• Złoto dla wytrwałych Autor: ~kosmita [46.76.26.*]
    Rozpoczęły się żniwa na szerokim rynku. Rok temu przygnębienie dla większości i emocje dla niektórych widzących to że gospodarka jak była taka i pozostała. Było widać że jedynie 3 % gospodarki ucierpi, czyli bez urazy: garkotłuki, parasole (kelnerzy, hotelarze), piosenkarskie wyjce, różni jasełkarze w teatrach, a 10 % zyska:medycyna, leki, środki higieniczne. Nastąpiły normalne w takich czasach wybryki akcyjnych harcowników, a teraz rozpoczęły się złote czasy dla inwestorów. Według mojej kalkulacji przez następne 1,5 roku będzie wzrost szerokiego rynku, a szczegółowo WIG20 w następnym tygodniu powinien osiągnąć 2045 pkt., w perspektywie 2 miesięcy 2230 pkt i długoterminowo w 1,5 roku 6000 pkt. Oczywiście jest to tylko własny ogląd sytuacji. Powodzenia.
  • Złoto dla wytrwałych Autor: ~as [89.78.57.*]
    GPW jest jak żyła złota.
    Gorąco się zaczyna robić.
    Tylko brać póki jeszcze tanio.

• Złoto dla wytrwałych Autor: ~as [89.78.57.*]
    Co tutaj się wyrabia?
    Istny wulkan.
  • Re: Złoto dla wytrwałych Autor: ~kosmita [37.249.215.*]
    Powinno nastąpić przyspieszenie wzrostu na WIG 20 i lekkie, acz trwałe, spokojne wzrosty spółki GPW. Zaryzykuję przepowiednię na koniec pazdziernika 2022 roku (czyli już za 17 miesięcy) obliczony wcześniej szczyt obecnej hossy na WIG20 - 6000 pkt (jako najważniejszy wskaznik), a dla GPW 80 PLN. Powodzenia.
  • Re: Złoto dla wytrwałych Autor: ~As [89.78.57.*]
    Większe ruchy będą powyżej 50ciu. 80 całkiem realne.
  • Re: Złoto dla wytrwałych Autor: ~Que [31.60.117.*]
    Tylko 80 zł, tylko?
  • Re: Złoto dla wytrwałych Autor: ~kosmita [37.249.215.*]
    Dzisiaj giełda do góry. Panienki w TV zapowiadające pogodę w krótkich spódnicach. Sprawdzalność 70 %.
  • Re: Złoto dla wytrwałych Autor: ~kosmita [31.0.2.*]
    WIG 20 wzrósł do 2230 pkt o 7 sesji giełdowej wcześniej niż moje obliczenia (jest to pewien rodzaj mojego błędu). Teraz wydaje się że będzie kilku sesyjne zatrzymanie lub wręcz lekka korekta. Następny ruch w drodze do 6000 pkt w pazdzierniku 2022 roku to wzrost WIG 20 do 2630 pkt do września tego roku. Największe wzrosty obecnie będą na akcjach firm produkcyjnych na rynek wewnętrzny wykorzystujące tanie lokalne surowce i produkty rolne. Po rozpoczęciu serii podwyżek stóp procentowych to też wzrosty innych firm i finalnie w końcowej fazie hossy to prawie wszystkie, poza oczywistymi bankrutami. Powyższe to jedynie moje obliczenia i w żadnym przypadku nie jestem jakimś prorokiem.
  • Re: Złoto dla wytrwałych Autor: ~kosmita [31.0.2.*]
    Przez kilka dni tego tygodnia powinno być zatrzymanie, lekka korekta na giełdzie i okazja do zajęcia pozycji w poważnych firmach, czyli około 70% spółek na rynku głównym. Jako główną cechę firmy te mają konkretny produkt w dziedzinie finansowej, produkcyjnej, technologicznej, biotechnologicznej, budowlanej i usługowej, a nie taki który trudno określić i jest taki jakiś "wespół zespół". Druga cecha to cena jednostkowa akcji ( poza chwilowymi wyjątkami) powyżej 1$ (3,50 PLN) i nie nadmiernie wzięta z "kosmosu" (np, spółki gier komputerowych) przy dużej konkurencyjności. To teraz zaczyna się najlepsza część gry .Powodzenia i dużych zysków pamiętając, że to tylko pieniądze.
[x]
GPW 0,16% 63,45 2025-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.