Biorąc pod uwagę wyniki czwartego kwartału wyniki mocna przygasły.Trzy pierwsze kwartały rozbudziły nadzieję ale niestety czwarty kwartał mocno tą nadzieje ostudził.Owszem rok należy zpisać na plus ale nalezy pamietac o tym że kurs wzrósł przez rok więcej anizeli dynamika zysku więc nie nalezy sie spodziewać zbyt wiele w najblizszym czasie jeżeli chodzi o wycene
Tak wyszedłem z powodów o których pisałem.Nie oznacza to jednak ,ze spółka przestała mnie interesować,potrzebuje jednak potwierdzenia że wszystko idzie w dobrym i mocno prowzrostowym kierunku.Byc może wyniki pierwszego kwartału okazą się takie ze tu wróce ale póki co czekam.I żeby nie było wołałbym zeby trend wzrostowy tu trwał a obecna stabilizacja była jedynie przystankiem przed jego kontunuacją.Taka strategia
Obawiam się kolego, że wglebiles się w lekturę, w czwartym kwartale rozpoznali trochę one off jak rezerwa na karę 3,1m PLN czy odpisy na grunty ponad 1m PLN.. w pierwszym kwartale powinni wygenerować co najmniej 4m PLN
Pewnie możesz mieć rację ale zwroc uwagę na fakt ze skoro mieliby wygenerować za 1kw ok 4mln zysku to dynamiki względem 2020 nie będzie wogole wiec tego rynek nie przyjąłby euforycznie.Mowimy oczywiście o krotkim terminie i moja opinia i jednocześnie obawy dotycza krótkiego okresu
Zwróciłbym też uwagę, że pozytywnie widzą perspektywy na ten i kolejne lata, piszą wyraźnie że robią wszystko by uszczknąć z tortu Nowy Ład i przemiany energetyki w PL. Ogólnie bardzo ciekawy materiał ten raport, szybko przejrzałem, ale kilka smaczków było. Jest wspomniane o 3mln zadośćuczynienia za szkodę przez pacjenta z zarządu spółki zależnej. Ciekawe kiedy...