Teraz to śmieciowąa spółka a rok temu łykaliście akcje po 10 zł jak pelikany. Nie spółka śmieciowa tylko akcjonariusze to dawcy kapitału taki śmieciowy inwestor.
Dnia 2021-04-09 o godz. 21:26 ~Inwestor napisał(a): > A kto mógł się spodziewać, że firma produkująca środki czyszcząco-dezynfekujące w czasie pandemii umrze gwałtowną śmiercią?
Jak umrze gwałtowną śmiercią, spółka w 2018 i 2019 chodziła po 1,50, po lepszych wynikach w 2020 zaczęła rozmąć jeszcze przed pandemią, okolica 2,50 była warta. A pod wpływem owczego pędu nagle urosła do 13 zł, to teraz zimny prysznic i lata wegetacji w okolicach 3 zł. Spółka dobra tylko na cenę 2,50 a nie 5 zł. Ja jestem zadowolony miałem poniżej 2 zł sprzedałem po 11 i to był najlepszy dil od 5 lat. Podziękowania i szczere współczucia dla tego co kupił, ale ktoś musi być dawcą. Teraz walczę na PKPCARGO, mocny trend wzrostowy do okolic 50 zł w perspektywie 2 lat. Ale każdy robi co chce, jego kasa.
Co tam słodziaki chcecie taniej dokupić? Marne szanse. Jak ktoś już słusznie zauważył powrót do normalności po pandemii to podwójny zysk dla spółki. Z jednej strony większe zamówienia z produkcji, z drugiej podwyższone zużycie detergentów. Wkrótce widzimy się dużo wyżej. Pozdrawiam
To po co właściciel się sfrajerował i kupował pakiety miliona akcji po 5 zł, jak dzisiaj mógłby kupić po 3,20 zł? (5 zł - 3,20 zł = 1,80 zł* 1mln= 1 800 000 zł). Widać ma za dużo pieniędzy skoro 1,8 mln zł nie robi mu różnicy.
Wszyscy wiemy, ze spolka nie jest smieciowa, zysk wzrosl o 30% EBITDa o 25% przychody poszerzone o zamowienia z kosmetykow i w czerwcu rusza nowa linia. Niestety kurs tego nie odzwierciedla, wszyscy widzimy ze jest utrzymywany na poziomie ceny zastawu akcji pod pozyczke PC CHem. Nie rozumiemy dlaczego akurat tak ani dlaczegonfirma skuoila akcje po 5 jak mogla po 3.5 (njeswidomosc akcjonriuszy ktorzy zbyki akcje na spadkach?)
Moim zdaniem wazniejsze pytanie brzmi: kiedy ten hamulec pusci?
To że ten hamulec puści to wiemy na 100% pytanie tylko kiedy i do ilu polecimy ? Na dzień dzisiejszy okolice 5-7 zł powinny być, a optymistycznie powyżej 10 zł. Niewykluczone, że w tym roku zobaczymy tutaj kilku milionerów to te osoby które spokojnie trzymają papier i przeanalizowały spółkę, a reszta będzie paznokcie obgryzać i patrzeć jak zarabiamy. Niestety bananowa z giełdą nie ma nic wspólnego, a ci co sprzedali papier ze stratą nauczą się że tego na bananowej się nie robi tylko spokojnie czeka !!!!
Firma jest ok ale nikt duży tu nie wejdzie jak free float to 9%. Tyle śmieci urosło x3 x10 nawet a pcx stoi. Fundamenty fajne, dywidenda i co. Choć rok temu pod covid przy podobnym free float lekko uderzyli i w pare dni 12 zł. Może spółdzielnia znowu wejdzie bo tu starczy 20 mln i cena x3. Te wypłaszczenie z ostatnich dni i spadek obrotów sugerują szarpnięcie.
A ja uważam , że będą chcieli wyjśc z GPW i ta niska cena jest im bardzo na rękę a to , że kupowali wcześniej po 5 nie ma w tym wypadku najmniejszego znaczenia .