• A może porozmawiajmy o fundamentach? Autor: ~combo [5.172.255.*]
    Tak pomyślałem sobie, że po 3 tygodniach Waszych zmagań z kwestią pt. skąd pojawiło się 44mln zł w kasie, to już głupio nie pomóc kolegom:) Chociaż teorie dorabiane przez kilku z Was do tych 44mln były warte zwłoki:)
    Proponuję spojrzeć do raportów bieżących.
    5/2021, gdzie podano szacunek salda środków pieniężnych na koniec 2020: 47 240 tys. zł
    52/2020, gdzie podano szczegóły transakcji, z której wykluwa się kwota 44mln zł drugiej transzy zaliczki wypłaconej przez PKP PLK SA dla SPC-2 Sp. z o.o., po zawarciu przez SPC2 z BGK umowy gwarancji bankowej zwrotu zaliczki
    I połączyć te dwa fakty:)

Tak sobie myślę, że może porozmawiajmy na forum o fundamentach POZ? Może warto przed raportem rocznym, abyśmy nie przeoczyli czegoś. Ktoś ma ochotę zrobić analizę wskaźników finansowych? Ja zajmuję się tym na co dzień. No ale dla Was moje analizy nie są wart funta kłaków:) Stąd zapytuję o chętnych.

Miłego weekendu!
  • Re: A może porozmawiajmy o fundamentach? Autor: ~wwwwa [37.47.163.*]
    To może trochę info z III kwartału i pytania
    II. Zobowiązania długoterminowe 88 431
    1. Rezerwa z tytułu odroczonego podatku dochodowego 32 548
    2. Kredyty i pożyczki 24 305
    3. Zobowiązania z tytułu leasingu 12 096
    4. Inne zobowiązania finansowe 0
    5. Zobowiązania z tytułu emisji dłużnych papierów wartościowych 0
    6. Inne zobowiązania długoterminowe 1 791
    7. Rezerwy na pozostałe zobowiązania 68
    8. Długoterminowe rozliczenia międzyokresowe 17 623
    CZY PRZYPADKIEM NIE ZAPŁACILI TEGO PODATKU (albo części) I NIE ROZWIĄZALI REZERWY NA 32 MLN ?
    CZY JAK OTRZYMUJESZ ZALICZKĘ POD ZLECENIE TO SPŁACASZ Z NIEJ ZOBOWIĄZANIA CZY RACZEJ ZUŻYWASZ JĘ NA REALIZACJĘ ZLECENIA?

czy ktoś może liczy ile ta spółka ma kontraktów (na jakie kwoty) i jaka z nich powinna byc marża?
    Dla osób twierdzących że spółka powinna kosztować X zł bo przecież podwoili zyski itp ... przypomnę że ilość akcji też się podwoiła i dzisiejsza cena 3 zł/akcję odpowiada wartości spółki przed emisją na poziomie prawie 6 zł
  • Re: A może porozmawiajmy o fundamentach? Autor: ~Kr [195.210.60.*]
  • Re: A może porozmawiajmy o fundamentach? Autor: ~xcd [109.95.146.*]
    dla rozbuchanego ego Combo żadna okazja żeby się czymś pochwalić nie jest zła
  • Re: A może porozmawiajmy o fundamentach? Autor: ~enzo1962 [195.60.242.*]
    Myślę wręcz odwrotnie,jeśli,combo,, ma at opanowaną ,dobrze jest jak chce się nią podzielić ,chyba to nie zaszkodzi, kto chce może ją uwzględniać przy swoim inwestowaniu, i niepotrzebne są tutaj obrażliwe sformuowania ,pozdrawiam.
  • Re: A może porozmawiajmy o fundamentach? Autor: ~xcd [193.200.133.*]
    Enzo, co do zasady pełna zgoda, z tym że co do Combo to chłopak musi się nauczyć szanować innych a nie traktować ich jak przygłupów, posłuchać (i usłyszeć) co mają do powiedzenia a nie iść z klapkami na oczach i uszach i z przekonaniem o swojej mądrości i nieomylności
    ...
    no i musi się jeszcze sporo nauczyć o życiu, m in że czasami jak człowiek nadepnie na odcisk niewłaściwej osobie to może to być błąd życia osoby nadeptującej... trzeba być ostrożnym... nogdy nie wiesz z kim masz do czynienia
    ...
    i finalnie- poważnie wierzycie że AT działa? wierzycie że AT ma większą moc niż Smart Money? większą moc niż informacje fundamentalnie zmieniające perspektywy spółki? od ręki mogę sypać przykładami wykresów gdzie znawcy AT mieli niemal pewność a wykres szedł w zupełnie innym kierunku- ja wam powiem, AT jest potrzebne wybaczcie ale ludziom słabym, którzy potrzebują usłyszeć że ktoś uważa tak jak oni-wtedy czują się lepiej, "no bo przecież inni też tak mówią", to na co trzeba zwracać uwagę to fundamenty spółki i branży + przepływy kapitału- i to + krytyczne myślenie to wszystko co potrzeba do sukcesu
  • Re: A może porozmawiajmy o fundamentach? Autor: ~re [188.146.162.*]
    Combo to piec bez głowy ale kolega Combo ma łeb, bez urazy
  • Re: A może porozmawiajmy o fundamentach? Autor: ~xcd [109.95.146.*]
    dobry Combo, dobry... a jaki do tego mądry! bardzo mądry Combo!
  • Re: A może porozmawiajmy o fundamentach? Autor: ~combo [5.172.255.*]
    @xcd wypowiedź odnotowana w kategorii kółkowicze, dodatkowe wyróżnienie w podkategorii analiza psychologiczna combo. robot

@Kr. Wiem że to już było. Próbowałem uprościć. I poświęcić zupełnie nieistotnemu zabiegowi księgowemu tylko chwilkę. I zachęcić do zajęcia się analizą fundamentalną. A nie pierdołami.

@ wwwa
    Witaj.
    Zaliczka na poczet podatku dochodowego to kwestia obligatoryjnego zabiegu księgowego, a nie informacja fundamentalna.
    Wycena wartości spółki to nie kwestia działania 6:2=3. To zdecydowanie bardziej czasochłonny zabieg.
    Przed nami raport na cały rok 2020. Moim zdaniem warto się do niego przygotować prześwietlając firmę pod katem fundamentalnym. Właśnie oglądam bilans i rzis za Q3 2020. Jeżeli jesteś zainteresowany dyskusją pod kątem kondycji fundamentalnej POZ, to zapraszam.
    Zaraz wrzucę nowy post.
  • Re: A może porozmawiajmy o fundamentach? Autor: ~Tomek [5.173.236.*]
    Ciekawe
[x]
COMPREMUM 0,00% 0,90 2025-10-24 15:35:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.