• Finalizacja projektu PO PC. Co dalej? Autor: ~Roman [185.146.53.*]
    Cześć,

Zaraz koniec projektu unijnego i rozliczenie. Potem Sfera będzie chciała się sprzedać. Zwracam tylko uwagę że giganta medialnego chce zbudować Solorz, który miesiącami zwiększa ekspozycję w Interii. W dalszej kolejności będą robić akwizycje lokalne. Po taka infrastrukturę zapewne chętnie się schyla, zwłaszcza że i w tym regionie Interia chciała się rozepchac tylko wówczas zapewne ze względu na skomplikowaną sytuację porzuciła projekt mimo dofinansowania w kieszeni. A Sfera mimo wszystko dała radę.
  • Re: Finalizacja projektu PO PC. Co dalej? Autor: ~op [194.146.4.*]
    Dnia 2021-04-19 o godz. 09:51 ~Roman napisał(a):
    > Cześć,
    > >
    > > Zaraz koniec projektu unijnego i rozliczenie. Potem Sfera będzie chciała się sprzedać. Zwracam tylko uwagę że giganta medialnego chce zbudować Solorz, który miesiącami zwiększa ekspozycję w Interii. W dalszej kolejności będą robić akwizycje lokalne. Po taka infrastrukturę zapewne chętnie się schyla, zwłaszcza że i w tym regionie Interia chciała się rozepchac tylko wówczas zapewne ze względu na skomplikowaną sytuację porzuciła projekt mimo dofinansowania w kieszeni. A Sfera mimo wszystko dała radę.

Chyba chodzi Ci o NETIĘ a nie o INTERIĘ
  • Re: Finalizacja projektu PO PC. Co dalej? Autor: ~Roman [185.146.53.*]
    Oczywiście Netię haha. Przepraszam
    Dnia 2021-04-19 o godz. 09:51 ~Roman napisał(a):
    > Cześć,
    > >
    > > Zaraz koniec projektu unijnego i rozliczenie. Potem Sfera będzie chciała się sprzedać. Zwracam tylko uwagę że giganta medialnego chce zbudować Solorz, który miesiącami zwiększa ekspozycję w Interii. W dalszej kolejności będą robić akwizycje lokalne. Po taka infrastrukturę zapewne chętnie się schyla, zwłaszcza że i w tym regionie Interia chciała się rozepchać tylko wówczas zapewne ze względu na skomplikowaną sytuację porzuciła projekt mimo dofinansowania w kieszeni. A Sfera mimo wszystko dała radę.

Chętnych do kupna będzie więcej, ale wg. mnie lepiej by było poczekać i wypełniać sieć klientami a chętnych oczekających na podłączenie jest dużo, niestety moce przerobowe za małe ponieważ 80% ekip instalatorskich działa przy projekcie, ale jak po zakończeniu projektu ruszą do podłączanie klientów to progres w ilości klientów będzie imponujący, a cena wynagrodzi inwestorom czas oczekiwania na wyjście. Krótko terminowa Spekula tu nie zarobiła pomimo kilku prób, natomiast inwestorzy zarobią godziwie, taka jest moja opinia ( może subiektywna bo jestem tu mocno zaangażowany od kilku lat ) Zobaczymy, wrócę do tego posta kiedyś.
  • Re: Finalizacja projektu PO PC. Co dalej? Autor: ~zuo [46.134.13.*]
    Dnia 2021-04-19 o godz. 10:26 ~op napisał(a):

> Chętnych do kupna będzie więcej, ale wg. mnie lepiej by było poczekać i wypełniać sieć klientami a chętnych oczekających na podłączenie jest dużo, niestety moce przerobowe za małe ponieważ 80% ekip instalatorskich działa przy projekcie, ale jak po zakończeniu projektu ruszą do podłączanie klientów to progres w ilości klientów będzie imponujący, a cena wynagrodzi inwestorom czas oczekiwania na wyjście. Krótko terminowa Spekula tu nie zarobiła pomimo kilku prób, natomiast inwestorzy zarobią godziwie, taka jest moja opinia ( może subiektywna bo jestem tu mocno zaangażowany od kilku lat ) Zobaczymy, wrócę do tego posta kiedyś.

Co ty tu za bzdury wypisujesz? Przy projekcie pracuja ekipy MZUM z ktorym to Sferanet podpisała umowe na wykonanie sieci. I MZUM tworzy szkielet sieci zakonczony mufoprzełącznicą.

