• Emisja serii H, program motywacyjny Autor: ~ilon [62.141.204.*]
    Niby norma, ale ciekawe są warunki przydziału akcji
    Otóż warunek minimum to osiągnięcie przez spółkę wartości 75 mln zł w tym roku, a w 2023 roku 125 mln zł
    Aktualna wartość księgowa to niecałe 50 mln zł
    Pytanie więc zasadnicze - jak oni chcą osiągnąć tak duży wzrost WK w tak krótkim okresie?
    Jedyne co mi przychodzi do głowy to upublicznienie najlepszych aktywów, czyli TimeCampa oraz Inteliseq oraz ich wycena rynkowa, ew. opchnięcie reszty pakietu Infermedica po jakiś dużych pieniądzach.
  • Re: Emisja serii H, program motywacyjny Autor: ~saruman [46.151.142.*]
    A może zakupy? Gotówka wciąż jest
  • Re: Emisja serii H, program motywacyjny Autor: ~spectra [91.189.29.*]
    Infermedica to rodowe srebro najwięcej chyba warte i na pewno będzie warte o wiele wiele więcej, nie połaca im się sprzedawać. Mnie dziwi , że znowu zmniejszy się free float, znowu akcje dla siebie. Nieładnie!
  • Re: Emisja serii H, program motywacyjny Autor: ~ilon [62.141.204.*]
    najpierw muszą spełnić warunki programu
    a swoją drogą, to trochę mnie to bawi
    faceci mają pakiety LVC warte setki mln zł, pół roku temu opchnęli pakiet za 60 mln zł a z samych dywidend rocznie mają tam kilka razy więcej niż ten cały program motywacyjny na VTI, a jednak rzeźbią...
    w programi ma wziąc udział nie wiecej niż 15 pracowników, więc to chyba chodzi żeby zmotywować takich jak Sobczak, żeby lepiej się postarał i nie odwalał więcej takij lipy jak z legendarnym już Innogene

dla mnie ważne że zalezy im na wzroście wartości spółki, bo w przeciwnym razie nie wprowadzaliby programu
    ale mogliby też pomyśleć o zwiększeniu FF poprzez opchnięcie części swoich pakietów do jakiś fundów chociażby
  • Re: Emisja serii H, program motywacyjny Autor: ~spectra [91.230.8.*]
    Też mnie bardzo dziwi ta zachłanność i granie tak nachalnie pod siebie. Generalnie nie wiem po co oni to trzymaja na giełdzie tyle lat w tak beznadziejnej sytuacji. Na to nikt nie zerkinie nawet okiem na poważnie widząc płynność. A oni dalej pogarszają sytuacje. Jedyne sensowne wytłumaczenie to gwałtowne podniesienie ceny i wtedy duża emisja dla szerokiej giełdy . Plany wartości księgowej za 2 lata125 mln to 2,5 raza więcej niż dziś - mozna pokusić sie o analogię z ceną dziś 2,5 za 2 lata 6,25. I wtedy emisja za 5-6 zł na duże projekty. Inaczej to nie ma żadnego sensu to kiszenie się z obrotami jak w kiosku.
  • Re: Emisja serii H, program motywacyjny Autor: ~Venture [77.252.46.*]
    zakupy chyba nie zmieniaja wartosci ksiegowej, bo zamieniamy jedno aktywo (gotowke) na inne (udzialy). Wydaje mi sie, że dopiero zmiana wartosci udzialow daje zysk i zwieksza wartosc aktywow

czy to znaczy, ze oni beda mieli kilkadziesiat milionow zysku w kolejnych latach????
[x]
UNFOLD 8,55% 1,27 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.