Słyszeliście o akcji e necie 'wystaw swoje akcje' ?
Namawiają, żeby zablokować swoje akcje i wystawiać na sprzedaż po wysokich cenach. Ponoć domy maklerskie grają naszymi akcjami, które są na naszych rachunkach. To nic nasz nie kosztuje, a może coś zmienić. Ja wystawiam
Witam bardzo rzadko tu jestem ale przeglądają arkusz sprzedaży zauważyłem że po 3,90 zł wystawiona była dokładnie taka ilość akcji jaką mam na rachunku , po złożeniu zlecenia sprzedaży po 10 dokładnie takiej samej ilości akcji zlecenie po 3,90 zniknęło a pojawiło się moje . Coś chyba jest na rzeczy ....
Pracowałem w DM i tak sie robi. W KDPW akcje sa zapisane na konkretny dom maklerski a nie klienta. Inaczej jest z kontraktami. Dlatego biura moga sypać akcjaim klientów a potem odkup i kto wie czy tak sie tu nie dzieje. Każdy kto ma swoje akcje PCX niech je wystawi po 10 zł i tyle i od razu biura zostaną bez akcji a co z kursem sie stanie to może sie zdziwimy jak sie okaże że FF to 5% real a cena zacznie rosnąć.
Dokładnie wystawić wszystko po 10 zł przecież każdy może w każdym czasie zmienić to, a to że tak są DM odcięte od akcji i kończą się machloje można zaobserwować np. na BML i 4 mass tam jak wystawili po 100 zł nagle kursy ruszyły czy to nie dziwne !!!!
Niestety np. w BDM nie można wystawić po 10 zł odrzuca, a w ING spokojnie przeszło. Tutaj widać jak na siłę walą w h... zmieniam BDM chyba , że ktoś wie jak to obejść !!!!!!!!!!!!
Dzwoń do nich, że Ci odrzuca i że mają to naprawić. W umowie masz zapisane, że nie możesz wystawiać po takim kursie? Jeśli nie, to nic ich to nie obchodzi na jaką kwotę i jaki termin wystawiasz. Może nie masz ochoty zaglądać codziennie na rachunek. Ja w ING wystawiłem po 10 zł.
Koledzy jak macie problem wystawić po 10 zł bo ten kurs przekracza widełki, to po prostu składajcie zlecenie na dłuższy termin np do konca marca. Wybieracie typ zlecenia WDD i date ustawcie na 31 marca i cene 10 zł i wtedy system pokaże info że cena jest ponad widełkami ale zlecenie zostanie przyjęte i trafi do systemu a nikt nie bedzie sobie spekulował waszymi akcjami. Dodatkowo nie musicie codziennie odnawiać zlecenia tylko składacie je raz na miesiac i spokój. Ja wystawiłem te moje pare tysi po 10 zł i niech wiszą. Pokazujecie Waldkowi jaką mamy siłe. Kto wie może jak sie nazbiera milion akcji to on to zgarnie.
Jeszcze uzupełnię poprzednią informacje. W domach maklerskich jest tak że im żaden przepis nie zabrania grania na własny rachunek. Polecam przeanalizaować RZIS i Cash flowy oraz noty objaśniające do raportów finansowych, zobaczycie tam zawsze wyszczególnione "operacje na własnym rachunku" , czy "dzałalność inwestycyjna " jak zwał tak zwał ale to ich granie na giełdzie często z wykorzystaniem papierów klientów. Pamiętajcie też ze maklerzy rozmawiają z klientami bo klienci sami dzwonią po porade i makler moze zalecić sprzedaż akcji kientowi a DM te akcje kupi i wszystko zostaje w DM. Tak oni zbierają wybrane akcje. To nie kontrakty które są przypisane pod konkretny numer NIK w KDPW. Oni są na uprzywilejowanej pozycji ale my w kupie mozemy ich pogonić, jak pokazał WSB na Reddit,
Ale nic to nie kosztuje więc w czym problem? Sam wrzuciłem swoje... Czy leżą sobie z zapis na 10zl czy bez zapisu... Co to dla mnie za różnica. Sprzedam po ile będę chcial
Wystawiajcie po 10 i nie słuchajcie tych co sieją zamęt. Pracownik jednego z DM obserwuje to forum. Jest tu infiltracja. I już im się gorąco robi bo ich plan się sypie. Szybko bedzie efekt.