Kiedyś akcje tej firmy były po 22 zł. Nie sadzę aby wierzyciele i nowy właściciel, którzy dostali akcje po 10 gr sprzedali je po 20 czy 40 groszy. To byłoby śmieszne. Uważam, że mogą częściowo zacząć sprzedaż akcji nie mniej niż po 2-5 zł. i liczyć na kolejna tanią emisję w ramach tzw. Programów Motywacyjnych. Do tego potrzebne są wyniki i trochę czasu. Uważam, ze warto poczekać. Mam tylko 20000, ale chętnie dokupię jak spadnie.
Tutaj będzie taka zabawa w owieczki i wilki: Sarenka poniekąd przyznaję ujęła to w punkt , wilki planują dogryźć pozostałe owieczki które płoszone cudami fiksingowymi ? oddają bo się najadły .- owieczki trochę podjadły ale wystraszone rozglądają się i tylko mały szelest i uciekają. Big zabrał z pastwiska ponad 57% , porzucone przez ( nie wiem czy to były owce) , a teraz chce zaoferować dużo taniego pastwiska kusząc nowych mini big do odebrania po 10 groszy . Te zaś aby w w przyszłości nakarmić w spokoju owieczki muszą przynajmniej sztucznie wyhodować trawkę dłuższą niż 20 - 30 , co by pastwisko było czynne cały czas paszenia , a nie dwa razy dziennie. Popatrzcie co się dzieje, na innych spółkach teraz tam tańcują bo ktoś coś tam i kiedyś tam . Przebrane wilki w pasterzy karmią nawet po kilka tysięcy procent dłuższą trawka owieczki , a te się paszą aż miło . Mówią , że nikt nie będzie stał nad konającym , ale jemu podali teraz kroplówkę i miejmy nadzieję że wyjdzie z tego i my potańcujemy , a do karmiących wilków przebranych za pasterzy chętnie się przyłączymy. Tylko warunek siedź cicho na skraju pastwiska i czekaj kiedy będzie pora karmienia owieczek . I nie mów mi, że sami jesteśmy owcami , nie Big nie da nas skrzywdzić , bo sam by został na pastwisku i chyba z mchem , bo potem już nic nie urośnie .
I zwróć uwagę , te wilki stoją gdzieś z boku , jak tylko jakaś owieczka ( w/g Sarenki ) się spłoszy to zaraz ujadają . To pastwisko be... fuj ... itd i zapraszają na bal tam gdzie uczta trwa lub prawie się kończy . Sami zaś zajmują miejsca owieczek i na razie nic Ci nie powiedzą . Jak Big zadba o pastwisko , to wtedy mądrale zaczną kiełkować --- a nie mówiłem , jest super , ochy - achy , brałem jak to było ziarenkiem
Oczywiście, do momentu aż naciśniesz sobie "enter" na sprzedam, a Ty zdecydujesz kiedy to nastąpi.Ta giełda w sumie fajna jest w jeden - parę dni mogą z ciebie zrobić Pana lub golasa - patrz labocanna . Pięknie szarpali, a jeszcze piękniej spadli . Jak stare przysłowie podłogowe głosi wszystko co wali na pysk musi się odbić . I dla sportu i zabicia nudów przytuliłem po 2,15 prawie 3k. A tutaj one widzą , że owce nie za chętne do oddawania i powoli się będą ustawiać
Drobni są tak posrani ze jeszcze długo nie odbije pozadnie. Bo zeby odbilo to wlasnie drobni musza zaczac chciec kupowac i nie wyrzucac jak tylko drgnie do gory, ale to ich tak wytrzepalo i wystraszylo ze jeszcze potrwa. Wznowienie produkcji, sprzedaz jakis raport pozytywny wtedy moze .... potrzeba tego pozytywnego podejscia jak w chwili kiedy pojawil sie inwestor .... no i wtedy jaj zeby nie wystawiac ponizej ceny nawet jak pojawia sie korekta .... widzieliscie przeciez jak zsunelo sie na 0,50 chcialo znow rosnac a wtedy drobni zasypali gorke .... widac to po obrotach
teraz tez lekkie odbicie i pewnie zaraz wysyp sprzedajacych i zdolowanie cenmy .... umowmy sie kupujacy jednak wola kupic taniej nie beda robic nikomu uprzejmosci, jak ma isc w gore to trzeba im oddawac po kesie i drogo a nie ile chca po ile dadza.
Klopot ze nei mamy zadnego kontaktu z 99% drobnych .... to jak im powiedziec? :D
Dobrze powiedziałeś .................... pozytywne informacje . Big jak marzy o rozwoju i emisji musi zasypać takimi espi. Kto się zgodzi na emisje akcji jak dalej będzie po staremu . Początek - wznowienie produkcji ( może na dwa garce) , jakieś tam umowy sprzedaży , dalej może nowy zarząd da się skusić na kupno akcji - dalej poleci . Dajecie wiarę rano sportowo wpakowałem w labocannę i 11 procentów do góry . Widzicie jak jest z owcami panikują i uciekają ( te z góry będą maiły ciężko odrobić) , ale przeważnie po 3 dniach dożynek , jest odwrót wilków
I pomalutku kolejka się robi , a za wiele chętnych do oddania nie mają . Wszystkie owieczki ładnie pochowane czekają , może na zajączka Big coś rzeknie , co by te sianko inny zapach w Święta miało .
Dnia 2021-03-31 o godz. 12:34 ~ktoś-no1 napisał(a): > I pomalutku kolejka się robi , a za wiele chętnych do oddania nie mają . Wszystkie owieczki ładnie pochowane czekają , może na zajączka Big coś rzeknie , co by te sianko inny zapach w Święta miało .
