Tam dopiero zaczyna się gra poziom oporu złamany..... sorki ale Krynica to zgrana płyta i poza 2 kwartałem to same rozczarowania wynikami oranżadki są pase , biznes z płynami to był jednorazowy wystrzał , później jedna Wielka ściema i rozczarowanie.... Lubawa to spółka zawansowana technologicznie.
Pojawił się po twoich durnych wpisach na Lubawie ....tam jest miód i extra wykres ...Krynica na dzień dzisiejszy to ślepa uliczka wcześniej czy później zejdzie na 10 zł i tak łatami będzie się kisila po kilkanaście zł albo niżej ...dziwi mnie ta wiara w tą firmę szkoda czasu i pieniędzy a pisze w rewanżu ale pisze prawdę bez emocji.To jest zwykła rozlewnia napoii która miała swoje 5 minut a kto tutaj traci czas i liczy na infa cudne z nieba to typowy dawca kapitału.
Kto mądry to kupuje spółkę wzrostową z perspektywami na początku trendu .i taka spółka jest Lubawa....a jak ktoś woli się kisić i liczyć na cuda to współczuję.....nowy smak ma być czy co he he he.
Objął warranty..prezes objał po 1,66 rentowość w górę kurs powoli w górę, mówię o Lubawie.. niestety na KRV już nie jestem .. średnia wejścia 7 zł. wyjścia 20.. . tylko bo trzeba było wyjść po, 40 ;-)
Dnia 2021-03-19 o godz. 15:52 ~Jarek napisał(a): > Tam dopiero zaczyna się gra poziom oporu złamany..... sorki ale Krynica to zgrana płyta i poza 2 kwartałem to same rozczarowania wynikami oranżadki są pase , biznes z płynami to był jednorazowy wystrzał , później jedna Wielka ściema i rozczarowanie.... Lubawa to spółka zawansowana technologicznie.
czy to forum Lubawy , czy ja nie potrafię czytać?idź tam naganiać
Jarek z Lubawa to jest taki problem, ze wlasciciel nie jest zainteresowany wzrostami, Chce ja jak najmniejszym kosztem sciagnac z gieldy. Co urosnie to z powrotem do bazy. Dobra jest na 30 groszy, pod warunkiem ze kupisz na dolku. Przerabialismy to juz z Toba pol roku temu. Podskoczyla, bo kazdy widzi ze covidy ida, a to nic kompletnie nie urosla. Tak ze powodzenia.
W ostatnich dniach kurs akcji spółki Lubawa S.A. zachowuje się relatywnie silniej od szerokiego rynku. Od początku tygodnia ceny zyskały +7.8% (vs WIG -2.6%) a wczoraj doszło do wybicia górnego ograniczenia trójkąta. Z klasycznego punktu widzenia pojawia się sygnał dla byków do dalszych wzrostów i m.in. zeszłorocznego maksimum. Zgodnie z geometrią rynku, potencjalny zasięg wskazuje na ruch powyżej psychologicznej strefy 2zł.
Jeśli spółka wytwarza produkty zbrojeniowe, to wcale nie znaczy, żeby zbroić się w jej akcje. Teraz znacznie większy potencjał wykazuje Marvipol, XTB, ABPL, Ronson czy INC oraz kilka innych, precyzyjnie wybranych spółek...
Wyobraźni to mi akurat brakuje, bo ja sobie nawet nie mogę wyobrazić jak Krynica rośnie Ty zaś wyobrażasz to sobie. No inteligentny niestety nie jestem, jakoś tak wyszło :/
No i bardzo dobrze Pany! Będziecie zadowoleni. Wiem że dla niektórych magna baloooon, ja wbiłem przy 1,40 i trochę się już wysypałem, ale imagis fajnie się konsoliduje, a jak wybije to i magna ruszy na pełnych obrotach, a magna dodatkowo ma jeszcze więcej do ugrania. Tak tylko rzucam temat bez naganiania z 10% można ugrać w najbliższym czasie.
Nie dom końca masz rację, co nie oznacza, że jestem wielkim fanem Lubawy.
"- Skonsolidowany szacunkowy zysk netto ze sprzedaży wyniósł 38,54 mln zł, wobec 22,94 mln zł zysku w poprzednim roku, co stanowi wzrost o 15,6 mln zł tj. o 68,0%. - Skonsolidowany szacunkowy zysk netto wyniósł 29,71 mln zł wobec 20,29 mln zł zysku w roku 2019, co stanowi wzrost o 9,42 mln zł tj. o 46,4%. - Jednostkowy szacunkowy zysk netto ze sprzedaży wyniósł 4,04 mln zł, wobec 0,11 mln zł zysku w poprzednim roku, co stanowi wzrost o 3,93 mln zł. - Jednostkowy szacunkowy zysk netto wyniósł 3,81 mln zł wobec 3,91 mln zł zysku w 2019 roku, co stanowi spadek o 0,1 mln zł tj. o 2,6%."
Zatem został osiągnięty wzrost wyników skonsolidowanych oraz jednostkowego zysku na sprzedaży.
Kupiłem naprawdę niewiele, by sie przekonać. Jarek - honoru nie zwracam, Lubawa to kanał giełdowy. Szkoda czasu i kapitału na te spółkę. Bardziej perspektywiczna jest zdecydowania "oranżadka" ;-)