Dnia 2021-04-13 o godz. 16:17 ~Andrzej napisał(a): > Kupiłem dzisiaj 500 po 305,5zl.Teraz może iść w górę plus dywidenda 16.7 zl =================================================================================================== Dobre,.......... a może 50 ?
no tak, ok musze ci wierzyć. ale mówię sprawdzam. kupiłeś 500szt, ok. to jutro powiedzmy od 8,40 do 8,55 wystaw je w jednym zleceniu. podaj cenę za jaką wystawisz, a my popatrzymy. DOBRZE? a ja chcąc być wiarygodny postawie na kupnie też 500szt. mam nadzieje , że to jasne ?
Profesorku kochany....jestem za stary żeby komuś coś udowadniać.Najwyżej umrzesz w nieświadomości....o tej godzinie zaworzę rodzinę na szczepienia.Sprawdż sobie na biznesradar lub w swoim biurze maklerskim historię zakupów po cenie 305,5 zl szczególnie ok godziny 9 30 i drugi rzut 12 00 -13 00 ostatnie 36 sztuk o 17 na dogrywce. Dzisiejszy mój obrót na giełdzie wyniósł ok 250 tyś złotych Pozdrawiam
Dnia 2021-04-13 o godz. 16:17 ~Andrzej napisał(a): > Kupiłem dzisiaj 500 po 305,5zl.Teraz może iść w górę plus dywidenda 16.7 zl =================================================================================================== O 16:17 napisałeś, że kupiłeś 500szt.(prze dogrywką!!!)
Potem piszesz: Profesorku kochany....jestem za stary żeby komuś coś udowadniać.Najwyżej umrzesz w nieświadomości....o tej godzinie zaworzę rodzinę na szczepienia.Sprawdż sobie na biznesradar lub w swoim biurze maklerskim historię zakupów po cenie 305,5 zl szczególnie ok godziny 9 30 i drugi rzut 12 00 -13 00 ostatnie 36 sztuk o 17 na dogrywce. Dzisiejszy mój obrót na giełdzie wyniósł ok 250 tyś złotych Pozdrawiam: ==================================================================================================
Czytanie ze zrozumieniem to jednak dla Ciebie problem... 250k obrotu dziennego a nie na Budmimexie Ostanie 36 sztuk zakupione na dogrywce są ponad liczbą 500 sztuk,kupionymi wcześniej a były dodatkowo cześciowo zrealizowanego zlecenia kupna 180 sztuk po 305,5 Niestety udało mi się kupić tylko 500 i dodatkowo 36 sztuk na dogrywce....z zamierzonych 180 sztuk Marnujesz swój talent powinieneś pracować w biurze śledczym a nie piszesz głupoty na forum Zobacz jaki był obrót akcjami Budmimexu dzisiaj i ile akcji było sprzedanych po 305,5 a chcę rozczarować o godzinie 13 06 i 7 sekund były kupowane akcje nawet po 304,5 zł a od godziny 12 21 do godziny 13 23 było sprzedane tysiące akcji po 305,0 i 305,5 zł Wiec nie pisz bzdury że ludzie nie chcieli oddawać po 307.
Widzę,że wszystkich oceniasz swoja miarką Ostatnio kupiłem 300 sztuk Budimexu po 299,5 dnia 26 marca a sprzedałem je 30 marca po 310,5 zl Jaka uważasz że zarobione 3 tyś w 4 dni to zarobek na piwo to codziennie mogę na takie piwo zarabiać PS.Jak chcesz mogę od Ciebie profesorku tez odkupić 500 sztuk po takiej cenie jak wczoraj płaciłem czyli 305,5 zł ,nawet przyjadę w dowolne miejsce w Polsce i dogadamy szczegóły nawet z notarialną umową i karą np, 30 tyś złotych jak ktoś z Nas nie dotrzyma umowy
No właśnie interesy po 1zł, na piwo, dobre, daj spokój bo znowu się ośmieszasz, wy pewnie nawet prowizji nie płacisz. nawet na kółkowicza to słaby wynik. szpanuj dalej, ......
Jak nie umiesz liczyć to się nie dziwię że dowartościować się musisz przywłaszczeniem tytułu profesora Może Ty kolega Pawłowicz....311,5-299,5 to według Ciebie 1 zł....nic dziwnego że nadajesz się do pisania komentarzy jacy to inni są głupi a Ty, czyżby kompleks małego siurka?
po kiego te przepychanki każdy inwestuje wg swojej strategii jeden łyka cześciej ale małymi porcjami inny woli przeczekać i konkretny % zgarnąć. Aktualnie BDX jest trochę meczący, Trzeba uklepać te "czysta" i rozwinąć drabinę do góry bo społka mocna, ambitna i jeszcze pokaże moc. Sytuacja na BDX troszkę zblizona do spólki Kęty, którą tez mam-uklepywane było 500+ :-) Zresztą nieważne co mam, ale 300+ jestem pewny , że nastąpi na BDX A teraz chodźmy na browara :-)))
Warszawa, 14.04.2021 (ISBnews) - Zarząd Budimeksu zarekomendował akcjonariuszom ustalenie dnia dywidendy na 1 czerwca, a terminu jej wypłaty - na 18 czerwca br., podała spółka. Odpowiedni projekt uchwały zostanie opublikowany w dniu zwołania zwyczajnego walnego zgromadzenia za 2020 r., podano w komunikacie. W połowie marca br. Budimex zarekomendował wypłatę dywidendy w wysokości 16,7 zł brutto na jedną akcję z zysku za 2020 rok. Wypłatą dywidendy rekomenduje się objąć wszystkie akcje tj. 25 530 098 szt. Budimex miał 459,47 mln zł zysku netto przypadającego akcjonariuszom jednostki dominującej w 2020 r. (226,01 mln zł w 2019 r.). Zysk netto Budimex S.A. to 310,54 mln zł w porównaniu do 232,72 mln zł w roku 2019.
