Ostatni czas daje wielką szansę firmą aktywnym na szybki rozwój. Powstaje zapotrzebowanie na nowe technologie i systemy informatyczne. To czas ludzi aktywnych, co pokazują wyniki wielu firm. Nowi ludzie i nowa droga rozwoju. Może to się podobać lub nie, a czas pokaże kto miał rację.
Makler jestem pod wrażeniem oczywiście masz rację że firmom. Staranność co do pisowni , to też nie Twoja domena. Ale to tylko szczegół, liczy się wiedza i doświadczenie.
Człowieku nie fifacz tak bo jesteś może jeszcze młody i zachłysnołes się wielkim optymizmem i propagandą dobrej zmiany a rzeczywistość jest taka że hossa już minęła a co będzie dalej zobaczymy. Na dzień dzisiejszy firmy walczą o przetrwanie. A co do prezesa i tej spółki, oni zawsze wchodzą w to co jest na topie czyli tv, gry, deweloperka (jestem w szoku, że jeszcze nie wytwarzają szczepionki na covid). A o jego przekrętach z wyprowadzaniem zysku nie będę pisał bo i tak byś nie uwierzył że takie walki robi ten twój ulubieniec. I zapomnij że kiedykolwiek z tobą się podzieli zyskiem. Nigdy
Co Wy, doświadczeni inwestorzy tutaj jeszcze robicie na tym "śmieciu". Obserwuję Wasze wylewanie pomyj od pewnwgo czasu i zastanawiam się co tu robią tacy " doswiadczeni inwestorzy ".
Ohoh - drobna rada (zwykle nie daje rad) - nie czytaj komucha. Kupował tanio, bo lubi spółki po zecie. Ale nie powinien byk nigdy tu trafić, bo tutaj raczej prawicowe towarzystwo. Sprzedał po 5 i teraz by chciał, żeby znów spadlo do zeta i żeby mógł znów kupić i zrobić duuuze kółko. Ale wie, bo głupi nie jest, ze już do zeta ani dwóch ani nawet trzech nie spadnie, wiec pisze o starych rzeczach, bo lubi stare rzeczy - ksywka coś przecież znaczy. ;) ( jeśli jesteś młody, to mówi Ci w ogóle coś słowo - komuch? ;) )
Poza tym jestesmy my - starzy i doświadczeni, bo tu się różne rzeczy w spółce działy i niekoniecznie dobre. Wiec czasami, jak stare wiarusy, wylewamy trochę zolci i trochę gasimy taki tępy optymizm. Ja na przykład nie znosze naganiania. bo nie przepadam za kolkowiczami. Zwykle dlatego, ze maja niewiele akcji i moga sobie „kolarzowac” i cwaniakować, my starzy nie mozemy tak robić, bo tu płynności nie ma, żeby żonglować takimi pakietami. ;)
Znanego tez nie ma co czytać na tym wątku, bo sprzedał ze strata i boli go ten wzrost.
Teraz mieliśmy lekka korektę na rynku, ona właśnie się kończy. Wrócą wzrosty, wróci optymizm. Swoją droga to nie jest złe, ze tyle marudzenia przy 5,80. ;) optymizm znow się rozleje powyżej 7zl jak się dowiemy co wyjdzie z tego listy intencyjnego z Chińczykami. ;)
Ulala, Ohoh, ja na rynku od 2004, to Ty widzę starszy stazem. ;)
Ale „pokoje dogrywek” w biurach maklerskich pamietam. I składanie zleceń u maklerów tez. ;) pewnie dlatego nie mam żadnych apek do śledzenia notowań. Taki staroświecki jestem. Notowania tylko na tablecie lub kompie ze strony dmu obserwuje. I czasami z opóźnieniem na stooq.pl jak w trasie jestem. ;)
Ja połowę sprzedałem 16.03 i liczę że je dobrze odbiorę. Czas na parę kółek. Szczególnie jeżeli macie rację jako inwestorzy z blisko 30 letnim doświadczeniem . Jak się uczyć to od doświadczonych pamiętających czasy gdy na giełdzie było kilka spółek
Do Komuch. Chyba tak się składa, że jak ja inwestowałem to Ty "inwestowaleś" w pieluchy. To był czas gdy sesje były dwa razy w tygodniu, a zlecenia składało się siedząc w Biurze Maklerskim Banku.
To tak trochę historii dla małolata.
Jeżeli jesteś aż tak doświadczony to dlaczego tylko Ty i paru leszczy widzi tu potencjał? Dlaczego żaden fundusz nie chce zarobić tych pieniędzy? Co więcej , ponoć parish media się pozbył tych akcji po 2.5 zł ? A co do mojego początku w związku z inwestycjami na GPW to pamiętam, pierwszy kryzys i zamknięte biura maklerskie, masz rację robiłem wówczas w gacie.
A to wpis odnośnie analityka dlaczego nie inwestują tu fundusze.
Ogromne rozdrobnienie mediowej grupy jest źle odbierane przez analityków. – Kiedyś monitorowałem tę spółkę, ale przeraziła mnie ta lista spółek zależnych. Nie wszystkie zostały w sprawozdaniu poddane konsolidacji, o co miał uwagi audytor, bo po konsolidacji w takiej sytuacji mogło się okazać, że wyniki grupy mogłyby być słabsze niż zaprezentowane – mówi „Rz" jeden z analityków.
Już wiesz dlaczego pmpg wchodzi w deweloperka, gry czy......?!
A Ty, komuch, to będziesz jeszcze długo odgrzewał te stare kotlety? ;) Jak kurs przebije 7 zł, to tez wkleisz ten cytat sprzed lat? ;)
Tak jak powtarzam, chyba zbieramy się do wiosennej hossy - cel dla wielu rożny - kierunek ten sam - północ. ;) Wig20 - 2.300-2.400. Polecam szczególnie Tauron. ;)
Wiosenna hossa? Sądzisz że podbiją tak wysoko fundusze wig20? Pamiętaj złodzieje z PiSu chcą ukraść 15% z opłaty przeksztalceniowej czyli jakieś 20 mld zł a podbicie wigu to będą musieli jeszcze dołożyć z 5 mld zł gotówki. Co ciekawe w nowym ładzie Morawieckiego emerytura już jest bez podatku.
Grupa jest ładnie czyszczona jak chodzi o uproszczenie struktury. Z każdym raportem okresowym widać progres. Jest tez nowa dyrektor finansowa (członek zarzadu) z grupy Polsat. To pokazuje konsekwencje działań.
Spółka jest na głównym parkiecie a jej aktualna, nadal niska wycena, powoduje, ze jest poza zainteresowaniem funduszy. To dobry czas dla inwestorów indywidualnych na zbieranie. Fundusze zainteresują się w okolicy wyceny 100 mln / 10 pln i to one pociągną spółkę dalej.
Oczywiście zakładając, że spółka będzie równie solidnie prowadzona jak teraz. Zmiany zarządu i nowe informacje o poważnych partnerach brzmią na wiarygodną perspektywę. Z pewnością spółka ciekawa do obserwowania i warto łapać akcje na korektach.