• Wow- wyniki Autor: ~Kaz [91.90.176.*]
    I to wszystko bez Fidelty. Serce rośnie.
  • Re: Wow- wyniki Autor: ~swiss [89.217.162.*]
    Widze pojawilo sie paru nowych dyskutantow z mentalnoscia buchalterow ( swoja droga polowa z nich to typy , ktore cichcem , gdy nikt nie widzi , chetnie porysuja kluczem sasiadowi lakier samochodu..bo jakim prawem on go w ogole ma) .
    Synki drogie. Powodzenie na gieldzie zawdziecza sie byciem szybszym w:
    ocenie perspektyw i
    potencjalu .
    Rozstrzygajaca jest jakosc ludzi skladajacych sie na firme. Pracownikow i zarzadzajacych. Jedni podejmuja decyzje kierunkowe
    ( tu np. ekspansja, kierunek ekspansji, komponent cyfrowy ,AI (Ardigen) inni je wcielaja w zycie.
    Raporty sluza weryfikacji wypelnienia zalozen w czasie.
    Jezeli wszystko to sie po parokroc spelnia/ potwierdza mozna ekstrapolowac na przyszlosc ,ze kolejne decyzje beda trafne biznesowo.
    Kto zauwazy to wczesniej niz reszta na gieldzie , zarabia. To jest elementarz.
    Synki ,ktore tu truja d.., albo robia to z nawyku, albo musza podlewac swoje ego siusiajac na klomb bo tak juz maja.
    Wlasciwie to co pisze w liscie prezio , sie zgadza. Albo podziela sie jego zdanie albo nie. Nie przypadkowo wzmianka o Ardigen.
    Wystarczy regularnie sledzic ich publikacje. Pokazcie mi CRO , ktore ma tak silna diwizje AI. W tym sektorze nastapilo , juz pare spektakularnych przejec big farmy, ktora zaniedbala ten trend. To oczywisty plus Selvity.
    Jedno mnie powiedzmy eufemistycznie , dziwi.
    Czytam wpisy jakichs bardzo pewnych siebie cieniasow, ktorzy potrafia powiedziec przejecie jakiejs ta spoleczki z Chorwacji i tym podobne. Siedzi taki jeden z drugim na wersalce i pyka w kompa majac czelnosc oceniac ludzi ,ktorzy sa wyczynowcami umyslu.
    Lekarzy,chemikow,biologow ,napalencow nauki i wspolczesnych Columbow, awantornikow mysli, dzieki ,ktorym taki kanapowiec moze w ogole myslec o przyszlosci. Tylko trep , ktoremu brakuje fantazji potrafi tak glupawo wyrazac sie o tych ludziach.
    Normalnie olewam takich ignorantow .Wystarczy mi satysfakcja ,ze ich domena , ta niby umiejetnosc zarabiania na gieldzie jest rownie cienka jak ich podku... wpisy. Pewnie nigdy w zyciu nie bedziecie mieli nawet mozliwosci znalesc sie w poblizu ludzi , ktorzy robia taka robote, zeby przekonac sie co to znaczy i ile potrzeba wiedzy,pasji fantazji i ( tak,tak) dowcipu i odwagi ,zeby mierzyc sie z
    tymi wyzwaniami.
    Radze wszystkim z zakusami do produkowania glupawych bon motow po liznieciu jakiegos skryptu ekonomii przedsiembiorstw
    kupowanie prostych biznesow wydobywczych, deweloperskich itp.
    Biotech jest kompleksowy ,wymaga myslenia dzis o jutrze a raczej popojutrze i decyzji. To tyle.
    Ja moje decyzje np. dotyczace Selvity podejmowalem przed laty , zaraz po wejsciu na gpw. To bylo o wiele trudniejsze. wielu rzeczy nie mozna bylo zweryfikowac.
    Teraz to w porownaniu betka. Truizm o premii za ryzyko jednak obowiazuje. Kto chce wejsc na pewniaka i tanio kupuje bony skarbowe tylko czy to tak na prawde tanio?

• Re: Wow- wyniki Autor: ~Irek [185.234.233.*]
    ty tak serio?
  • Re: Wow- wyniki Autor: ~Marek [89.64.45.*]
    Mam Selvitę w portfelu 4 lata, po podziale trzymam również Ryvu. Podpisuję się pod wszystkim co napisałeś. Mam podobne przemyślenia co do pseudo mędrusiów, których głupota na tym walorze błyszczy najjaśniej. Świetny komentarz.
  • Re: Wow- wyniki Autor: barbes [217.168.136.*]
    Komentarz bardzo dobry. Jedno ale, pisownia rozumiem zagraniczna, brak polskich liter, no i te błędy ortograficzne. Wykształcenie i inteligencja zobowiązują.
    A tu na koniec d......, znowu coś poszło nie tak. A słownik jest za darmo.
  • Re: Wow- wyniki Autor: ~Tomson [89.70.182.*]
    Zysk 18 mln, ale lipa!
    Taki zysk ma tysiące małych firm rodzinnych a nie spółka z kapitalizacja 1,5 mld zł!
    Tak jak pisałem wcześniej akcje są po 70 zł a wartość księgowa po niecałe 8 zł... Tak mizerny zysk potwierdza po ile powinny być akcje a po ile są napompowane...
  • Re: Wow- wyniki Autor: ~Kaz [91.90.176.*]
    Nie wiem dlaczego w moich słowach ktoś dopatruje się krytyki spółki. Dziwne. Może pisane po pijaku
  • Re: Wow- wyniki Autor: ~Senemedar [89.64.86.*]
    Dokładnie, 2020 jeszcze bez Fidelty. Ciekawie będzie przy raporcie za Q1. :)
  • Re: Wow- wyniki Autor: ~swiss [89.217.162.*]
    Pisze w nocy. Na dyzurze zazwyczaj. Nie chce mi sie czytac ponownie korygujac bledy ortograficzne. Juz kiedys pisalem, ze ten czat to jedyne miejsce , w ktorym uzywam pisanego polskiego ( od 20 lat) . Nie mam programu do korektur polskiego.
    Czasami gdy czytam ponownie zastanawiam sie czy to obciach walnac ewidentne u otwarte zamiast o?
    No ale mi sie nie chce, korygowac. Wypluwam z siebie tresc spontanicznie i ze zlosci nad glupota .A potem juz chce sie tego tekstu pozbyc, zazwyczaj w ogole zly , ze zaczynalem.
[x]
SELVITA -0,43% 46,50 2025-12-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.