• Udało się! Super Autor: ~Csd [37.248.163.*]
    Umowa do 31 marca
  • Re: Udało się! Super Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Rozumiem , że wszyscy chcemy sprzedać ? Tylko nie wiem gdzie są kupujący ? To chyba nie tak miało być :/ . Pozdrawiam .
  • Re: Udało się! Super Autor: ~Jurek [5.173.245.*]
    Raczej nikt nie chce sprzedać ani kupić do czasu aż będzie wiadomo co spółka zamierza zrobić z nadwyżką finansową.
  • Re: Udało się! Super Autor: ~GMBH [37.30.52.*]
    W tym komunikacie właściwie wszystko jest napisane . Przeczytaj ten fragment o spłacie instytucji finansowej . Chyba , że ja to źle interpretuję . Pozdrawiam .
  • Re: Udało się! Super Autor: ~Jurek [5.173.245.*]
    Ile jest do spłaty? Stosunkowo niewiele w porównaniu z wartością transakcji.
  • Re: Udało się! Super Autor: ~gala [89.151.36.*]
    Moim zdaniem niestety nic się nie zmieni, bo spółka gdyby była fajna, to dawno już by przeprowadziła porządny skup, a nie to śmieszne coś, co zapowiedzieli i nic nie słychać. Wzięli kasę za akcję ponad 5 zeta, ogłaszają skup i nie kupują w okolicach 3 zł - czują że będzie taniej?
    Kasa z emisji cały czas leży na rachunkach, a takie inwestycje miały być :)
    więc jeśli spółka powie, że ma zamiar zwiększyć skup albo przyinwestować w tabor dla chemikaliów czy asfaltu, to nikt nie będzie głupi i drugi raz się nie nabierze na takie obietnice.
  • Re: Udało się! Super Autor: ~Jurek [5.173.238.*]
    Teraz to już nie pozostaje nic innego jak reinwestować kilkadziesiąt milionów. Myślę, że raczej w akwizycję niż organiczne powiększanie taboru. Kryzys covidowy sprzyja konsolidacji branży. A mało kto ma tyle kasy na koncie na przejęcia. Masz gotówkę, możesz korzystać z okazji zamiast czekać na załatwienie kredytu czy innego finansowania.
  • Re: Udało się! Super Autor: ~gala [89.151.36.*]
    To powstaje pytanie dlaczego nie robią tego już teraz - kasy na koncie ponad połowa tego ile wynosi wartość transakcji z Orlenem.
    Ja cały czas czekam na aktualizację celu emisji - wzięli kasę, mieli wydać do końca 2020 i nic - jak nie załatwią porządnie obecnej sytuacji, to zgłoszę gnojków do KNF
[x]
TRANSPOL -2,78% 3,84 2025-09-19 13:43:07
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.