Kolego ale to juz wiadomo..napisz cos nowego, zostaje holding i open i mw..i to wsio..mysle nawet ze jest to po mysli ciornego, pewno tylko czrka na to, dletego tu nie bedzie pchal kasy, bo po co?
wrzątek-jeżeli nam zabiorą akcje,bo będzie resolution no to dobrze,to zabiorą i stracimy My-posiadacze akcji.Jeżeli Ty nie masz akcji to Tobie nie zabiorą i nie stracisz i w czym masz problem?Wiesz,jakoś Ci nie wierze,że tak za darmo,z dobrego serca ostrzegasz ludzi,żeby nie stracili kasy.Teraz w dzisiejszych czasach nic nie jest za darmo i Ty też masz jakiś cel,chociaż i tak nic nie wskórasz,bo każdy inwestuje po swojemu.Jeżeli zainwestuje żle i straci to będzie miał pretensje tylko do siebie.
Każdy wie co ryzykuje - w czerwcu zbiera się Kom,Stab,Rynku i zadecyduje : cyt, ,„Z naszych informacji wynika, że na deklaracjach się nie skończyło. Szef nadzoru wysłał wniosek do KSF-M o podjęcie decyzji ws. obniżenia wag ryzyka dla hipotecznych kredytów walutowych do 100 proc. Grupa robocza pracuje nad dokumentem zawierającym rekomendacje dla komisji. Z nieoficjalnych informacji wynika, że obniżkę popiera resort finansów. Nie do końca jasne jest stanowisko NBP, którego szef Adam Glapiński przewodniczy KSF-M” - podaje gazeta.
„PB” cytuje też Jastrzębskiego, który mówi, że zmniejszenie wag ryzyka w czasie epidemii jest „krokiem we właściwym kierunku”. „Nie ukrywam, że chciałbym, aby KSF-M podzielił nasze stanowisko. Musimy jednak zaczekać na zakończenie prac przez grupę roboczą, a następnie na decyzję KSF-M” - mówi gazecie szef KNF.
Cierpliwość
SĄD Najwyższy 11,05 wszyscy czekamy
Ja też
Uchwała SN z 11.05. uważam nie będzie jednoznaczna i nie zrobi większej krzywdy bankom.
Obniżenie wag ryzyka umów kredytowych w CHF to będzie trampolina do wzrostów.
Czekam i ja z wszelkimi konsekwencjami.
Znajomy z GNB donosi, że 14.05 będzie wynik petarda. Więcej nie powiem i nie męczyć. Ja już obkupiony i czekam na dobre wieści :)
A te durne wypowiedzi naganiaczy radzę olewać i nie psuć sobie nerw a tym bardziej nie odpisywać, niech sami ze sobą rozmawiają.. Cierpliwości i wiary i pozdrawiam posiadaczy ! Ferpley- dzięki za te info o obniżeniu wag, tego nie widziałem, ale to pokazuje , że może być tylko lepiej i sytuacja się powoli zmienia.(czasem warto tu zajrzeć jednak :) )
Stopy ,,zerowe,, a inflacja nie śpi - liczę na reakcję NBP
Liczę na konkretny wyrok SNaj (tu nie ma motania,niejasnosci)
oczekuje stwierdzenia ,, kredytobiorcy walutowi nie powinni być uprzywilejowani nad zlotowymi,, decyzj o jednolite źródło ustalania kursu oraz unieważnienie umowy ,,ostatnia ostateczność,,
Pewnie sąd tego nie powie ale w rozprawach sądowych nie powinny brać sędziowie z kr frankowymi a nawet zlotowymi ( tu problem !!)
Szybkie obniżenie wagi ryzyka z 150 na 100% może niżej
Uchwenie budżet po Covidowego da moc złotemu
Będzie co pisać w gazetach i pod co grać Myślę że ,,Oni to wiedzą,,
I ostatnie LCz nie będzie bierny
Pozdrawiam posiadaczy
Poruszyłeś ciekawy wątek. Obecna Prezes SN pani prof. Małgorzata Manowska taki kredyt miała w przeszłości (z analizy oświadczeń majątkowych wynika, że zaciągnięty w 2004 r.,spłacony w 2019 r.). Dowód:
Tu jest wielki problem bo to ta ,, nadzwyczajna kasta,, wyroki o tym świadczą
Są też rozsądni prawnicy którzy sprawę widzą szerzej
To że prezes spłaciła kredyt może być plusem bo wie czym to pachnie
A myślę że ich wiedza nakazuje myśleć że wiedzieli jakie kredyty brali
Czekamy liczę na rozsądek SNaj
żeby kupić tanio ? No to trzeba się tu naprodukować, by trafić na frajera, który by sprzedał w panice swoje akcje :) No ale tu zostali już tylko tacy co wiedzą w co inwestują ? lub tacy których już na tych stratach nic nie jest w stanie ich wystraszyć ? :) Tak więc proszę nie naganiać na pędzące ścieki, bo one płyną swoim kanałem, i nikt tego nie zmieni bez odpowiedniej inwestycji by zbudować inny przebieg ich drogi :)
Dnia 2022-08-12 o godz. 09:10 ~kasjer_krasnala napisał(a): > Dnia 2022-08-10 o godz. 21:24 ~jw napisał(a): > > Tragedia posiadaczy śmiecia > > że ma 650mln akcji śmiecia, które mu jeszcze zabiorą - buhahahahaha