Faktycznie nie oddają.... LOL :D Drobni są niereformowalni :D Oni wszyscy pewnie czytaja jakies ksiazki o tym i tam na co drugiej stronie jest o ustawianiu stop loss :D
A po obrotach wyglada ze gdyby ddrobni nie oddali nic to dzis by nie bylo handlu po poludniu a jutro pewnie poszloby w storne 0,42 .... ale duzy wie jak wytargac papier z drobnych :D
BTW jest tu jeszcze ktos taki co ma zamiar to trzymac latami i czekac na 5zł? :D
Patrze teraz na arkusz zlecen sprzedazy i nie wierze ze ludzie serio sa az tak nieogarnieci .... mogliby spokojnie pociagnac grosz w górę a oddaja ponizej kursyu ..... katastrofa :D
Dnia 2021-04-09 o godz. 16:07 ~Ktoś1 napisał(a): > Ja 127k z drobnymi , za 12k kupione , i szybko nie oddam
Ile dziś kupiłeś (skoro to taka promocja). NIC! No i właśnie, poniewaz nikt nie kupuje to nigdy nie odbije .... bo rośnie tylko jeśli są chętni. Tymczasem mamy nie dzialajacy browar, bez produkcji, bez raportow z gigantyczna emisja po 0,10 za progiem ....
Zeby zaczelo znow rosnac potzreba tylko (i aż) dwóch rzeczy)
1. zeby jak tylko urosnie drobni nei zaczynali sypac ponizej kursu (mala podaz po kursie i zadnej ponizej kursu) 2. zeby naeet ci co maja juz duzo chcieli ryzykowac i chocby lyzeczka dobierac aby utrzymac popyt Tutaj nie wystewpuje ani jedno ani drugie wiec .... nie urosnie przynajmniej do jakiegos raportu ktory pokazuje zyski .... a ten to tak w optymistycznym wariancie jesien 2022.
Dnia 2021-04-10 o godz. 11:39 ~donorleonek napisał(a): > Oddadzą,oddadzą,wszystko oddadzą,powolutku Tak będzie, jeśli nie będą chcieli oddawac po 0,30 to oddadzą hurtem po 0,20 .....
Dzięki KTOŚ za Lobocanę. Przytuliłem 2.5k troszkę wyżej niż Ty, ale i tak urosło w pół godziny o 15%. Nie wiem co o Groclinie myśleć, mam tego za kilka dobrych zetów i na małym minusie jestem od tygodnia. Akcjonariat mi się podoba, no, ale kurde nie wiem. Zejść z tym czy trzymać. A taki geotrans niby wskazania ma super, kontrakty, sprawozdanie roczne +90% a stoi w miejscu. A nasz kochany browarek, to czytać Cię - to jak Oda do Radości -Schillera, a w uszach IX Bethovena. Pozdrawiam (już jest 18%)
sam jestem zaskoczony ,to tak sportowo skubnięte . No ale jak się biją o akcje to ja jeszcze poczekam , te 48 % z groszem , na jajko i lizak będzie. Grocek mnie rozwala , niby chce i nie chce , a niech leży na niego przyjdzie później moda. geo nie wiem zerknę , co to za pastwisko i jakie. A nasi chyba świętują przy kadziach
ha ha 0.32 chyba, za 4 minuty zerknę ile tego poszło. Ta labocana to ma odjazd jak konopia. Dawno temu byłem w Maroku, w częsci śródziemnomorskiej, tam stoją przy drodze łebki (przynajmniej wtedy stali - było ponad 30 lat temu). Wchodzę w lokalnej stolicy do sklepiku po fajki a koleś zanim usta nawet otworzyłem pyta sie "ile kilogramów?' nie zajarzyłem od razu, a gościu kręcił głową z niedowierzaniem, że tylko fajki. Później w Hiszpani na campingu poczęstowali mnie chaszem (raz w życiu to paliłem) był w miarę czysty bo blisko granicy- napaliłem się tego sporo-nowi przyjaciele zniknęli a ja miałem taką nockę-że dzisiaj pewnie serce by wysiadło (włącznie z torsjami-organizm sam "chodził" - nie jak po alkoholu-tu są wymioty jak sie przegnie. Sorka za wspomnienia. Jeszcze raz dzięki. (pozbyłem się 2k groclina z lekką strata, zostawiłem 5k - wierzę w Niemców-po coś to w końcu kupili. Pozdrawiam
LABOCANNA ciekawa spółka. FREE FLOAT to raptem 2 500 000 akcji W skład rady nadzorczej wchodzą 4 osoby Skład zarządu 1 osoba Pracowników 1 osoba. Takie spółki to tylko w Polsce na NEW CONNECT.
Napisałem wcześniej, - że dla sportu . I się opłaciło w dwa dni ponad 5 do przodu . W ogóle dzień jakich nigdy nie miałem na giełdzie : rano za bardzo czasu nie miałem , po otwarciu dałem zlecenie na s lobocobo na górnych widłach - byłem przekonany że to za mało ( a to był max) , i jeszcze kupiłem już z komórki 3rgames i infra , itmtrade- dalej sport . Infra fajnie poszła , a lobocobo zrobiłem kółko - takie malutkie na dwie stówki , a radości co bym 6 trafił
zostaw ich , myślą że jak ktoś obejmie pakiety akcji za miliony na drugi dzień będzie z trzęsącymi rękoma stać nad monitorem i wywalać wszystko pkc . A0A - infra , mega strzał
Dnia 2021-04-09 o godz. 15:22 ~ktoś-1 napisał(a): . A0A - infra , mega strzał Kupując akcje na New Connect to tak jak byś siadał na gałęzi spróchniałego drzewa. Trzeba być nad zwyczaj ostrożnym. No ale gratuluję skoro tak twierdzisz.