Anomalią jest to, że osoba bez akcji siedzi tutaj praktycznie cały czas i uskutecznia swoje pseudo-inteligenckie wywody. Wracaj na swoją forpostę na której jest obrót jak w kiosku ruchu.
Dnia 2021-04-12 o godz. 09:53 pp_b napisał(a): > Anomalią jest to, że osoba bez akcji siedzi tutaj praktycznie cały czas i uskutecznia swoje pseudo-inteligenckie wywody. Wracaj na swoją forpostę na której jest obrót jak w kiosku ruchu.
Zmartwiłbym się gdybyś to wyznaczał normy, ale tak nie jest. Nie powoduje mną chciwość tak jak w twoim przypadku, ale zamiłowanie do prześmiewczej zabawy.
Forposta spełnia warunki racjonalnej spekulacji ponieważ mediana obrotu za ostatnie 2 miesiące jest ok czterokrotności minimalnej opłaty transakcyjnej podzielonej przez prowizję DM. A dla mnie liczy się tylko i wyłącznie stopa zwrotu a nie DNA, misja czy lider światowego blablabla.
Jakbyś takie sukcesy odnosił na innych spółkach to nie siedziałbyś tutaj i nie uprawiał swojej kłamliwej propagandy. Stopę zwrotu może i masz wysoką ale chyba z zainwestowanych paru stów bo przy takich obrotach to nikt od Ciebie nie odkupi akcji. Jest godzina 10:17 a ten Twój cukiereczek ma obrotu 470zł i ktoś właśnie podbił kurs kupując akcje za 30zł. Jak chce Ci się bawić na takich krzakach to spoko, jest to Twój wybór. Przy większych zainwestowanych kwotach to będzie wychodzić z takiej inwestycji pół roku chyba.
> Nie powoduje mną chciwość tak jak w twoim przypadku, ale zamiłowanie do prześmiewczej zabawy.
Niezwykle zabawne jest w Mrocznym jego przeświadczenie o dysponowaniu ponadprzeciętną inteligencją, która w jego mniemaniu stawia go ponad innymi użytkownikami forum. Ta jego kreacja niby to inteligentniejszej formy życia, która obserwuje z zaciekawieniem i rozbawieniem akcjonariuszy Bloobera niczym człwowiek obserwujący małpy w zoo. Tudzież dziecko uzbrojone w szkło powiększające, które czuje że ma władzę nad mrówkami gdyż w każdej chwili może przysmażyć insekta skupionym słonecznym promieniem. I w sumie to prawie mi Mrocznego żal, że może istnieć człowiek oplątany swoimi megalomańskimi zwidami, którego hobby jest tak żałośnie małe i nic nieznaczące. Ale jak to mówią, co kto lubi.
Dnia 2021-04-12 o godz. 10:28 ~Bartek napisał(a): > > Nie powoduje mną chciwość tak jak w twoim przypadku, ale zamiłowanie do prześmiewczej zabawy. > > Niezwykle zabawne jest w Mrocznym jego przeświadczenie o dysponowaniu ponadprzeciętną inteligencją, która w jego mniemaniu stawia go ponad innymi użytkownikami forum. Ta jego kreacja niby to inteligentniejszej formy życia, która obserwuje z zaciekawieniem i rozbawieniem akcjonariuszy Bloobera niczym człwowiek obserwujący małpy w zoo. Tudzież dziecko uzbrojone w szkło powiększające, które czuje że ma władzę nad mrówkami gdyż w każdej chwili może przysmażyć insekta skupionym słonecznym promieniem. I w sumie to prawie mi Mrocznego żal, że może istnieć człowiek oplątany swoimi megalomańskimi zwidami, którego hobby jest tak żałośnie małe i nic nieznaczące. Ale jak to mówią, co kto lubi.
Z zatem bawimy się wszyscy! Nie rozumiem więc na co się uskarżacie.
Dziwi nas jak dziwne musisz mieć życie że twoją rozrywką jest latamu spędzanie czasu na forum i wczytywanie się w raporty spółki, której nie masz akcji, gdy inni po prostu na niej zarabiają. Tym bardzież musi to być frustrujące, jeśli siedzisz tu od poziomu 3 pln wciąż wieszcząc spadki
Dnia 2021-04-12 o godz. 10:46 ~jutro napisał(a): > Dziwi nas jak dziwne musisz mieć życie że twoją rozrywką jest latamu spędzanie czasu na forum i wczytywanie się w raporty spółki, której nie masz akcji, gdy inni po prostu na niej zarabiają. Tym bardzież musi to być frustrujące, jeśli siedzisz tu od poziomu 3 pln wciąż wieszcząc spadki
Poczytaj wątek :Fundamentalna Teoria Nicości". Może wtedy zrozumiesz ile beki można mieć później z talibańskiej napinki. Nawet z Romka, który przecież kilka miesięcy temu napisał, że jest tu tylko dla wezwania.
