2020 byl wyjatkowym rokiem na GPW.
Byly duze spadki i duze wzrosty. Nabylo nowych osob bez doswiadczenia, ktore przyzwyczaily sie do szybkich % duzych wzrostow. Otoz teraz taktyka grubych bedzie polegac na wymeczeniu materialu tak dlugo jak sie da. Przyklady? Poszukajcie spolek ktore sa w konsolidacji ponad 8 miesiacy. Jest ich sporo.
Teraz najtrudniej bedzie czekac :) Co widac po postach i ilosci botow na tym forum. Zmiana bedzie na kilka tygodni przed premiera, nadal tak uwazam.
Pozdrawiam inwestorow long.
Masz rację ale jednak pieniądz nie śpi a branża rozwija się w szybkim tempie więc czas pełni tu rolę bardzo istotną.Przydałoby się lekkie przyśpieszenie.Mimo że też jestem Longiem i optymistą.
Ale czy nie masz wrażenia, że boty grają pod wciskanie akcji na obecnych poziomach? Temat "Esencja raportu CARBON - tu jest przyszłość!" ma 600 plusów, które na 100% są wynikiem działania botów ludzi grających pod utrzymywanie pozytywnego sentymentu. Przecież gdyby jakiś grubas chciał teraz skupować akcje to generowałby negatywyny sentyment na bankierze, bo forum bankiera służy do straszenia albo naganiania. Teraz na forum bankiera mamy sentyment: trzymajcie Carbona, bo to dobra spółka zajmująca się VR, niedługo permiera WH, więc będzie rosło. Czyli jest to idealna atmosfera pod dystrybucję akcji. Dwa miesiące temu mieliśmy wzrost powyżej 70zł i potem szybko zjazd, bo przy takiej cenie jest wielu chętnych na sprzedaż. Jak przyjdzie premiera i nie będzie oczekiwanych wzrostów to przestraszona ulica zacznie sprzedawać i zobaczymy tutaj 40-50zł zamiast 70-80zł. Co więcej, wciąż nie wiadomo dokąd poszło 90k akcji po 52.5zł od głównych akcjonariuszy. Niezależnie od tego czy założyciele Carbona potrzebowali hajsu na prywatne potrzeby, czy zabrakło im kasy na kontynuowanie biznesu, ten kto to kupił może spokojnie sprzedawać na obecnych poziomach i mieć z tego zysk. Przejście na GPW też nie wiadomo czy pomoże, bo historia pokazuje, że różnie z tym bywa. Carbon musi zrobić jakiś VR-owy hit na miarę Superhot, żeby wskoczyć na nowy poziom, a na to potrzeba sporo szczęścia, talentu i pracy. Może za rok, dwa czymś mile zaskoczą.
Fakt, że już dawno nie miałem takiej spółki w portfelu z takim boczniakiem... straszna męczarnia. Daję czas do połowy kwietnia, jeśli nic się nie zmieni to sprzedam, a kupię później nawet i po 80 byle coś się ruszało. Teraz jest to absolutne zamrożenie gotówki. Bawi mnie że ogłosili premierę Holy Chick! i WDT na oculus i nie ma ani jednego trailera, promovideo czy cokolwiek :D Warhammer jeszcze rozumiem, bo niby promocja zależy od games workshop, ale ich własne produkcje?? Wszędzie mają konta face insta dis cord tt i wszędzie cisza o każdej z gier. Małolaty na tik toku mają lepszą promocję... Nie podawanie wyników sprzedaży oddzielnie dla WE i WDT też mnie bawi. Oczywistym jest że WDT ma dużo słabszą sprzedaż od WE, ale w wywiadach zaklinają rzeczywistość jakimiś tanimi chwytami.
Koniec końców jeśli wytrzymam to napięcie i zarobię na tej spółczynie, to będę naprawdę dumny z siebie :D
Trailer dla gry za 2.99 USD? Naprawde myslisz, ze to bylby dobry pomysl?
Wiekszosc tutaj jest zmeczona, ale nie piszcie teorii spiskowych i jakis dziwnych teorii, bo to smieszne sie robi.
Po pierwsze nie musi być trailer, wystarczy bombować swoje konto na fb ogłoszeniem gry. Gracze raczej nie szukają infa o grach na ESPI :D musisz wyjść poza myślenie akcjonariusza.
Po drugie, jakie teorie spiskowe?? Teorią spiskową jest, że nie mają promocji na socialach, które wszędzie tworzą ale nie prowadzą? To jest fakt kolego, a nie teoria spiskowa. A może słabsza sprzedaż WDT niżeli WEE? Tu są tylko moje przypuszczenia na podstawie ilości followersów i ilości komentarzy na steamie. Może to nie jest prawda, ale to Ty jesteś zaślepiony i gadasz jak małolat. Trzeba też twardo podejść do tego co jest - a jak na razie nic nie ma.
