Koledzy jak macie problem wystawić po 10 zł bo ten kurs przekracza widełki, to po prostu składajcie zlecenie na dłuższy termin np do konca marca. Wybieracie typ zlecenia WDD i date ustawcie na 31 marca i cene 10 zł i wtedy system pokaże info że cena jest ponad widełkami ale zlecenie zostanie przyjęte i trafi do systemu a nikt nie bedzie sobie spekulował waszymi akcjami. Dodatkowo nie musicie codziennie odnawiać zlecenia tylko składacie je raz na miesiac i spokój. Ja wystawiłem te moje pare tysi po 10 zł i niech wiszą. Pokazujecie Waldkowi jaką mamy siłe. Kto wie może jak sie nazbiera milion akcji to on to zgarnie.
Jeszcze uzupełnię poprzednią informacje. W domach maklerskich jest tak że im żaden przepis nie zabrania grania na własny rachunek. Polecam przeanalizaować RZIS i Cash flowy oraz noty objaśniające do raportów finansowych, zobaczycie tam zawsze wyszczególnione "operacje na własnym rachunku" , czy "dzałalność inwestycyjna " jak zwał tak zwał ale to ich granie na giełdzie często z wykorzystaniem papierów klientów. Pamiętajcie też ze maklerzy rozmawiają z klientami bo klienci sami dzwonią po porade i makler moze zalecić sprzedaż akcji kientowi a DM te akcje kupi i wszystko zostaje w DM. Tak oni zbierają wybrane akcje. To nie kontrakty które są przypisane pod konkretny numer NIK w KDPW. Oni są na uprzywilejowanej pozycji ale my w kupie mozemy ich pogonić, jak pokazał WSB na Reddit,