Warszawska giełda nie jest GI do niczego potrzebna. Żadna spółka z ich grupy nie jest notowana. Nie potrzebują tez pozyskiwać ta droga kapitału. Workservice zostanie wcześniej czy później zdjęty bo bycie notowanym to koszt i obnażanie się konkurencji. Czy będą chcieli więcej zapłacić? Wątpię, bo niby dlaczego?
https://www.workservice.com/pl/Centrum-prasowe/Informacje-prasowe/Grupa-Work-Service/Work-Service-wchodzi-na-londynska-gielde lub https://www.wnp.pl/praca/work-service-18-lutego-wejdzie-na-londynska-gielde,267524.html
Nie no Panowie, ja wiem ze jest prima aprilis ale podawanie linków do tesktów sprzed lat, kiedy to za świetności workservis rozważano dualisting czyli rownolegle notowanie w Londynie to przegięcie. Mówimy o prehistorii czy teraźniejszości? Umiecie czytać ze zrozumieniem?
Mówisz o komunikacie z 2016 roku. Jesli jeszcze jakieś papiery Worka są obracane na LSE będą tak samo zdjęte jak te z GPW. Powtarzam, żadna spółka z grupy GI nie jest notowana na giełdzie poza workservice.
Nie mówię o żadnym komunikacie, tylko o bieżącym statusie akcji WSE na londyńskiej giełdzie. A brzmi on tak: "Regular Trading". Przetłumaczyć ? Na jaki chcesz język ? Bo po polsku nie rozumiesz.
Dlatego bawi mnie ta pewność trolla ws. sukcesu wezwania. Sukces będzie, ale nie po obecnej cenie, a to, że żadna spółka Gi poza Work Service nie jest notowana na giełdzie, to żaden argument. I jeszcze jedno: NA DZIŚ NIE MA ŻADNYCH PRZESŁANEK O WYCOFANIU SPÓŁKI Z NOTOWAŃ W LONDYNIE.
Wezwanie jest na 100 proc.akcji w celu wycofania z obrotu ale te akcje w Londynie dalej będą notowane bo to są jakieś inne akcje i nie ma przesłanek do wycofania. Gratuluje. To nawet jest zabawne:)))
Tak to są drewniane akcje, bardzo bogato zdobione specjalnymi stemplami i dłutami - nie do podrobienia. Proponuję zaopatrzyć się w komplet takich dłutek w celu nadania odpowiedniego pofałdowania swojej kory mózgowej. Materiał do obróbki jest bardzo podobny.
Może.....aby zarabiać krocie na tej firmie w kontekście rynku pracy, żeby zdominować rynek HR w PL i CEC, a może żeby zaistnieć na rynkach wschodzących i równocześnie wykosić jednego z większych graczy na nich....tak, pewnie też dlatego.
A ja napiszę, dlaczego makaronieri przejęło firmę z tak małym pakietem emisyjnym za jakieś ćwierć miliarda......BO TO BEZCEN!
Wykup może może da im jakieś dodatkowe 5-10%....ale mądry FF poczeka do raportu, a potem kolejnego....i tak będzie 2....3....i w końcy AVG 7,89.....czas cierpliwość nas wyzwoli
A wiecie co GI zrobi gdy COVID zacznie zdychać....podwoi emisję i zgarnie na czysto pół miliarda.....tak robi się biznes!
WSE musi zostać na giełdzie, bo to element strategii Milanese.
Nie straszcie "brokerzy" zejściem z parkietu, bo to obraża nie intelgencję, bo tego na kopy wszędzie, a mądrość stanu leszczyńskiego, którego jestem dumnym "członkiem".
Głaszcze moje 150k i mówie nie dajmy się zwariować.