Obudźcie się ! To bardzo dobre info. Pozytywnie yjaśniła się sprawa na którą, czekał akcjonariat, 1zł na akcję to dużo. Poza tym prezes dostanie dużo kasy i teraz spadł też młot sypania akcji w rynek przez tą osobę ,bo dostanie ogrom ne pieniądze. Ja dzisiaj dokupiłam jeszcze! :))
Hej, a. to nie jest trochę tak że prezes przyznał sobie w ten sposób premie ponad 2 mln zamiast część zysku przeznaczyć na premie dla pracowników?
Zaznaczam że jestem kompletnym nowicjuszem na giełdzie i tak to na chłopski rozum odbieram?.
Osobiście mam w czterech literach ,co zrobią z zyskiem, chociaż przyda się dodatkowe parę złotych. Najważniejsze jest to ,że spadł młot wiszący nad głowami drobnych akcjonariuszy, że prezes bedzie walił akcjami w rynek, bo hajs z dywidendy raczej powinien go zaspokoić. Ostatnio sprzedając trzy dni 100 k akcji zwalił kurs o 30 %, a teraz prawdopodobieństwo jest znikome.
Dnia 2021-04-29 o godz. 10:51 ~Donito napisał(a): > Z zaspokojeniem prezesa to nie byłbym taki pewien. > > Mam nadzieję że tak lekko rozdali 17mln bo są pewni przyszłych zysków a nie z chciwości.
Nie. Ja sprzedam duzo wyzej :) ale czesc sprzeda 20-25 w tym kolku. I Ty bedziesz pierwszy, bo strasznie niecierpliwy jestes, hyhy. Ja kupuje na dolkach i czekam mimo wielu pokus. :) Kiedys chcialem tylko tyle, zeby odrabiac inflacje na oszczednosciach. Po pierwszych latach na gieldzie mam inflacje odrobiona, do emerytury, z zapasem. Ale nigdzie sie nie spiesze.
Aha polecam wywiad z Lemem na youtube, kiedys ogladalem, aparycja staruszka z amnezja, a umysl zyleta, z kazda chwila sobie myslalem, ze nic wiecej nie chce tylko byc tak sprawnym jak on na emeryturze. Majac 80 lat jego codzienna prasa byly super fachowe tytuly naukowe, oczywiscie wydawane w oryginale. Lubie powiedzenie Lema, ze wczorajsza niezwyklosc staje sie dzisiejszym banalem. Za Blirta trzymam kciuki, to bylo dobre info.
To prawda Pati to bardzo dobre info!. Niech jeszcze się wyjaśni kwestia akcji z 01.04 - gdzie zrobili inwestorom niemiły prima aprilis. bo to tam bedzie ciążyć. Ewidentnie ktoś się wówczas wypakował z koszyka. Dziś to pokłosie tamtej akcji.
Dnia 2021-04-29 o godz. 10:58 ~Kermit napisał(a): > To prawda Pati to bardzo dobre info!. Niech jeszcze się wyjaśni kwestia akcji z 01.04 - gdzie zrobili inwestorom niemiły prima aprilis. bo to tam bedzie ciążyć. Ewidentnie ktoś się wówczas wypakował z koszyka. Dziś to pokłosie tamtej akcji.
Kermit, o tym pisałam wczoraj. Przy uruchomieniu produkcji własnego wyrobu zysk będzie większy, co zrekompensuje mniejszą sprzedaż i co ważne będzie powtarzalny , na to liczę. Mamy wtedy wynik netto taki jak w zeszłym. :)
Ss to Adi? :D A poznalem po tym, ze tak bardzo mialem potrzebe odpisywac... Miedzy ludzmi albo jest chemia albo jej nie ma. Adi przyznajesz sie? I co Ty na to, ze mordeczki wracaja na spolke po info o dywidendzie? :)
A propo Lema jeszcze, no przepraszam ze spamuje, to zupelny przypadek, dzis na wyborczej jest artykul o tym, ze ostatnia misja z lazikiem na Marsa kosztowala mniej niz film Grawitacja. Troche sie zdziwilem. A 25 km A8 kosztowalo wiecej niz sonda na Pluton, ktory jest troche dalej niz Mars, chyba 4 planety dalej, a nawet jest ostatnia planeta w ukladzie slonecznym. 25 km autostrady A8 tez ledwo miesci sie w glowie, a jednak. :D Takze tego, no trzeba byc ostroznym z tym co uwazamy za fantazje, chociaz wzrost kursu o 10-30% brzmi tak, ze niektorym robi sie ciemno przed oczami. Ale, ja tam postawilem swoja kase na nowe ATH jako dno kursu, a nie na 10-30%. A lyzka na to, niemozliwe...
By the way, na kilka dni przed ogloszeniem dywidendy, kurs przestaje spadac i zaczyna dzien w dzien rosnac. Ktos zatankowal papier za kilkaset tysiecy przed info. Sa sprawy na gieldzie, dla mnie nieprzeniknione. Nie ma skoku ceny, ale jest codzienne pakowanko, ktore sila rzeczy wymusza jakies wzrosty. Byle sie nikt nie zorientowal przed czasem... :p
Wracam dzis do zycia, mysle ze bedzie dobrze. Milego weekendu, wyjazdow i odpoczynku i oby prognoza pogody sie nie sprawdzila. :)