A takim Twoim „ultimate” celem tutaj, na ktory czekasz i ktory da Ci prawdziwa radosc, to co jest?- „drugi gadback”? Potencjalne „epickie bankructwo”? Bo na cos tutaj czekasz, oprocz milego towarzystwa Talibow
Dnia 2021-04-12 o godz. 11:46 ~Romek napisał(a): > A takim Twoim „ultimate” celem tutaj, na ktory czekasz i ktory da Ci prawdziwa radosc, to co jest?- „drugi gadback”? Potencjalne „epickie bankructwo”? Bo na cos tutaj czekasz, oprocz milego towarzystwa Talibow
Prawdziwa radość to nie tutaj. Tu jest zwykła zabawa, uciecha, proca, skórka od banana - takie ludyczne urozmaicenia w pracowitym i męczącym dniu na giełdzie. Pozy przyjmowane przez taliban zestawione z ich autorskimi wypowiedziami, są zabawne poprzez kontrast jaki tworzą ze sobą.
Nie musisz podzielać mojego poczucia humoru, ale nie możesz przecież negować prawa do niego, bo mój wkład w talibańską edukację da się porównać tylko z wysiłkami pierwszych misjonarzy na Czarnym Lądzie. :)
Co to za różnica po co kto tu jest (dla Medium?, wezwania?, Konami?, Blacka?). Fakty są takie że ty od lat produkujesz tu swoje teorie, marnując energię, a inni trzymają po prostu akcje (albo robią jeszcze kółka) i nieźle zarabiają. Ale cóż każdego rajcuje co innego
> A wracając do "jutro, bartka, ..." - jak się czujecie jako członkowie grupy wytupującej logiczne uzasadnienie braku inwestora i aspirujących do wystawiania ocen na temat jego autora? > > Bo w mojej ocenie jesteście żałośni i nie zmieni tego fakt, że zbijacie się w kupę i poklepujecie po pleckach.
Kilka postów wyżej napisałeś, że fajnie, bawmy się razem, ale jednak widzę że Ci nie dało spokoju. Zdradzę Ci w tajemnicy, że poklepywanie po pleckach to jeszcze nic. Z niektórymi nawet urządzamy tajne orgie i smyramy się siusiakami...
A tak na serio, jeśli rzeczywiście masz takie upodobanie, siedzieć na blooberowym forum mimo że nie posiadasz i nie zamierzasz posiadać akcji - Twoja wola, to wolny kraj. Jak już wcześniej pisałem, każdy jakieś hobby ma, mnie to ani grzeje, ani ziębi. Nikt poważnie inwestujący swoje pieniądze nie sprzeda ani nie kupi akcji przez naganianie anonimowego użytkownika forum. Chociaż w sumie to nie mam racji. Przez wielu wzrost Twojej aktywności jest traktowany jako niechybny znak nadchodzących wzrostów, więc może jednak ktoś dzięki Tobie kupuje. Pozdrawiam i miłego dnia życzę. Dobrej zabawy :)
Czy nasza blooberowa społeczność jakoś się w tym swoim gulgotaniu i napinaniu wyróżnia na tle akcjonariatów innych spółek? Śmiem twierdzić, że forum Bloobera jest pod tym względem jednym z najbardziej stonowanych. Na innych spółkach też prowadzisz taką krucjatę? Nie chce mi się sprawdzać, więc pytam. Z Twojej wypowiedzi wynika, że najbardziej Cię boli że według Ciebie nie powinno urosnąć a urosło, a do tego urosło jakiejś bandzie gulgoczących nieogarniętych indyków niepotrafiących czytać raportów. No i co mam powiedzieć? Jeśli miałbym sprzedać swoje akcje żeby przestać być w Twoich oczach głupkiem to przykro mi ale chyba nim póki co pozostanę. Jakoś będę musiał unieść to brzemię i żyć z tym dalej.
Ty w ogóle masz jakieś życie po za forum Bloobera? Ile dziś napisałeś tych komentarzy 20? 30? Jak szacujesz Ile ich jeszcze napiszesz do wieczora. Zaczynam podejrzewać, że pracujesz dla Bankiera, animując ruch na forum w celu większej liczby odsłon
Dnia 2021-04-12 o godz. 17:46 ~jutro napisał(a): > Ty w ogóle masz jakieś życie po za forum Bloobera? Ile dziś napisałeś tych komentarzy 20? 30? Jak szacujesz Ile ich jeszcze napiszesz do wieczora. Zaczynam podejrzewać, że pracujesz dla Bankiera, animując ruch na forum w celu większej liczby odsłon
Popełniasz błąd perspektywy poznawczej. Ja nie poświęcam codziennie 8 godzin na pracę plus 2 na dojazdy.
