKTUJEMY JAKO ŻART. NIKT DO SIEBIE TEGO NIE ODNOSI, TYLKO DO SYTUACJI. A SYTUACJA JEST KOMICZNA, WIĘC TEKSTY OBRAZOWE. NIE BĘDĘ PRZEPRASZAŁ ZA TO ŻE DAŁ BYM RADĘ PODNIEŚĆ TĄ SPÓŁKĘ CONAJMNIEJ NA 850 ZŁ Z PALECM W "I TU TAKIE NIEDOMÓWIENIE". I PROBLEM TU TAKI ŻE SMERF CIAMAJDA ROZGRYWA. ALE TO NIE MOJA SPÓŁKA, A JA KOSZTUJĘ BY ZROBIĆ TE 850 ZŁ ZA AKCJĘ ASSECO NA POZIOMIE ŻE TAM ZŁAPIE WSPARCIE I DALEJ RUSZY W GÓRĘ. POZDRAWIAM CAŁY ZESPÓŁ ASSECO MAZUR
JA CIEBIE TEŻ POZDRAWIAM, ALE CO TO DLA AKCJONARIUSZY I INWESTORÓW W ASSECO ZNACZY? TE TEWOJE WYPOWIEDZI ZNAKOMITEGO ZNAWCY? ZNAKOMITY BENIUSZ ZBNAWCA A CENA JAK FIRMY Z " SAMBOWOZY". A PROPOZYCJE DLA KIEROWCÓW SZAMBOWOZÓW I MOŻNA WYBIERAĆ JAKI SZAMBOWÓZ.
Dnia 2021-05-14 o godz. 10:50 ~Sekel napisał(a): > Ludzie, tyn nizsze kurs tyn lepiej. Mozna kupic wiecej akcja za tyn sam kapital, a Stopa Dywidendowa jest wyzsza.
A NAJLEPIJ JAK BY SPADŁO NA PIĄTAKA, TO KAŻDY PO TANIOŚCI MÓGŁ BY SE KUPIĆ, NO NIE KOLEGO Sekel
Wmawiają mi pomroczność jasną, ale to kolega von Mazur pracował nad zasilaniem systemu nazywanego przez Binjamin Netanjahu Żelazny Promień? Ci z Izraela robili to co Tesla nazywał przesył energii, a kolega Mazur robił taki zimny proces energetyczny? Razem to miało być źródło energii z laserem. No ale RP zlikwidowała w PZL wydział AGS3 i wdrażanie zimnej syntezy, a więc laser z Izraela nie ma zasilania które mogło by mieścić się w rączce np. Kałacha? Podobno Mazur skończył to bo mówi o źródle zasilania do aut, identycznym jak do lasera dla zbrojeniówki PRL.
CO ZROBIĆ JAK PODAJĘ DO POLSKIEJ GRUPY ZBROJENIOWEJ ŻE JEST TA TECHNOLOGIA PRAWIE GOTOWA ,TO ODPOWIADAJĄ ŻE NIC O TYM NIE WIEDZĄ, PGZ NIC NIE WIE O PRZENOŚNEJ TECHNOLOGI ZASILANIA DUŻEJ MOCY W TYPOWYM DZISIAJ SYSTEMIE OZE DLA LASERÓW I RADARÓW PRZECIWLOTNICZYCH, A TAKĄ DOKUMENTACJĘ TRUDNO ZAJUMAĆ BEZ ŚLADU. ALE W III RP WSZYSTKO JEST MOŻLIWE JAK WIDAĆ. MAMY ZDOLNYCH ENKAWUDZISTÓW W IIIRP.
JA WIDZĘ INACZEJ, TU W ASSECO WSZYSTKO ZALEŻY OD PREZESA, GDYBY PREZES ZECHCIAŁ TO MA JAK I CZYM, ALE JAK MA INNE SPRAWY, " WAŻNIEJSZE " SPRAWY JAK INTERES I BIZNES I WYCENA AKCJI, TO KTO CHCE TO KUPOWYWÓJE, A KTO UWAŻYWYWUJE INACZEJ TO KUPYWYWUJE. TU WYŻEJ 100 NIE WYJDZIE I MOŻNA CZEKAĆ Z 5 LAT.
Nabyłem pierwszy raz akcje Asseco Poland SA ,duży pakiet. Z funduszu Odbudowy 770 mld duże kwoty przeznaczone są na rozwój takich firm. Inwestycja pewna długoterminowa. Cena akcji w 2021 r. będzie powyżej 100 zł. Trzymać akcje, spać spokojnie. Pozdrawiam wytrwałych akcjonariuszy.