• Na chłodno, po gorącym plaskaczu Autor: ~Amen [83.5.230.*]
    Daliśmy wszyscy ponieść się emocjom spodziewając się wyników większych aniżeli w Q4, tymczasem wyszło jak wyszło... a nie wyszło źle. BLIRT w Q1 zbudował wytwórnię i zwiększył swoje moce produkcyjne. I co ważne - zanotował DOBRY, choć niższy od oczekiwań przychód.
    Nowa wytwórnia Proteinazy K stawia BLIRT w szeregu ze światowymi tuzami i pozwoli im powolutku szczypać ze światowego rynku szacowanego na 61,5M USD w 2019 roku. Teraz ta wartość jest z pewnością wyższa a szacuje się, że roczny wzrost rynku tego produktu (CAGR) będzie wynosił ponad 7%. Do tego dochodzą enzymy w których BLIRT jest mocny i już ma swoja pozycję.
    Panowie i Panie, trzymamy w portfelach akcje GRACZA GLOBALNEGO. To nie jest firma lokalna / regionalna.
    Niech BLIRT uszczypnie na początek 5% rynku Proteinazy K i w kolejnych latach dołoży kolejne kilka % i już na samym jednym produkcie firma będzie robić kilkadziesiąt milionów czystego zysku rocznie. I musimy pamiętać, że będzie to rynek po-covidowy ale już w nowej rzeczywistości - takiej w której zapotrzebowanie na grupę produktow z portfolio BLIRT'a będzie tylko rosło.
    Spółka wciąż jest tania i nawet jak wzrosnie do poziomów 2x wyższych to i tak będzie tanio.
    Do tego jeszcze wczorajsza informacja (dzięki Kuba) o nowym indeksie dzięki ktoremu BLIRT ma szanse trafić do szerszych kręgów.
    Czekamy na raport roczny, BLIRT pokaże rekordowe zyski i plany na przyszłość.
    Ja trzymam papier, liczyłem co prawda na 40+ PLN po kwartalnym ale będę musiał poczekać.
    Pozdrawiam
    P.S. Jakie spółki obstawiacie na najbliższe miesiące (oczywiście poza BLR)?
  • Re: Na chłodno, po gorącym plaskaczu Autor: ~Sheep [83.3.166.*]
    Innogene oczywiście po totalnym załamaniu mam nadzieję :)
  • Re: Na chłodno, po gorącym plaskaczu Autor: ~Ewa [83.6.221.*]
    Innogene, Biomaxima, Medcamp i Tauron (dla cierpliwych tradycjonalistów), być może na krótko Biomed po głębszej korekcie. Pozdrawiam:)
  • Re: Na chłodno, po gorącym plaskaczu Autor: ~Amen [5.184.106.*]
    Sharp, Ewa - dlaczego Inno? Ja tam byłem, sprzedałem na zwale po konferencji a potem już było za drogo. Do brzegu... tam nie ma nic, lipne raporty, obietnice bez pokrycia, porzucone projekty. Co Was skłania do inwestowania tam?
  • Re: Na chłodno, po gorącym plaskaczu Autor: ~Amen [5.184.106.*]
    Sheep nie Sharp ofc
  • Re: Na chłodno, po gorącym plaskaczu Autor: ~Sheep [37.30.55.*]
    Przyszłość
  • Re: Na chłodno, po gorącym plaskaczu Autor: ~abc [178.183.156.*]
    Amrest , dadelo,
  • Re: Na chłodno, po gorącym plaskaczu Autor: ~Gepeto [37.47.17.*]
    Na chłodno to uważam, że ten skokowy wzrost sprzedaży testów był spowodowany zamówieniem rządu w I kwartale 2020. Teraz Blirt idzie w innym kierunku i słusznie. Wesołych
  • Re: Na chłodno, po gorącym plaskaczu Autor: ~Mj [95.49.249.*]
    Testy rzecz drugorzędna, albo i trzecio. Mnie interesuje główny biznes - czyli ile mają ze sprzedaży produktów. Póki co wygląda na stabilizację na poziomie 10 mln kwartalnie, pomijając nadzwyczajny kwartał IV 20. Czy to się będzie rozwijać - zobaczymy. O prognozy przez 2-3 kolejne kwartały będzie trudno.
  • Re: Na chłodno, po gorącym plaskaczu Autor: ~AdrianMaliniak [91.236.137.*]
    GenXone, INC, Biomass, ENI
    no i wydaje mi się, że gry odbiją, ale totalnie się na tym nie znam, może ktoś podpowie....?
[x]
BLIRT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.