Dnia 2021-04-19 o godz. 09:51 ~Roman napisał(a):
> Cześć,
> >
> > Zaraz koniec projektu unijnego i rozliczenie. Potem Sfera będzie chciała się sprzedać. Zwracam tylko uwagę że giganta medialnego chce zbudować Solorz, który miesiącami zwiększa ekspozycję w Interii. W dalszej kolejności będą robić akwizycje lokalne. Po taka infrastrukturę zapewne chętnie się schyla, zwłaszcza że i w tym regionie Interia chciała się rozepchać tylko wówczas zapewne ze względu na skomplikowaną sytuację porzuciła projekt mimo dofinansowania w kieszeni. A Sfera mimo wszystko dała radę.
Chętnych do kupna będzie więcej, ale wg. mnie lepiej by było poczekać i wypełniać sieć klientami a chętnych oczekających na podłączenie jest dużo, niestety moce przerobowe za małe ponieważ 80% ekip instalatorskich działa przy projekcie, ale jak po zakończeniu projektu ruszą do podłączanie klientów to progres w ilości klientów będzie imponujący, a cena wynagrodzi inwestorom czas oczekiwania na wyjście. Krótko terminowa Spekula tu nie zarobiła pomimo kilku prób, natomiast inwestorzy zarobią godziwie, taka jest moja opinia ( może subiektywna bo jestem tu mocno zaangażowany od kilku lat ) Zobaczymy, wrócę do tego posta kiedyś.