Jeśli mogę tylko dodać i cie wyprostować. Pare dni temu porownywales selvite do warzywniaka. Po wynikach zacząłeś ją porównywać do dużego lidla lub biedronki. Zanim zrozumiesz ile Selvita jest warta będzie już za późno. Taka rada na przyszłość. Amatorze
Czyli podniosłem rangę Selvity, powinieneś się cieszyć. Selvitę znam od dawna i jak pisałem wcześniej kilkukrotnie na niej zarobiłem - ostatnio w przedziale kursowym 40-52 zł a ty pewnie wszedłeś na górce i trzęsiesz teraz portkami. Wtedy już była mocno przewartościowana , ale obecny kurs to już balon. Wartość księgowa 7,77 zł za akcję dokładnie informuje ile spółka jest mniej więcej warta. Zysk netto również jest wyznacznikiem a 18mln to taka spółka powinna zarabiać maksymalnie w miesiąc a nie rok.
Patrząc po twoich błędach w pisowni to ty pewnie po 7 klasach pcimskiej podstawówki jesteś. Odnieś się lepiej do wartości księgowej firmy 8 zł i do aktualnej wyceny 70 zł, a sorry brak ci metrycznych argumentów...
Powtarzasz ciągle ten sam argument. Wytłumacz w takim razie dlaczego np takie LPP ma wartość księgową 5zł przy kursie 8370zł na akcję. I kurs waha się w tych okolicach od 2014r. Taki nadmuchany od tylu lat ??
Jezeli juz mnie chcesz korygowac jezykoznawco ( polski to nie moj jezyk codzienny lub tzw. pierwszy) to nie "patrzac po twoich bledach" cwoczku tylko" patrzac na twoje bledy" Do tej twojej pcimskiej rachunkowosci nawet nie chce mi sie odnosic.