• Update odnośnie eSportsBase Autor: ~nw [83.8.251.*]
    Info z samego źródła. Pierw skończą w aplikacji narzędzia do coachingowania(no jestem ciekaw co to będzie), a potem zabiorą się za kolejne gry. Jedną z pierwszych gier będzie Fortnite, być może nawet pierwszą. Jako że firma chce włóżyć w apkę możliwie jak najwięcej statystyk, gry MOBA jak Dota2 czy league of legends będą w apce "w niedalekiej przyszłości", ponieważ ich wdrożenie będzie bardziej praco i czasochłonne, niż wdrożenie przeciętnej strzelanki. Domyślam się że chodzi o to, że w strzelankach mamy kilkunastu bohaterów do wyboru albo, jak w przypadku Counter-Strike - tylko kilkanascie broni do wyboru. Tymczasem w Dota2 jest kilkuset bohaterów i kilkadziesiąt broni/przedmiotów, w Lolu jeszcze więcej. Jak mamy mieć podgląd na gracza i jakimi herosami, z jakim setem przedmiotów i na jakich mapach grał, to rzeczywiscie jest sporo statystyk do wrzucenia. Nie mniej jednak każda z tych gier to miliony graczy i pewnie jeszcze więcej obserwatorów, a co za tym idzie wrzucenie każdej nowej gry do aplikacji będzie niczym nowa premiera i wypływac będzie kolosalnie na liczbę użytkowników, podnosząc ją o kilkaset %. Niestety nie znamy nadal daty oficjalnej premiery, ale mając zaklepane fortnite, lol i dota2, a i na pewno w międzyczasie inne gry(raczej strzelanki) to warto czekać.
  • Re: Update odnośnie eSportsBase Autor: ~Tom [185.233.26.*]
    Wygląda dobrze to kiedy będzie tu 100 zł?
  • Re: Update odnośnie eSportsBase Autor: ~nw [37.248.220.*]
    No też jestem ciekaw, liczę że przed końcem roku dojedziemy na 12-18, o ile raisemana będzie już w pełni operacyjna a premiera gry nie zostanie przełożona i będzie miała dobrą sprzedaż. Z tymże z grą nie napalam się nie wiadomo jak bo to jednak ich pierwsza poważna gra, oby była dobra i się zwróciła, to co jest pewne to że załoga nabierze doświadczenia i kolejne gry będą pewnie jeszcze lepsze. A o 100 zł to może bliżej 2023 pogadamy.
  • Re: Update odnośnie eSportsBase Autor: ~Ass [83.30.88.*]
    Patrząc obecnie na arkusz to trochę zgroza... brakuje ze spółki jakis pozytywnych informacji.
  • Re: Update odnośnie eSportsBase Autor: ~nw [37.248.220.*]
    To prawda, od podwójnego fiaska z połączeniem z Nessie i tym drugim podmiotem(tak to już bywa, niedogadali się) komunikacja wyraźnie ucichła. Mam nadzieję że są tak zajęci pracą że nie mają kiedy nawet wstawić posta na FB. Mogliby jednak coś niewielkiego napisać...
  • Re: Update odnośnie eSportsBase Autor: ~Jajo [89.72.20.*]
    Pociąg się rozpędza
  • Re: Update odnośnie eSportsBase Autor: ~Pociągowy [31.60.112.*]
    Rozpędza na wstecznym przez brak komunikatów ze spółki.
  • Re: Update odnośnie eSportsBase Autor: ~Lisek [5.173.238.*]
    Z jednej strony to fajnie bo można jeszcze taniej dokupić z drugiej jednak nachodzi myśl, że może nie będzie tak różówo jak człowiek sobie wymarzył.
