Ja nie oddam poniżej 50. I tego się trzymam. Tu powinno być jak z Columbusem. Boom nadchodzi. Wtedy sprzedałem za wcześnie, teraz mowy nie ma. Jeżeli czegoś sami nie schrzanią to tylko kwestia czasu i będziemy zadowoleni. :)
Jak było 30 zł i pisałem, że poleci do 20 zł to było śmianie się, teraz mamy już 15 zł i nic nie wskazuje na odwrócenie trędu ... Cały czas wywalają ci, którzy mają wuj tych akcyjek po kilka zł zakupionych, żeby się tylko nachapać, wywalają systematycznie takie pakiety, żeby ich nie trzeba było tego zgłaszać Straciłem na tym badziewi trochę kasy ... Jak się kiedyś wkurzę to wywalę PKC moje 2134 szt. i będziecie mieć optymiści=naganiacze poniżej 10 zł! Już widzę, że mało wrzucacie opti-newsów, bo mało kto się na to nabierze
Nie przypominam sobie takiej sytuacji, żeby przy 30 zł ktoś straszył korektą i został wyśmiany. Może podbij tamten post, to ci uwierzę.
A że ktoś lub ktosie wywalają papier kosztem innych, to wszyscy wiemy, wystarczy poobserwować trochę arkusz. Zgłoś to do KNFu jeśli uważasz, że są powody.
Parę rzeczy miało zły wpływ na kurs. Kolejne, silniejsze fale epidemii, fiasko dopłat do elektryków, kompletny brak wsparcia rozwoju infrastruktury do ładowania, wydłużające się w nieskończoność prace nad nowymi regulacjami, ogólna słabość GPW, praktycznie ogonek Europy z Grecją i Rosją do towarzystwa. W dodatku ewidentnie jacyś insiderzy bezkarnie uwalający kurs, żeby jak to ująłeś "się nachapać". Arkusz nie kłamie.
Polityki sprzedaży dużych pakietów po zaniżonej cenie i dodruku z inicjatywy zarządu też nie wypada tu pominąć.
Niemniej, wszystko to masz już za sobą i wylewanie żalów, gdy wreszcie sytuacja powinna się odwrócić, nie wbudza zaufania.
Już za miesiąc istotne wyniki kwartalne. W połowie roku ruszą dopłaty do aut i stacji ładowania a w końcówce roku prawdopodobnie "prąd jak powietrze". Powstanie lokalny rynek a Columbus, Nexity i Saule planują również wyjście z ofertą za granicę, i to w momencie, gdy szykują się wielkie inwestycje w elektromobilność na całym kontynencie.
I teraz ty tu piszesz o sprzedawaniu PKC?
Dałeś się ponieść emocjom, czy naganiasz na spadki?
Ale jakie bzdury o wywalaniu jakimiś pakietami, żeby nie trzeba było raportować :D Ktokolwiek jest w organie spółki musi raportować gdyby sprzedał. Jakiekolwiek przekroczenie progôw musi być raportowane a kary za złamanie obowiązkôw informacyjnych są takie, że.... Brednie nad bredniami. Powtarzam. Pogadamy za rok i wtedy zobaczymy kto miał rację. Wystarczy jeden, przełomowy raport. Przyjdzie czas na 50pln na tej spółce :)
Tomaszu nie strasz tylko działaj. Po co się denerwować. Kup co innego. Piszesz tu pod różnymi nickami te swoje mądrości krytykujące spółkę bo jesteś jej akcjonariuszem. Hahaha. Akurat.