W tym komunikacie właściwie wszystko jest napisane . Przeczytaj ten fragment o spłacie instytucji finansowej . Chyba , że ja to źle interpretuję . Pozdrawiam .
Moim zdaniem niestety nic się nie zmieni, bo spółka gdyby była fajna, to dawno już by przeprowadziła porządny skup, a nie to śmieszne coś, co zapowiedzieli i nic nie słychać. Wzięli kasę za akcję ponad 5 zeta, ogłaszają skup i nie kupują w okolicach 3 zł - czują że będzie taniej? Kasa z emisji cały czas leży na rachunkach, a takie inwestycje miały być :) więc jeśli spółka powie, że ma zamiar zwiększyć skup albo przyinwestować w tabor dla chemikaliów czy asfaltu, to nikt nie będzie głupi i drugi raz się nie nabierze na takie obietnice.
Teraz to już nie pozostaje nic innego jak reinwestować kilkadziesiąt milionów. Myślę, że raczej w akwizycję niż organiczne powiększanie taboru. Kryzys covidowy sprzyja konsolidacji branży. A mało kto ma tyle kasy na koncie na przejęcia. Masz gotówkę, możesz korzystać z okazji zamiast czekać na załatwienie kredytu czy innego finansowania.
To powstaje pytanie dlaczego nie robią tego już teraz - kasy na koncie ponad połowa tego ile wynosi wartość transakcji z Orlenem.
Ja cały czas czekam na aktualizację celu emisji - wzięli kasę, mieli wydać do końca 2020 i nic - jak nie załatwią porządnie obecnej sytuacji, to zgłoszę gnojków do KNF