Według artykułu ma to ruszyć w ciągu miesiąca a artykuł jest z 03.03.21 czyli już powinno to zacząć albo już zaczęło śmigać. Zdecydowanie dobre info na święta
Jeszcze w tym tygodniu ma dojść do podpisania umowy, która może znacząco usprawnić transport próbek medycznych w Polsce. Jak dowiedziała się „Rzeczpospolita", firma Spartaqs
Kluczowe słowa (data artykułu) i "jeszcze w tym tygodniu mowa"..... a... ESPI nie było czyli.... Coś nie pękło z umową?
Po pierwsze, istnieje już przemysł wojskowy robiący drony (głównie dla wojska). Po drugie, Polska to nie Afryka i nikt tu nie pozwoli latać dronom z próbkami bez kilkuletniego sprawdzenia tej technologii. Wyobraźcie sobie, że dron spada z próbkami krwi na Covid....
Tak ważna umowa mogłaby spokojnie pojawić się jako ESPI Binary. Na stronie Spartaksa zresztą też cicho. Obawiam się, że chodzi o umowę z Lublinem, a wszyscy myślą, że to Morawiecki będzie po drugiej strony biurka Huczały.
Przecież tam pisze że to umowa na transport hermesami i j a kimś drugim dronem a z lublinesem to całkowicie inna umowa nie kombinuj taktaku nie wierzysz w firmę w prezesa to sprzedaj akcje albo popatrz na fakty a są jakie są na dniach podpisanie umowy może nie bezpośrednio z morawieckim ale z jakąś firmą która robi testy na cowid będą transportować materiał biologiczny itd
No wyraźnie ze to z firmą. TakTaku a wyobrazasz sobi że samochod wiozący probki też moze sie rozbić? I to przypuszczam duzo latwiej o taki wypadek. Wystarczy że mni spotka na drodze! ( zarcik taki). Przecież te probki sa dodatkiwo zabezpieczone,takze przed otwarciem. I co jeszcze wazne to maja zamrazatki czy coś co trzyma -70! NO TO JEST EKSTRA! Prezio o tym mówił o tych zabezpieczeniach że ni huhu.... Mnie to jara że pracuja nad dronem o udzwigu 100 kg. No piekna rzecz, piekna :))
Trochę was oczywiście prowokuję z tą umową z Lublinem. Faktem jest jednak, że pismak z Rzepy zapowiada umowę za tydzień a minęło 30, więc... . Kiedyś interesowałem się firmą przewozową. Wszystko wyglądało pięknie, mieli klientów, ale.... problemem było prawo. W przypadku transportu lotniczego kwestie prawne są jeszcze bardziej złożone. Dlatego @rodez piszę o umowie z Morawieckiem, bo to musimy mieć zielone światło od rządu. Poza tym, jeśli ma być Binary ze Spartaqsem liderem to musi mieć zlecenie rządowe. Jakieś tam umowy ze szpitalem, czy wojewodą to taki sam pikuś jak z Lublinensis. Więc czekamy na komunikat kogoś z rządu. Inaczej nic z tego nie będzie. Jeśli chodzi o wypadki to i samochody się rozbijają, ale chodzi o procedury. Jak są dopracowane to firma ma pupochron, jeśli idą bez sprawdzenia to ich ktoś dojedzie, wiec krótko mówiąc potrzeba czasu. Sheep, też się jaram 100kg bo mam komodę do przewiezienia. Jest 300 m od siedziby Binary w Krakowie, więc może jako inwestorowi dadzą jakąś zniżeczkę.
No to ja mieszkam niedaleko kwaczynskiego. Wezmę normalnie włamię się i kto wie, moze zostanę odkryciem towarzyskim i da sie załatwić? Pierogi też umiem lepić, to mu zaniosę. Ja nawet Obajtka zbalamuce!
To TakTak jakoś spod czy z Krakowa jesteś? Tym Twoim kluczeniem, próbami, testami to mi wiecznie się z kimś kojarzysz. Ale nie wiem skad ten ktos jest. Z całego świata chyba :))) Ciekawe ile Ty masz postaci:)
A jeśli chodzi o komodę. To jak masz czas może by przetestować jak się załatwia takie pozwolenia na transport.... No może zawartości jedynej szuflady z komody.... Bedziesz miał szansę zobaczyć WIELKIE oczy urzędników. A my się dowiemy co i jak. I może Prezia poznasz przy okazji. On napewno bedzie za :)))