tak sie wyleszcza leszczy :) dlatego Ja dokupiłem dzisiaj pięknie z raana :) ewentualne dywidendy czy info za ten rok piękna spraawa dywidenda pewnie z 2 zl bedzie hehehe
przeciez są w likwidacji wiec chodzi o szybkie zaspokojonie dłuznikow a reszte sie sprzedaje i jak cos zostanie to podzielą. Formy prawne Ci sie pomyliły :) nawet jakby mialo zarabiac to zeby to zostawic to trzeba znowu do sądu itd, a to juz nikomu nie bedzie sie chcialo
nie znam ani jednego przypadku aby z upadłej spółki kiedykolwiek cokolwiek zostało dla akcjonariuszy. A ten świat obserwuję już długo, na GPW jestem od czasów Tonsilu, Elektrimu, Universalu, Exbudu. Zawsze są animatorzy, którzy wszystko co się da sprytnie wyprowadzają zawczasu dla krewnych "króliczka". Tak było Tak jest Tak będzie ZAWSZE !
No to pojechałeś totalnie - kapitał na minusie ile jest? Po 5 latach wynajmu ile wciąż na minusie będzie? A dojdą koszty syndyka etc...raczej wierzyciele kasy całej noe odzyskają a Ty jako akcjonariusz byś chciał hahaha
Twoje pieniądze, Twoja decyzja. Podziwiam Was za wybiórcze argumenty i tworzenie fikcji. Gdybys uważnie czytal komunikaty, to zauwazylbys ze sad arbitrazowy przyznal prawo do naliczenia kary umownej. Co prawda skromnej, w danym przypadku. Ale to stanowi sygnal, ze będą dla Orlen przyznane kary umowne. I owe 100 staje sie mitem. Analogicznie mit 10 za dzierżawę. Nie przecztales komunikatu, tylko tworzysz mit. Szczesliwie za kilka dni bedziecie dni bedziecie dywagować na jakim straganie z pietruszka mozna bedzie pohandlowac akcjami Elby.