Dnia 2021-04-12 o godz. 18:20 ~mroczneśredniowiecz napisał(a): > Dnia 2021-04-12 o godz. 17:46 ~jutro napisał(a): > > Ty w ogóle masz jakieś życie po za forum Bloobera? Ile dziś napisałeś tych komentarzy 20? 30? Jak szacujesz Ile ich jeszcze napiszesz do wieczora. Zaczynam podejrzewać, że pracujesz dla Bankiera, animując ruch na forum w celu większej liczby odsłon > > Popełniasz błąd perspektywy poznawczej. > Ja nie poświęcam codziennie 8 godzin na pracę plus 2 na dojazdy. >
Chyba za trudnych słów użyłem sądząc po przypadku wnioskowania wykonanego przez jutro.
Otóż perspektywa poznawcza - inaczej paradygmat - to zespół prawd, przesądów, wierzeń, etc. wpływających na procesy epistemologiczne. Jedną z takich prawd, które porosły "jutro" jak mech zmurszały kamień, jest powszechność żmudnej pracy, którą zapewne wykonują wszyscy w jego otoczeniu i on sam. Innego świata nie zna. Nakładając taką "prawdę" na moją aktywność, doszedł do wniosku, że pracuję w bankier.pl.
Właśnie doznałem olśnienia. Kolego Mroczny, wiem dlaczego Twoje Twoje argumenty w ogóle do nas nie trafiają, dlaczego jesteśmy ślepi na prawdy objawione, którymi z dobroci swojego serca chcesz nas karmić i uratować nas przed chybioną inwestycją! Mogę mówić tylko za siebie. To wynika z faktu, że jestem zbyt prostym człowiekiem aby pojąć oświecone słowa tak elokwentnego Pana. Figury retoryczne, których używasz, niebanalne i niewątpliwie trudne słownictwo którym się posługujesz z wielką wprawą, niczym Pan Wołodyjowski szablą, to wszystko sprawia, że nie jestem w stanie zrozumieć jak cenne perły przede mnie rzucasz. Ja, prosty człowiek, nie jestem zdolny do nawiązania z Tobą dialogu, gdyż operujesz na zupełnie nieosiągalnym dla mnie poziomie. Poziomie elokwencji, ciętego humoru i przenikliwej inteligencji. Nie znajdziesz we mnie partnera do rozmów, jedynie byś się uwstecznił. Do tego nie musisz pracować aby zarabiać na życie, niechybnie przynależysz do arystokracji, możeś nawet wykształcony na Sorbonie czy innym wspaniałym uniwersytecie. Dlatego ja niegodny prowadzenia rozmów z Tobą uroczyście obiecuję, że moja nędzna osoba jak najmniej będzie się pętać między Twymi nogami. A ze swojej strony sugeruję zmianę otoczenia na bardziej przystające do Twojego stanu. Może mecz polo w doborowym towarzystwie podobnych sobie arystokratów? Farewell, Panie Mroczny :)
No już już, nie gniewaj się. To tylko taka krotochwila z mojej strony. Też chciałem błysnąć cytatem jakiegoś wielkiego człowieka. A teraz zgodnie z obietnicą, już się nie plączę. Idę obrobić krowy i świnie.
Dnia 2021-04-12 o godz. 20:37 ~Bartek napisał(a): > No już już, nie gniewaj się. To tylko taka krotochwila z mojej strony. Też chciałem błysnąć cytatem jakiegoś wielkiego człowieka. A teraz zgodnie z obietnicą, już się nie plączę. Idę obrobić krowy i świnie.
Nawyk, to nawyk - z czasem przechodzi w potrzebę jeśli się człowiek nie upilnuje na czas.
Dnia 2021-04-12 o godz. 09:29 ~mroczneśredniowiecz napisał(a): > Do Talibanu zaczną niedługo zjeżdżać pasjonaci anomalii przyrodniczych częściej niż do Electric Brae. >
O jejku, ktoś ci piaskownice popsuł. I co teraz biedaczku zrobisz?
"Ja piszę o niczym i mam 40 postów" - gratulacje, no cały ty. Poza bankierem pewnie równie przydatny.
Dnia 2021-09-01 o godz. 14:19 ~zonamrocznego napisał(a): > O jejku, ktoś ci piaskownice popsuł. I co teraz biedaczku zrobisz? > > "Ja piszę o niczym i mam 40 postów" - gratulacje, no cały ty. Poza bankierem pewnie równie przydatny.
Ale to była informacja o was. Sorki, że wskazuję ci palcem znaczenie, ale bez tego to pewnie nawet jedzenia nie znajdziecie.
Jeśli akumulacja przyspiesza to znaczy iż kolejny raz słowo Pana Prezesa staje się ciałem.
Wycena wstaje z kolan a ASy wypadają z rękawa.
Spółka ma niezmiennie jednego ASa - tego najsilniejszego w talii.
(Cały słoik wazeliny poszedł, stać mnie)