No w kazdym razie podbijesz :) Kiedys napisalem dlugi watek o tym jak dziala na forum spoldzielnia kolejarzy. :) No wiec od spadku kolejarze przebrali sie i wrocili na forum Blirta i teraz sa zatroskanymi niedoszlymi akcjonariuszami. Niby zabawnie, ale kolejne watki podkrecajace negatywne emocje wpadaja. Na szczescie mozna sprawdzic sobie historie wpisow kazdego ip, na przyklad powyzszego. Pati ma racje, kazdy ma swoje oczy.
Kubuś ciężko odpowiedzieć nie podbijając. Trochę inne nastroje niż tydzień temu prawda? Nie zmienia to faktu, że spółka jest zacna ale może gruby kapitał się tu nie pcha z powodu niskiego FF. Nie wiem tak sobie dywaguje. Dzisiaj obserwowałem sesje i nie może być tak, że 1k akcji obniża kurs o pare procent. Te wahania są wymarzone dla kolarzy z większym portfelem. Nie będę pisał o wykresie itd bo szczerze powiem zbaraniałem. Zawsze biorę czarny scenariusz pod uwagę ale tutaj dzieje coś pod prąd kolejny raz. Bacznie obserwuje te ruchy. Czekam na rozwój sytuacji. Pozdrawiam Cię i nie bocz się na starego Gepeto
Ludzie wychodzą bo są zawiedzieni wynikami. Zostali sami wiszący i long termy zapakowani od czasów 5 zł za akcję i czekający bóg wie na co. Przy okazji mącą ludziom w głowach, że już niedługo, już za chwilkę, jutro, pojutrze, za tydzień, rok, w przyszłym stuleciu spółka osiągnie niebywały sukces i hehe spóźnieni oraz znienawidzeni kółkowicze zostaną na peronie i będą płakać. Ja tylko płaczę że nie wyniosłem się stąd już dawno temu...
Bo uwierzyłem w ten walor i sens jego przytrzymania. Niestety ta wiara pękła jak bańka mydlana po tym jak zobaczyłem spadek o prawie 1/3 wartości akcji w ciągu 1 dnia. Może i spółka ma perspektywy i się rozwija ale pod względem giełdowym to taki sam balon jak mabion albo innogene.
Najwiekszy historyczny spadek Blirta to 25% w korekcie po poteznych wzrostach. Kto kupil przed gorka mial dalej minimum trzycyfrowy procentowo zysk. Duze ruchy na kursie sa wynikiem bardziej malego ff i akcjonariatu. Wyniki Blirta ze znanych mi biotechow sa rzeczywiscie najsolidniejsze. A 10% dzienne spadki maja spolki z WIG20, a gdzie Blirtowi do ich kapitalizacji.
Po mojemu pracownicy dostali akcje jaki premie i właśnie zmieniają je na gotówkę... to będzie w rocznym raporcie. Jest cień szansy że się już wypakowali.
Ja co prawda mam finalnie lekko ponad 21 średnią, ale mam spokój, że kapitał nie woła o wyjęcie. Jednak przyjemnie się patrzyło na kurs 29 ... no nic. Mam nadzieję, że zaraz wracamy do wzrostów. A jak spadnie poniżej 19 to powiększę pakiet.
Jeśli pociągnie się kreskę dołem zaczynając w punkcie 26.11. 20 r (14 zł) poprzez najniższy kurs 10 .03 21r, to wygląda ,że zatrzymaliśmy się niemalże na wsparciu ,czyli równo 20 zł. Hmm ....jutro obrona Częstochowy ? .