• Kiedy jakaś biała marubozu? Autor: lolek1337 [91.192.199.*]
    Są szanse, są szanse.

Zaorski mnie tu nagonił, więc postanowiłem zainwestować całe tysiąc złotych na longterm, mniej więcej tak go cenię xD Gdyby to był T21, to byłaby inwestycja za 21 złotych xD
  • Re: Kiedy jakaś biała marubozu? Autor: ~Kibic [37.190.159.*]
    Witamy w akcjonariacie kasjera z Biedronki. Następny tysiąc zainwestuje za rok jak uzbiera.
  • Re: Kiedy jakaś biała marubozu? Autor: ~Kosa [80.187.82.*]
    A jaki masz problem z osoba będąca zawodowo kasjerem w biedronce?
  • Re: Kiedy jakaś biała marubozu? Autor: lolek1337 [91.192.199.*]
    Gdzie mi tam do kasjera, jestem bezrobotny xD
  • Re: Kiedy jakaś biała marubozu? Autor: ~Kibic [37.190.159.*]
    Synonim nieudanej kariery zawodowej. Osobiście szanuję pracę na tym stanowisku, podziwiam siłę i wytrzymałość, ale nie chciałabym być na takim odpowiedzialnym stanowisku. Bez kitu.
  • Re: Kiedy jakaś biała marubozu? Autor: bialoczerwony1972 [37.30.54.*]
    Gdybyś szanował to byś nie napisał że kasjer. Dla nich to być może szczyt możliwości bo tacy się urodzili, nie każdy jest omnibusem inni nie mieli wyboru itd itd. Poza tym niejednokrotnie ci ludzie synonimy jak ich nazwałeś mają wielokrotnie więcej pokory, ogłady i empatii niż ludzie tzw sukcesu!
  • Re: Kiedy jakaś biała marubozu? Autor: ~tikitaka [5.173.131.*]
    Nie wiem czy ja wypowiedź bo bardziej stronnicza autora postu czy biało czerwonego. Co trzeba mieć w głowie żeby napisać cytuję :„bo tacy się urodzili”...

Co do całej sytuacji TJS i RB.
    Widać jak na dłoni że Zaorski ma szpicla w Rockbrige i wyprzedził fakty próbując grać na sentymencie „Wchodzi fundusz= będzie większe zaufanie do spółki pli”

Tymczasem Okazało się, że argumentacja zarówno RB jaki Żbikowskiego jest tak absurdalna i tak przekombinowana że po wejściu funduszu efekt był odwrotny od zamierzonego.
    Teraz przy jednoczesnym zapakowaniu Zaorskiego na około 1 000 000 oraz gigantycznej ilości zapakowanych powyżej 40 zł za akcję, Walor jest tak zaCementowany że nawet premiera drugiego sezonu Wiedźmina prawdopodobnie nic nie pomoże.

Ktokolwiek zna się na rynku gier, niech mi odpowie: kto w 2021 roku robi w tym kraju kilka gier za 6 000 000 zł w spółce która ma deficyt kosztów własnych z innych działalności? To prawie tyle co dostali zapomogi od rządu na utrzymanie...
  • Re: Kiedy jakaś biała marubozu? Autor: ~fanpli [89.64.70.*]
    ''Walor jest tak zaCementowany że nawet premiera drugiego sezonu Wiedźmina prawdopodobnie nic nie pomoże.

Ktokolwiek zna się na rynku gier, niech mi odpowie: kto w 2021 roku robi w tym kraju kilka gier za 6 000 000 zł w spółce która ma deficyt kosztów własnych z innych działalności? To prawie tyle co dostali zapomogi od rządu na utrzymanie...''
    hehe, jakim pół mózgiem trzeba być aby pisać podobne bzdury?
    nie rozumiem ludzi, którzy nie dość, że nie kumają nic to jeszcze kreują fakty
    - wiedźmin sezon 2 to wyłącznie serwis i dzięki opóźnieniu - kasa za fvx i postprodukcję będzie widoczna w wynikach tego roku
    jednak nie serwis a ip jest obecnie celem i z tego obszaru infa uważam za najbardziej cenotwórcze
    spółka teraz bezie ponosić więcej kosztów zw z przejściem na model tantiemowy, choć posiadanie serwisu w takim wypadku jest nieocenione
    serwis jest jak najbardziej rentowny, co do subwencji to połowę przytulą i brawo im za to, że choć nie musieli to się postarali o tę kasę
    wracajac do meritum to:
    - creepy jar to przykład spółki, że nie trzeba gigantycznych sum aby osiągnąć mega sukces
    zaczeło się tak: w roku 2018 było:
    ''"Grę kupiono już ponad 93 000 tysięcy razy, co oznacza zwrot kosztów produkcji wraz z marketingiem, które wyniosły 3,5 mln zł. ''
    https://www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/creepy-jar-koszty-gry-green-hell-zwrocily,95,0,2418271.html
    Potem ukazywały się aktualizacje gry Grenn Hell i do dnia dzisiejszego gra przyniosła spółce ponad 20 mln zł!
    i w dodatku żródło nie wysycha i są perspektywy, oczywiście nowe koszty również
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Creepy-Jar-pracuje-nad-konsolowymi-wersjami-i-dodatkami-do-Green-Hell-rusza-z-produkcja-nowej-gry-wywiad-8081186.html
    --- ten przykład pokazuje, że można!
    - można też nie pisać bzdur tylko akceptować fakty i np uwierzyć, że platige też może się coś podobnego udać
    no i na oczekiwaniach i wyobrażeniach w dużej mierze się rośnie
    900% na wykresie creepy jar robi wrażenie, brawo
    >>>> creepy jar odniósł sukces przy relatywnie niedużych kosztach więc można, kto by się porywał na grę aaa z setkami milionów złotych na produkcję? nie wiem może techland w naszym kraju poza cdr stać byłoby?
    https://spidersweb.pl/bizblog/creepy-jar-gpw-plany/
    aa+ jest w sam raz na początek i to razem z mov, do tego te swoje i jak na razie owiane tajemnicą zespoły deweloperskie - wygląda bardzo interesująco
    hehe, jednak wiele osób docenia kompetencja platige i od razu oczekiwania są z topu tylko trzeba docenić też realia i nawet gdyby ktoś coś takiego finansował to mógł być to strzał w stopę przez kolano - lepiej do celu zmierzać małymi krokami i właściwie rozkładać ryzyko
    ps>nieuprawnie i fałszywe tezy i fakty mogą spowodować tę tititacę i zakiwanie swoich szarych komórek co szybko doprowadza do zacementowania mózgu

-

• Re: Kiedy jakaś biała marubozu? Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    "tacy się urodzili" to skrót myślowy, musiałem odpisać bo wqrwia mnie jak ktoś nie szanuje innych ludzi bo gorzej zarabiają!. Bierzesz się za giełdę, a takich prostych zdań nie rozumiesz? "Tacy się urodzili" tzn że nie każdy ma możliwości!Nnie każdy jest ponad przeciętnie inteligentny nie każdy ma warunki do skończenia dobrych studiów nie każdy ma żyłkę biznesmena itd itd
    I możesz codziennie sobie powtarzać, że ty potrafisz jeśli rodziców nie będzie stać na dobre studia, a mieszkasz w małej miejscowości to możesz sobie chcieć! I tak jest ze wszystkim co wyliczyłem i czego nie! A teraz czego nie rozumiesz jeszcze?

Mój faul, że potraktowałem tu na forum wszystkich jako średnio inteligentnych, jak widać pomyliłem się! Przepraszam.

[x]
PLATIGE 0,00% 10,95 2025-10-20 16:48:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.