• Negatywne trole wciąż na forum. Czyli to nie koniec gry ! Autor: ~kobieta_upadła [37.225.15.*]
    Już miałam nadzieję, że dzisiejszy dzień to zwieńczenie działań negatywnych troli, dołujących kurs jak tylko można.

A tu nie - dalej siedzą na forum, smęcą i udają "zatroskanych" o pieniądze akcjonariuszy albo "tracących majątek".
    Po co tu siedzą nadal skoro spółka jest już zdjęta z GPW?

Przecież tutaj od pół roku było wiadomo, że akcje zostaną zdjęte z obrotu na GPW !
    I było pisane na forum jakie są tego konsekwencje - handel możliwy tylko poza giełdą na umowy.
    Dzisiaj każdy typowy spekulant miał możliwość sprzedania akcji - handel był do samego końca.
    Batony po kilkadziesiąt tysięcy na kupno były wystawiane przez cały dzień, a pod koniec nawet górne widły były.
    Jeszcze nawet 35000 ktoś wystawił na kupno o 17:03 i nie było chętnych do pozbycia się akcji.

Każdy kto rzeczywiście ma akcje ten kupił je z pełną świadomością niskiej płynności po zdjęciu z GPW oraz ryzyku, że ostateczna wycena masy upadłości nie starczy na nadwyżkę dla akcjonariuszy.

Ale ryzyko działa w 2 strony - jest ryzyko, że zostanie nadwyżka masy upadłościowej lub że zostanie zawarty układ w upadłości.

Może stworzyć jakieś osobne forum tylko dla akcjonariuszy, żeby odsiać troli zaśmiecających forum?

Weryfikacja prawdziwych akcjonariuszy będzie możliwa, bo od jutra można zadzwonić do swojego biura maklerskiego i zapytać o listę akcjonariuszy spółki niepublicznej Elektrobudowy.
    Wg ostatnich zmian w ustawie o spółkach handlowych taką listę biuro maklerskie ma obowiązek przygotować na żądanie akcjonariusza spółki niepublicznej.
  • Re: Negatywne trole wciąż na forum. Czyli to nie koniec gry ! Autor: technik-at [194.31.35.*]
    Hahaha. Generalnie to trochę się pośmiałem z twoich postów przez ostatnie parę dni ale jak już napisałem wcześniej takimi jak ty powinien zająć się KNF za te głupoty i naganianie
  • Re: Negatywne trole wciąż na forum. Czyli to nie koniec gry ! Autor: ~kobieta_upadła [37.225.15.*]
    W żadnym moim poście nie naganiałam na kupno, a jedynie przekazywałam obiektywne informacje.

Np. dostępne w oficjalnych raportach Elektrobudowy na ESPI lub w przepisach.

Np. informacja o przepisach dotyczących obowiązku udostępniania listy akcjonariuszy spółki niepublicznej.
    To nie jest informacja naganiająca na kupno, bo może rzeczywiście na tej liście będzie tylko tzw. "ulica".

Spółka akcyjna publiczna - spółka akcyjna, której przynajmniej 1 akcja jest w publicznym obrocie na GPW.
    Spółka akcyjna niepubliczna - spółka akcyjna która nie ma żadnych akcji w obrocie na GPW.

9 kwietnia Elektrobudowa stanie się spółką akcyjną niepubliczną, a zatem zaczną ją obowiązywać przepisy wprowadzone niedawno.

Od 1 marca 2021 r., zgodnie z przepisami art. 32813 KSH, na żądanie spółki niepublicznej, której akcje są zarejestrowane w KDPW lub na żądanie jej akcjonariusza, podmioty prowadzące rachunki papierów wartościowych (czyli biura maklerskie) są obowiązane udostępnić za pośrednictwem KDPW następujące informacje: (...)
    link 

A zatem od 9 kwietnia ten kto będzie miał akcje Elby może wydać dyspozycję w swoim biurze maklerskim, że chce otrzymać listę akcjonariuszy Elektrobudowy, czyli niepublicznej spółki zdjętej z obrotu na GPW.
    Biuro Maklerskie ma wtedy obowiązek taką listę każdemu akcjonariuszowi udostępnić.

Wg. opis na stronie będzie to realizowane w ciągu 5 dni.
  • Re: Negatywne trole wciąż na forum. Czyli to nie koniec gry ! Autor: ~Kapciowy [94.101.16.*]
    I...? Założą sobie wtedy grupę wsparcia? Będą urzadzac miesiecznice zejscia z GPW? Sprawdzac czy na liscie jest brat kuzyna ciotki? Jakie to ma znaczenie, poza chęcią zaspokojenia ciekawości?
  • Re: Negatywne trole wciąż na forum. Czyli to nie koniec gry ! Autor: ~AmberGold [31.0.40.*]
    Ale tam spryciaro. Nikt nie jest bez grzechu wobec Boga ani bez winy wobec cara. A co dopiero wobec KNF.

Moja ciocia (właściwie cioteczna babcia) dostała 10 lat łagru na Kołymie za, jak to napisała w wyroku "trójka" NKWD, "nieudowodnione szpiegostwo".

Spokojnych snów.
  • Re: Negatywne trole wciąż na forum. Czyli to nie koniec gry ! Autor: ~AmberGold [31.0.40.*]
    Fama głosi, że jakiś Lid Cię Kobieto (i innych jeszcze) poszukuje.

Ponoć mieszkanie postawił na to, że najpóźniej dzisiaj Elba wygra w arbitrażu 150 mln czy cóś i musi nocować w przytułku.

Ciekawe czy odezwą się tacy co zastawili organy do transplantu???
  • Re: Negatywne trole wciąż na forum. Czyli to nie koniec gry ! Autor: ~Mistrz [195.136.56.*]
    Ale czemu tak jedziecie po kobiecie (ale zarymowałem). Podaje ona Fakt. Dyskutujcie o tym fakcie. Przynajmniej ty zlotku wiesz napewno co oznacza taka ucieczka od tematu, reszty nie podejrzewam. Czy napisala nieprawdę? Nie więc po co ten "atak"? A niech sobie zakłada kto co chce, nawet związek wyznaniowy upadłej elby ( będą mieli przynajmniej mniejsze obostrzenia w pandemii i może kupią łatwiej troche ziemii rolnej)i zrobi z tą informacją co chcę, to jego sprawa. Przecież dobrze wiecie że gość od mieszkania nie istnieje, to mieszkanie nie istnieje, to wymysł internetowego forum, a wy jego wpis przyjmujecie jako fakt, jak tu kiedyś pisal jeden leszcz - nieubłagany....
    Oczywiście, że wiem, że mieszkanie to bajer. Ale spass muss sein.

Natomiast gdybym miał w tym interes to byłbym w stanie udowodnić, że naganiała. Wystarczy wyfiltrować co pisała i w jakim kontekście.
    Ale jak już pisałem nie żałuję frajerów i nie jestem ich adwokatem, choć rzekomo jesten trolem i naganiałem na spadki. Nie słuchali ojca matki to będą słuchać psiej skóry.
  • Re: Negatywne trole wciąż na forum. Czyli to nie koniec gry ! Autor: ~Vivaldi [37.47.182.*]
    Gra dopiero sie zaczyna, zasieg 60 zl
  • Re: Negatywne trole wciąż na forum. Czyli to nie koniec gry ! Autor: ~naiwny [78.88.208.*]
    Ty jeszcze jesteś? Ale zawodnik... xD
[x]
ELBUDOWA -16,35% 0,43 2021-04-08 17:02:40
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.