Taka jest obecnie ukryta data premiery 26-27 Maja. Zobacz tutaj: https://store.steampowered.com/search/?filter=comingsoon&os=win i jak znajdziesz ACS, to zobacz kilka pozycji powyżej i poniżej - ta lista jest posortowana wg ukrytej daty premiery.
Koniec maja bardzo prawdopodobny. Niedługo ogłoszą projekty że slitherine, pewnie też demo HFC na festiwalu w czerwcu. Muszą w końcu wydać tego ACSa a patrząc jaka robotę wykonali od połowy lutego przy prologu jestem dobrej myśli.
A ja bardziej patrzę optymistycznie i wydaje mi się że gierka zostanie wydana pod koniec aktualnego miesiąca. Prezes mówił że jeżeli oceny będą powyżej 80% lub satysfakcjonujące to praktycznie mogą wydawać. Giera ma aktualnie 76% pozytywnych komentarzy i większość negatywnych odnośni się do braku porządnego samouczka który w pełnej wersji ponoć jest. Jedno jest pewne grałem w demo, grałem w prolog jak były najpierw zamknięte testy i grałem teraz. Wniosek jest taki że teraz aktualnie gra jest w pełni grywalna, masa rzeczy została poprawiona a liczby jakie wykręcił prolog są na prawdę spoko. A to tylko "mała" produkcja.. jeszcze za parę miesięcy się okażę że największe tytuły w grupie nie ma playway tylko CFG..
Upadłeś na głowę z wysokości. Na rynku od dawna jest czarna dziura ssąca dobrych ludzi. Rozpoznawalne firmy które przepłacają mocno konkurencję, mają problemy z rekrutacją. A tu wydmuszka CFG miałaby ściągnąć kompetentnych ludzi do zespołów, których nikt nigdy nie widział, i zrobić gry na poziomie SGWC czy Mediuma?