To nie przypadek, że cena jest jaka jest. Nawet fakt, że na różnego rodzaju blogach i vlogach nikt niespecjalnie wspomina o CS świadczy, że tu nic się nie dzieje, co mogłoby zwrócić ich uwagę. Spółka ma przyszłość, ale na razie opiera się jedynie o Wizardy które mimo wszystko są nonejmami i warhammerze, który jako produkt AAA nie ma żadnej promocji na 3 miesiące przed teoretyczną datą wydania. Nie ma człowieka od promocji, Caban coś tam wrzuca na fb jak chyba za mocno popiwkuje i się zapomni i efekt jest jaki jest. Ale ostatecznie życzę sobie i Wam dobrego zarobku na tej spółeczce :)
A nie sadzisz ze moze cena ma byc taka jak jest i brak promocji... bo no wlasnie. Mi sie tam wszystko sklada i grzecznie czekam. Wiem co mam i po co kupowalem.
Jest wiele spolek ktore sa bez zainteresowania dlugie konsolidacje a potem nagle sie wszyscy rzucaja bo to jest ten czas, np Farm51 czy CRJ. Konsole byly wielooooomoesieczne zeby nie rzec letnie.
Ludzie nie kumaja jeszcze co to jest VR. Jak zakumaja to nie zdaza z zakupami i git. Jedni lubia promki, inni gonic kroliczka. Wszyscy sa potrzebni na gieldzie.
Cierpliwosci. A jesli nie macie to zawsze sa inne okazje na naszej wspanialej bananowej :)))
Spolka nigdy nie miala jakiegos mega marketingu. Oni po prostu robia swoje. I zarabiaja. Obecnie jesli sie nie myle to marketing ma byc za 100 tys (jesli sie myle to mnie poprawcie). Wiec tez bym fajerwerkow nie oczekiwal na miare CP2077.
Sam wiesz najlepiej co zrobisz. Przeczytaj posta od gory :) Jestes klastycznym przykladem, jak zapewne z 95% osob tutaj tego, ze czekanie jest najtrudniejsze. Bo jest, zaraz po wyborze wlasciwej spolki.
Wszystkim zycze realizacji zakladanych zyskow.
Odniose sie do dwoch kwestii, ktore poruszyles, bo reszta to teorie spiskowe.
Tak, sa boty i pojawily sie po kupnie za 52 zl.
Sadzisz, ze gruby zadowoli sie 10 zl na kursie? No wlasnie. Nie mierzmy ich miara kolarzy.
Akcji jest malo. MALO. Akumulacja trwa i jest coraz wieksza. Nie ma chetnych na kupno z ulicy to kupuja nizej. Proste.
Gdyby wszystko było takie oczywiste to każdy byłby zarobiony na bananie. Może masz tak myśleć i dlatego jest 600 łapek i dorabiasz niepotrzebnie teorie spiskowe. Jeśli gruby w porozumieniu z zarządem chciałby te 90k akcji wcisnąć w rynek to dystrybucję przeprowadziłby w inny sposób. Wszyscy świadomi są zapakowani i gotowi na ewentualne dobieranie akcji na niższych promocyjnych poziomach. Nowi czekają z boku. Obiektywnie jak na gaming nie jest tutaj jakoś drogo, a perspektywy są zacne, poza tym spółka zarabia na poprzednich tytułach.
Te 600 łapek jest tak samo wiarygodne jak oświadczenia majątkowe polityków. Jeśli będzie ze 100 akcjonariuszy którzy przeglądają to forum i jednocześnie chce im się klikać w łapki to będzie dobrze. Swoja drogą zastanawiam się na ile te wszystkie zabiegi trolowania są skuteczne w pozyskiwaniu akcji, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie kieruje się inwestowaniem wg forum bankier. Mnie by było szkoda czasu i zdrowia na takie zabawy, podobnie zresztą jak na pisanie tego posta ;)
No cóż..dałem się nagonić i upchałem jeszcze świeże 20 szt. do wora ;) Teraz tylko czekać aż Holy Chic sprzeda sie jak Beat Saber. BTW. Być może Xbox będzie wspierał gogle VR https://www.eurogamer.pl/articles/2021-03-16-xbox-series-x-s-otrzyma-gogle-vr-sugestywny-komunikat-konsoli
Chyba moja teoria się sprawdza. Mamy DYSTRYBUCJĘ akcji i to nawet poniżej 60zł. Dzisiaj z rana poszła sprzedaż 1200 akcji po 58zł. Skoro ma być tak pięknie to po co wychodzić?
Ciekawe, że sprzedający w ogóle znajdują klientów na makulaturę, "co nie" ? A akcje na pewno kupują teraz bankruci, żeby je zanieść wprost do skupu. xD