Warszawa, 14.04.2021 (ISBnews) - Budimex odnotował 71 mln zł skonsolidowanego zysku netto w I kw. 2021 r., co oznacza wzrost o 47 mln zł (196%) r/r, podała spółka, prezentując szacunkowe dane. "Wzrost skonsolidowanego zysku netto wynika przede wszystkim z wyższego zysku netto w ramach działalności deweloperskiej. W pierwszym kwartale 2021 roku Budimex Nieruchomości Sp. z o.o. zawarła 346 umów notarialnych (w pierwszym kwartale 2020 roku były to 4 umowy notarialne)" - czytamy w komunikacie. Wzrost skonsolidowanego zysku netto wynika także z poprawy rentowności w segmencie budowlanym, podano również. Budimex jest notowany na warszawskiej giełdzie od 1995 r. Jego inwestorem strategicznym jest hiszpańska firma Ferrovial. W 2020 r. miał 8,38 mld zł skonsolidowanych przychodów.
Może wreszcie pozbyliśmy się kółkowiczów po 1zł. Andrzejku, pa pa pa.. Po oficjalnej informacji i ustaleniu DD, myślę nieśmiało , że w ciągu 1 mieniąca kurs wzrośnie o ok 10%. Jest na co czekać. Mnie 1zł na tym walorze nie interesuje..
Śmieszny jesteś niedouczony profesorku.zarobisz 10procent w miesiąc dusząc te akcję.Kupilem Mirbud w kilka dni mam ponad 20 procent,za chwilę będzie ponad 30 procent.Budimex o takim wzroście może tylko pomarzyć....Ty też pseudo profesorki,który dla własnego ego sam ten tytuł sobie nadałeś a może nawet nie masz skończonych studiów
Trzeba było zamiar Budimexu kupić Erbud tam mam po 3 miesiacach 80 procent zysku a Ty niedouczony profesorki kusisz się tutaj i liczysz że będziesz miał za kilka miesięcy czekania 10 procent..
Tyle można zarobić w jeden dzień . Jest żałosny
Masz dzisiaj straszny wzrost profesorku 1,6% ja na wczorajszych akcjach zarobiłem ponad 3 % ...sprzedane o 9 rano po 314,0 i 313,5 zł Ty te swoje 10% zysku będziesz widział nie za miesiąc tylko za rok. Moja oferta nadal aktualna....odkupię wszystkie Twoje akcje po 305,5 ciesz się że tyle daję
Jak Twoje wzrosty profesorki???haha Ile zarobiłeś przez miesiąc...nic tylko strata .Ja zrobiłem 4 kółka i mam 18 k zarobku a Ty nadal modlisz się żeby chociaż trochę poszło do góry a tu strata od 3 miesięcy...
Mamy następnego , geniusza który robi kółka, wspaniale. I ile zarabia !!!!! Ilu już takich było, farsa. Ten pociąg jak ruszy to totalnie zgłupieje. Ja swoje robię, i nie nadymam się, bo to dziecinne. Ps dzisiaj dobry dzień, a Budimex pokaże siłę w momencie którego nikt się nie będzie spodziewał.
I co żal cztery litery ściska? Trzeba było mi sprzedać po 305 miałbyś zarobek . Dzisiaj była super cena ostatnie dokupiłem po 289 zł.... średnia wyszła 294.5....
Gdzie Twój płacz i żale jak inni sprzedawali po 311...teraz to leżysz i kwiczysz.. Mogę Ci oddać po 305 złotych jak grzecznie poprosisz.
Pamiętaj profesorku kupuj jak jest dołek a sprzedawaj na górce Sprzedałem 15 kwietnia po 214 a wczoraj odkupiłem że średnią 294.5 zł czyli 20 zł mniej.Teraz sprzedam za 320 lub poczekam do dywidendy . Myśl trochę
Dnia 2021-04-28 o godz. 11:03 momotaro napisał(a): > Te 700 mld na odbudowe z unii to w 70 procentach na infrastrukture? Budimex nie jest tutaaj głównym rozgrywającym? Taaaa\--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na 100% wiele dodatkowych zleceń wpadnie Budimexowi, wiadomo dlaczego... To moim zdanie przełoży się na 400+. Na 500+ trzeba będzie poczekać. Do 1 czerwca , wolna akumulacja. Sam ciekaw jestem jaka będzie wycena przed dniem praw do dywidendy.
I zaczyna być tak jak łatwo było przewidzieć. Dywidenda klepnięta i teraz przez tydzień kurs będzie dostosowywał się do dywidendy. Wytrwali zarabiają. Zwódźcie uwagę na obroty , przy wzrostach !!!!
Sporo się przestraszyło zamówionego podwójnego szczytu, a nikt jakoś nie zauważył ostatniego podwójnego dołka. Właśnie ta formacja została potwierdzona, przynajmniej jak tak to widzę. Skoro tak się patrzy na analizę techniczną, to ona teraz mówi o zasięgu wzrostu o jakieś 20 zł licząc od 305 zł. Z kolei, znowu według teorii, 320 zł zaneguje formację dwóch szczytów. Ale to takie rozważania bez patrzenia na dywidendę, wyniki, backlog, itd.
No i kto profesorku miał rację z ceną?
Nic nie wzrosło od kiedy napisałeś posta a było to...bardzo dawno temu.Mial kurs szybować i szybować do nieba a tu....ZONG
Po odcięciu dywidendy będzie poniżej 290 zł.Ja na swoich kółkach lepiej zarobiłem niż Ty na trzymaniu.