• Stolarka w POZ Autor: ~mike [205.201.55.*]
    Przeczytałem wpisy Bankowego, Andy'ego i Andrzeja na temat stolarki drewnianej. Bym dołożył informację z poziomu indywidualnego klienta. Mój znajomy (prawnik) kupował okna drewniane do nowowybudowanego domu pod Poznaniem. Celował w jakość a nie w cenę. Zebrał oferty. Sprawdził opinie w sieci (na temat POZ jest bardzo mało i w wiekszości negatywne). Skontaktował się z działem handlowym POZ oraz z dystrybutorem. Obsługa klienta leży, umowa to praktycznie bliski zeru zakres odpowiedzialności powykonawczej. Bardzo bardzo blado dla kowalskiego. Finalnie wybrał konkurencję. Mam świadomość, że obecnie celem nowego zarządu jest odbiorca masowy i seryjność. Dawanie ciała na rynku indywidualnym i jej dystrybucji jest po prostu wielce wymowne.
    Tak też myślę sobie że obecna sytuacja to symboliczny finał epoki rodzinnej firmy Panów A. Teraz nowy potencjał. Rekiny biznesu mierzą wysoko i szeroko. A stolarka to już nie podstawowy biznes, tylko wydzielona jego część, którą obecny zarząd, na razie słownie, próbuje rozruszać. Na razie tylko słownie.
  • Re: Stolarka w POZ Autor: ~xcd [109.95.146.*]
    niesamowite, tylko co z tego?
  • Re: Stolarka w POZ Autor: ~xcd [109.95.146.*]
    ze tak powiem kogo obchodzi jakiś kolo szukający okien,
    żałosne wypociny
  • Re: Stolarka w POZ Autor: ~combo [5.172.255.*]
    @mike
    Chodzi o ten wątek?
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-drewniana-hossa-w-usa,46169189.html
    Jeżeli tak to dodałbym jeszcze jedno.
    Z perspektywy inwestora, który lubi spółki wypłacające dywidendy. Prywatnie bym przyklasnął opcji sprzedaży stolarki:). Taka gotówka w kasie to pokaźne szanse na wypłatę dywidendy.
    Ale osobiście nie skreślałbym potencjału "rekinów biznesu" w zarządzie POZ. Ten potencjał może generować układy biznesowe, które mogą rozruszać stolarkę. Ci ludzie wiedzą jak zarabiać hajs:)

@xcd
    Kolejny order za umiejętność czytania ze zrozumieniem, poziom kultury osobistej i sposób spędzania wolnego czasu na malutkim hejcie. robot
[x]
COMPREMUM 2,48% 0,91 2025-10-10 15:40:32
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.