Zdecydowanie ostrożny. Ostatni zakup robiłem po 18.90-19.00, przy aktualnej kontrze i to już i tak miałem wtedy wątpliwości, ale wiadomo, że każdy ma swoją strategię. Moja jak na razie się sprawdza. Pozdrawiam axaa!
Odgrzebuje: panowie mialem dobierać po 19 ale mi uciekło... Teraz niebezpiecznie wraca... Czy coś pominąłem, o czymś nie wiem? RdR kurs pikowal w tym okresie... Przegapiłem a teraz dziwna nawrotka z wsparciem na 20...
Dlaczego tak uważasz? Ta spółka nie jednemu się już spłaciła, a że tak trochę buja... Czytam forum i wiem ze są to tacy co są zarobieni na długi termin
Do ~Laik/W rzeczy samej/Spółka jest niepozorna ale znakomicie daje zarobić-tak na dywidendach ;jak również na różnicach kursowych.Tylko że trzeba ją uważnie obserwować i kupować/sprzedawać w odpowiednich przedziałach czsowych/Tyle!
Tutaj do dywidendy żadnych znacznych ruchów do góry rzędu 20% według mnie nie będzie. W zeszłym roku zjazd po odcięciu dywidendy był znaczny do13,30. W tym roku jeśli wypłacą to dywidenda będzie o 30% pewnie niższa . To do ilu złociszy spadnie papier ????? O to jest pytanie :))))))))))
Uważam, że porównywanie do zachowania kursu po odcięciu dywidendy w roku 2020 nie ma większego sensu. Faktem jest, że przed rokiem spadło do poziomu około 13 złotych, ale wtedy mieliśmy ogólnie ogromne tąpnięcie na giełdach związane z plandemią. Ponowne zejście do tak niskiego kursu w obecnej sytuacji jest moim zdaniem bardzo mało prawdopodobne - chyba że również w tym roku zaserwują nam czarnego łabędzia.
Interaolt, to świetna spółka. Ale jak inaczej można określić sentyment do spolki dającej co roku podobna dywidendę nominalnie jesli jej kurs daje stopę dyw. w wysokosci > 10% od lat? Jeżeli sentyment byłby dobry, to na irl byśmy mieli stopy dywidendy rzędu 4-5%, a nie w tak dlugim terminie ponad 10%.
Spekulacje na temat ewentualnego kursu po odcięciu nie mają aktualnie specjalnej racji bytu. Poziom kursu bardziej będzie uzależniony od wyników za I kwartał ,który zwyczajowo ogłaszany jest w okolicach wypłaty dywidendy .
Uwielbiam takie wpisy myślę że to lub tamto :)))))))))))))) Zobacz jaka była cena w zeszłym roku i jaka dywidenda to może zmienisz zdanie. Tylko ktoś kto ma w tym roku pokazny zysk może kupic dla zmniejszenia podatku za 2021 :)
Brałem w zeszłym roku:))ale jest kilka nowych kwestii- inflacja, dużo nowych ludzi i pieniędzy na rynku, spekulanci- w zeszłym roku też było pompowane, euro stoi wysoko, spółkę często czytuje na forach jako polecana (w tych normalnych postach bez naganiania. Tej spółce się to należy i 20zl powinno być stałe, a nie pod dywidendę. Może masz rację, giełda jest nieobliczalna
Czy to nie jest prawdą ? Nie trzeba być analitykiem żeby to zauważyć :) W arkuszu zleceń jest chętnych na kupno 16000 sztuk akcji. Jak ktoś wyrzuci naraz 17000 kurs spadnie poniżej 10 pln .
~Leszcz/Nie pieprz wieprza pieprzem.Spółka jest oceniana przez analityków dobrze lub b.dobrze-jako spółka REGULARNIE DZIELĄCA SIE ZYSKIEM/Takich spółek na GPW jest b. niewiele.Wycena spółki (fundamentalna) jest dużo wyższa od kursu rynkowego-portale płatne !
Doprawdy jak obserwuję wpisy (twoje) to czasem ręce opadają.I MYŚLĘ SOBIE-CO TEN CHŁOP TUTAJ SZUKA?
Czytasz co chcesz i jak chcesz . Napisałem na co między innymi zwracają uwagę na to że płacą regularnie dywidendę także. Jakby tak było kolorowo to już fundusze by tutaj siedziały. Ja piszę o realnych zagrożeniach które są !!!!!!!! Jeśli uda mi się jeszcze kupić po według mnie atrakcyjnej cenie to nie więcej aniżeli 3k . Nigdy na GPW nie straciłem bo zawsze patrzyłem na potencjalne zagrożenia a one są i nie zaklinaj rzeczywistości.
Już dawno sprzedałem i się nią nie interesuję . Jutro oczekuje dywidendy i swoje uzyskałem. Nawet nie wiem czy kiedykolwiek do niej powrócę bo tyle tam niewiadomych :)