  • Re: Update odnośnie eSportsBase Autor: ~nw [83.8.251.*]
    Nie popadajcie w pesymizm, myślę że ograniczyli espi w związku z tym że ostatnie kilka informacji okazało się niewypałem. Na pewno mają też sporo pracy na głowie. To co najważniejsze czyli Raisemana ma ruszyć w drugiej połowie roku a eSportsBase jest już pewnie prawie gotowy. No i jak już wyjdzie to kolejne tytuły gier będą się tam systematycznie pojawiać bo to już będzie tylko powielanie sprawdzonego schematu a nie praca od zera więc myślę że do końca roku ze 3-4 "premiery" w aplikacji będą, no minimum 2. Pod koniec roku premiera gry. Tu się ruszy. Puki co spada ale na bardzo małych obrotach, to jest do odkręcenia - w 2 dni może być znowu 4-4.5.
  • Re: Update odnośnie eSportsBase Autor: ~Jajo [89.72.20.*]
    No o to mi chodziło, że wraca do stacji gdzie wyjechał :)
  • Re: Update odnośnie eSportsBase Autor: ~Ass [83.30.59.*]
    Ciekawe co się dzieje z tym projektem, bo wyglądało to wszystko ciekawie, a teraz cisza...
  • Re: Update odnośnie eSportsBase Autor: ~nw [37.248.169.*]
    Tydzień temu mieli się promować na arenie gamingowej w Austrii. Czy się wypromowali to nie wiem, raczej powolutku im to idzie. Ale jakby się im aplikacja trochę polepszyła, minimalnie. Albo mi się zdaje. A niedawno chyba na czacie było mówione ze CDT zrobiło wszystko co mogło i teraz czeka na kolejny ruch ESB(zakładam że chodziło o dodanie kolejnej gry). Niektóre aplikacje potrzebują 3-4 lat na rozpęd, a inne umierają z braku zainteresowania. Zobaczymy co tu będzie za kilka miesięcy, na pewno potrzebują marketingu teraz.
    Ostatnia aktualizacja wygląda, że była w lutym. Pobrań ponad 10, w tym pewno osoby zainteresowane np.CDT, a nie stricte gamingiem. Trochę szkoda... bo potencjał był/jest
    A nieee, wróć.. popatrzyłam na szczegóły na androidzie na apce, ale nie widzę rzeczywistych pobrań, widełek (od 10... do...) a w środku się wydaje jakby więcej ludzi było
  • Re: Update odnośnie eSportsBase Autor: ~ccc [89.171.200.*]
    //.. Re: Update odnośnie eSportsBase Autor: ~nw [37.248.220.*] 2021-04-20 09:09
    No też jestem ciekaw, liczę że przed końcem roku dojedziemy na 12-18, o ile raisemana będzie już w pełni operacyjna a premiera gry nie zostanie przełożona i będzie miała dobrą sprzedaż. Z tymże z grą nie napalam się nie wiadomo jak bo to jednak ich pierwsza poważna gra, oby była dobra i się zwróciła, to co jest pewne to że załoga nabierze doświadczenia i kolejne gry będą pewnie jeszcze lepsze. A o 100 zł to może bliżej 2023 pogadamy...//..

nw...całkowita kompromitacja...
  • Re: Update odnośnie eSportsBase Autor: ~nw [83.8.246.*]
    "o ile raisemana będzie już w pełni operacyjna a premiera gry nie zostanie przełożona i będzie miała dobrą sprzedaż". A jak widać raisemana, pomimo premiery, jeszcze nie jest w pełni operacyjna, bo o drugim projekcie ani słowa nawet nie ma, a co do gry to też cisza, więc raczej nagle z gotową grą nie wyskoczą. Czyli w dużym skrócie, obsuwa. Przynajmniej GPW wydało informacje o raisemana wczoraj.
  • Re: Update odnośnie eSportsBase Autor: ~donchichot [109.250.75.*]
    Jaka informacje? Mozesz podac link?
  • Re: Update odnośnie eSportsBase Autor: ~donchichot [109.250.75.*]
    A dobra juz widze. No ciekawe
[x]
PROACTA -12,37% 1,70 2026-05-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.