tu jeszcze chwilowe odbicie i zjazd na 50 gr, większość małych spółek na gamingu dociera teraz do dołków z poprzedniego roku, predzej czy później tu też zanurkuje
to samo moge napisac o wpisach zapowiadajacych krach i inne dramy, wiadomo co tu sie bedzie dzialo z kursem w tym roku, jesli masz racje i zjedzie na 0.5 na co nie ma szans, to ja sie nie pogniewam
Nie mam zamiaru sie z Toba sprzeczac o zwalce na gamingu, bo masz racje, chociaz krach to duze slowo, bo tam po prostu popekalo kilka baniek (OML, AIG, CDR). Rownie dobrze zobaczysz kilka ktore po tej zwale szykuja sie do wybicia. Natomiast 50gr to wziales chyba z czterech liter, nie ma absolutnie szans na taki kurs i tylko do tego sie przyczepilem.
95% spółek gamingowych jest w trendzie spadkowym, reszta do nich dołancza, jedyne do czego mogą się szykować to wybicie dna, nie obserwujesz reszty rynku więc rozmowa nie ma sensu
Skad wniosek ze nie obserwuje? Jesli tak latwo wyciagasz wnioski tego typu to faktycznie dyskusja nie ma sensu, a szkoda bo od tego jest forum. I jesli za trend spadkowy uwazasz to co dzieje sie na detalionie, duality, simfabricu, starwardzie, pyramidzie, gamefac czy jakiejs kolenej smieciowej spolce to masz racje nie obserwuje znakomitej wiekszosci tych smieci bo wlasnie AIG doskonale uczy po co wiekszosc z nich weszla na gielde. Tu nie chodzi o trendy ale o pazernosc, na ktorej ludzie traca pieniadze.
Przypominam, że siedzisz na spółce, która od powstania operacyjnie leci na stratach a istnieje po to by prezes miał robotę i mógł sobie firmowym samochodem za 200k jeździć, screeny z clascha 2 wyglądają jak gra sprzed 20 lat, PB mogłoby tym wszystkim wyżej wymienionym spółkom buty czyścić
I to jest bardzo dobry argument. Wlasnie dlatego ze wsrod tych dolujacych spolek robiacych smiecio-gry, albo produkujacych espi o tym ze je robia praktycznie kazda jedzie na stratach. Dlatego dla mnie te spolki to po prostu ruletka, mozna sobie wybrac czy pod cos dana spolka bedzie grana i w nia wejsc. Natomiast szukanie fundamentu i trendu to przesada. Jaki mamy trend na 4mass - zalezy od maseczek? Albo inny przyklad, bardziej na powaznie i w temaci - QUB - patrzymy na trend wzrostowy rok do roku, czy widzimy trend spadkowy po tym jak ubrali ludzi po 7zl i wyzej w lipcu? Zreszta lipiec byl miesiacem najwyzszych hakow na ktorych zawisla rzesza ludzi, wchodzacych na gielde, "bo covid, wiec wszystko bedzie roslo i trzeba pakowac gaming". Ja jestem po prostu ciekaw tej spolki i nie stawiam na C2, konferencje, ani zaby na Switcha. Po prostu czuje z bedzie grana. A ze w ciagu 12 miesiecy dwukrotnie byla jazda z groszowek na 2zl to tym bardziej ciekawi mnie co dalej. I tak jak pisalem 0.5 jest nierealne, ale chetnie taki kurs zobacze przed premiera
Jeśli mówisz o tej grafice z tego wywiadu: https://endgame.pl/article/kultowa-polska-gra-powraca że jest z przed 20 lat - to chyba nie wiesz jak taka grafika wygląda. Robią całkiem ładną grę!
No jak /dołanczają/ to jestem spokojniejszy że może jednak nie dołączą. Spółek z branży jest duzo i selekcja to sprawa naturalna. Te ktore duzo urosły są w korektach. I wolę tak bo wyceny się uwalniają i dają podstawy do zdrowych wzrostów. I tak trzeba patrzeć na branżę.
Moda na gaming skończyła się z katastrofą cyberpunka, i wypuszczeniem nieskończonej ilości małych spółek przez plw i innych, ten kapitał po prostu się rozwodnil i będzie dalej rozwadnial z kolejnymi spółkami
Przypominam sie. 50 groszy nie zobaczylismy tutaj trollu. Boombit, CI Games daly od marca zarobic. Farm51 dzis przebil ath. Kilka spolek nadal czeka przed wybiciem. I to nie wybiciem dna tak jak sugerowales. Pozdrawiam akcjonariuszy i zycze wzrostow