Wiele osób jest tutaj dluzej niż ja dlatego chciałem się poradzić i dowiedzieć tych co sa na tej spółce dlugo juz .
Jakiego raportu oczekujecie ?
I jaki waszym zdaniem bedzie raport 28 ?
Bo ktos zaczal skupować papier czy go wywala ? Jak sądzicie?
Czy ktoś kupuje czy wywala - tego nie wiem. Natomiast co do raportu za 4 kw - nie spodziewałbym się fajerwerków, ale przy tych cenach akcji wystarczy raport normalny. Dopiero I kwartał może więcej powiedzieć, na ile hossa stalowa pomogła spółce.
Pamiętajcie, że w drugiej połowie roku jest rozliczenie dotacji z PFR, co oznacza dodatni strzał na wynik w zależności od stopnia umorzenia między 0,87 a 2,62 mln. Gdyby tylko NSA uchylił decyzję skarbówki i do kasy wpłynęło kolejne 2,5 mln to aż boję się pomyśleć, że Droz może mieć rekordowy rok odkąd trafił na gpw.
Nie obstawiam. To nie ma sensu. Natomiast spółka która nie traci powinna kosztować jakieś 50% wartości majątku, bo w końcu kiedyś go sprzeda. Jak zarabia to odpowiednio więcej. A ile? Kiedyś ludzie przepłacali za droza 3 razy. Może i do tego dojdzie.
Zapomniałem jeszcze, że Droz ma tarczę podatkową za stratę w 2019. Czyli ewentualna hossa na stali może być dla niego wolna od podatku. To by dopiero było jajco, gdyby niedawny trup wstał i wykręcił rekordowy rok, jak niektóre spółki w 2020.
A może właśnie tak jest i ktos juz o tym wie .dlatego juz zaczal skupować akcje bo wie jaki raport bedzie dobry.jeski tak będzie ze raport bedzie dobry kursladnie urosnie w okolice 8zl
Nie sądzę żeby jeden raport kwartalny mógł zmienić rzeczywistość, chociaż akcje zostały tak cenowo zdołowane, że wszystko jest możliwe. Natomiast kumulacja pozytywnych czynników daje duży potencjał, nawet jeśli tylko kilka z nich wypali.
Az milo posłuchać kogos normalnego na tym forum .spytam jakie jeszcze spółki obstawiasz zdołowane przed wybiciem warte zainteresowania do obserwacji i nie mówię tu tylko o stali ,cos ciekawego masz na oku ?
Niestety to, co miałem - sprzedałem. A to, co jeszcze kupuję - póki nie dojdzie pod korek danej pozycji - pozostaje na liście prywatnej.
W przypadku Droza szukałem autentycznego "niedopałka" byle tylko rozdawali za darmo. Z tymże wtedy pytanie brzmiało, czy spółka przestanie trwale tracić. Dzisiaj można już nieśmiało zastanawiać się, czy przypadkiem nie czeka jej najlepszy rok od 2007.
To jak pierwszy opór na 6,50 zł. Tu małe obroty są więc można to w tydzień załatwić :) Więc może do raportu podjedziemy. Tego wszystkim posiadaczom akcji życzę.