• W maju temat dywidendy. Wezwanie. Autor: djnsd [87.99.126.*]
    Skoro dzień ustalenia prawa do dywidendy do 6 maja to znaczy że z wezwaniem już nie zdążą do tego czasu. Czyli tego wyzwania raczej szybko nie będzie. Jak ja bym chciał zdjąć tą firmę z giełdy to nie dawałbym wcale dywidendy. Wtedy to by zdołało kurs. Od dywidendy każdy ma podatek. Tp kasa w błoto. Kto mi wytłumaczy o co tu chodzi? Nie chcą zdjąć tej firmy z giełdy, free float kilka procent i cały czas ponoszą koszty bycia na giełdzie. Bez sensu.
  • Re: W maju temat dywidendy. Wezwanie. Autor: ~Pechowy [31.0.62.*]
    Moim zdaniem też wezwania nie będzie teraz...niestety będą dusić kurs ile się da... Do października listopada musieli by dać 4,5 czy 4 zeta ... Później średnia z3 miesięcy więc z automatu niższa..i wtedy wezwanie? Jakby nie patrzeć sytuacja nie jest ciekawa..
  • Re: W maju temat dywidendy. Wezwanie. Autor: ~indamix [5.173.248.*]
    Jedna rzecz się w tym wszystkim nie spina. Wezwanie teraz nie ma sensu, ale jaki sens ma duszenie kursu przez rok skoro można skupić przymusowo po średniej z 3 m-cy?
  • Re: W maju temat dywidendy. Wezwanie. Autor: ~takisegostek [89.174.74.*]
    Może kupują poniżej tej średniej, a jednocześnie tym samym obniżają średnią ? Zysk po ich stronie.
  • Re: W maju temat dywidendy. Wezwanie. Autor: ~ziko [195.26.22.*]
    Przeciez oni sami bezpośrednio nie mogą zbierać z rynku bo po każdej tranzakcji musieliby podać info o nabyciu . O ile naprawdę ktoś to skupuje to robi to za nich ( z naciskiem na słowo JEŻELI ) . Później będzie pakietówka z tym , że pośrednik musi przecież cos na tym zarobić bo nie na darmo i nie w wolontariacie zbiera te akcje . Jak to może być cena ? 3,50 , 3,70 może 4 zł ? Tego nikt nie wie . Po ile by ten pakiet nie poszedł to cena akcji z pakietu będzie przez kolejny rok obowiązywała jako cena wykupu . To oczywiście tylko gdybanie , nie twierdze , że będzie wycofanie z gpw ale dla mnie to wszystko tak wygląda , że właśnie tak się stanie .
  • Re: W maju temat dywidendy. Wezwanie. Autor: ~RR [37.30.56.*]
    Miałem kiedyś COLIAN . Tam kurs zachowywał się podobnie przed wezwaniem.
    Duża część zysku Exol przeznaczona na dywidendę. Spora kwota dla głównego akcjonariusza. Teraz co z nią zrobi?
  • Re: W maju temat dywidendy. Wezwanie. Autor: ~ziko [37.109.33.*]
    Kasę to oni i tak mają , dywidendę będą płacić sami sobie. To tylko Przewalenie kasy z wora do wora czy po prostu inne jej rozparcelowanie. Natomiast po coś brali pakiety w zeszłym roku po 4,50 i 5 zł. W jakimś celu mają około 90proc papieru.No jakoś nie za bardzo wierzę ,że mają te akcje dla samego ich posiadania.Coś się tutaj zadzieje i liczę na pozytywny scenariusz. Mam te akcje i obecnie 10 proc straty na nich ale jakoś jestem spokojny ,że za chwilę mogę mieć 10proc zysku.
  • Re: W maju temat dywidendy. Wezwanie. Autor: ~Yyy [31.183.192.*]
    Jakbyśmy poniżej 4 zł nie oddawali i kupowali na tych poziomach grubo to już by tematu nie było przy takim ff, a tak jest jak jest...
[x]
PCCEXOL -0,25% 1,99 2026-05-07 16:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.