Podłączanie klientów Sferanet realizuje we własnym zakresie własną ekipą i ma jedynie pociągnąć kabelek od mufoprzełącznicy do budynku klienta, zaspawac konektor i podpiac sprzet.

BTW. Punkt 3
    http://grzegorzjaszczura.pl/?p=54705
    Dnia 2021-04-19 o godz. 12:31 ~zuo napisał(a):
    > Dnia 2021-04-19 o godz. 10:26 ~op napisał(a):
    >
    > > Chętnych do kupna będzie więcej, ale wg. mnie lepiej by było poczekać i wypełniać sieć klientami a chętnych oczekających na podłączenie jest dużo, niestety moce przerobowe za małe ponieważ 80% ekip instalatorskich działa przy projekcie, ale jak po zakończeniu projektu ruszą do podłączanie klientów to progres w ilości klientów będzie imponujący, a cena wynagrodzi inwestorom czas oczekiwania na wyjście. Krótko terminowa Spekula tu nie zarobiła pomimo kilku prób, natomiast inwestorzy zarobią godziwie, taka jest moja opinia ( może subiektywna bo jestem tu mocno zaangażowany od kilku lat ) Zobaczymy, wrócę do tego posta kiedyś.
    >
    > Co ty tu za bzdury wypisujesz? Przy projekcie pracuja ekipy MZUM z ktorym to Sferanet podpisała umowe na wykonanie sieci. I MZUM tworzy szkielet sieci zakonczony mufoprzełącznicą.
    >
    > Podłączanie klientów Sferanet realizuje we własnym zakresie własną ekipą i ma jedynie pociągnąć kabelek od mufoprzełącznicy do budynku klienta, zaspawac konektor i podpiac sprzet.
    >
    > BTW. Punkt 3
    > http://grzegorzjaszczura.pl/?p=54705

Coś tam niby wiesz coś tam zamyślasz i podajesz jako prawdę objawioną podpierasz to linkiem do info z którego wynika, że MZUM pożyczył Sferze 0,5 banki i że pożyczka jest terminowo spłacana ... MZUM sam nie pracuje przy projekcie dla Sfery jest tam więcej podmiotów w konsorcjum MZUM Grzanka, GAWLAS ( chociaż ten już odstawiony ) i inni. Część z ekip po zakończeniu projektu będzie dla Sfery podłączała klientów.

• Re: Finalizacja projektu PO PC. Co dalej? Autor: ~zuo [37.47.72.*]
    Dnia 2021-04-19 o godz. 13:24 ~op napisał(a):
    > Coś tam niby wiesz coś tam zamyślasz i podajesz jako prawdę objawioną podpierasz to linkiem do info z którego wynika, że MZUM pożyczył Sferze 0,5 banki i że pożyczka jest terminowo spłacana ... MZUM sam nie pracuje przy projekcie dla Sfery jest tam więcej podmiotów w konsorcjum MZUM Grzanka, GAWLAS ( chociaż ten już odstawiony ) i inni. Część z ekip po zakończeniu projektu będzie dla Sfery podłączała klientów.
    >

Ad 1. Umowa jest z MZUM, kogo sobie tam mzum dobrał to mnie interesuje tyle co zeszłoroczna jesień.

Ad 2. No to tu bedzie cyrk :D tyle ekip, bedzie tylko brakowac muzyczki z benny hilla

https://i.imgur.com/zQUlVa3.png
  • Re: Finalizacja projektu PO PC. Co dalej? Autor: ~Dyzio [5.184.231.*]
    Zuo ty to jakiś ,,mundry inaczej jesteś " piszą ludki całkiem ciekawie i merytorycznie a ty nic mądrego nie masz do powiedzenia a koniecznie byś chciał, taki Janusz bankiera z Ciebie.
  • Re: Finalizacja projektu PO PC. Co dalej? Autor: ~zuo [46.134.138.*]
    Dnia 2021-04-19 o godz. 19:50 ~Dyzio napisał(a):
    > Zuo ty to jakiś ,,mundry inaczej jesteś " piszą ludki całkiem ciekawie i merytorycznie a ty nic mądrego nie masz do powiedzenia a koniecznie byś chciał, taki Janusz bankiera z Ciebie.

Merytorycznie drogi chłopcze to pisałem tutaj ja, rok temu, dwa, 3. I pisałem ze złocisz to bedzie dobrze. I jest. I będzie.

A ich merytoryke Ci streszcze drogi chłopcze

Na zmiane do porzygania
    - 4 zł
    - 20 zł
    - fundy
    - netia
    - solorz to nowum jednak
    - 3s
    - play
    - orange

Bajo.
[x]