myślałem, przy 0,50 zł część sprzedać, ale nie chce mi się biegać po peronach, cierpliwie czekam na moje 2 zł, zaraz Paweł powinien dokupić przy 0,25 zł bo coś wspominał o luce
Dnia 2021-03-17 o godz. 15:33 ~R8 napisał(a): > myślałem, przy 0,50 zł część sprzedać, ale nie chce mi się biegać po peronach, cierpliwie czekam na moje 2 zł, zaraz Paweł powinien dokupić przy 0,25 zł bo coś wspominał o luce
Ale na matematyce to spałeś prawda? Heh .... coś Ci pokażę:
1. K 10000 * 0,10 = 1000zł 2. S 10000 * 2,00 = 20000zł (zysk 19000) jak długo to potrwa ... no zobaczymy
VS
1. K 10000 * 0,10 = 1000 2. S 10000 * 0,50 = 5000 (zysk 4000 w 3 ? tygodnie) 3. K 25000 * 0,10 = 2500 (tylko z zysku, żadne pieniadze nie sa zainwestowane!) 4. S 25000 * 0,80 = 20000 (zysk symarycznie 21500zł .... powinno sie udac do konca kwietnia)
Dnia 2021-03-17 o godz. 15:32 ~asfgdbdd napisał(a): > ale naganiacze na 10gr nie milczą,ciekawe jaka jest tego przyczyna.... Może spędzili na GPW więcej czasu i wiedzą jak się tu zarabia, a czasem próbują podzielic sie wiedza tylko trafiają na noobków którzy myślą, że ktoś ich kłamie :D
Bo mnei tu nie bylo? A pozniej bo sam ryzykowalem i nie wiedzialem jak sie to rozwinie. Nadal nie wiem ale trafilem ze sie pozbylem praeda? ktos tym buja i wystarczy probowac wsiasc na hustawke .... opowiadanie w kolko ze trzma sie do 5zl g<8 da serio .... a im wiecej ludzi na hustawce tym ta wychyla sie bardziej w prawo .... w lewo nie bo tu sciana ... proste?
Dario za stary jestem na kółka i huśtawki , w głowie mi się kręci . Choć nie powiem Ci tak zaplanowali ładny profit mają . Autor tematu , ech szkoda gadać - kto Ci człowieku kazał kupować na podstawie postów na forum . Masz swój rozum, możesz czytać z przymrużeniem oka i sam spółkę sprawdzić dalej podjąć decyzję zakupu lub nie. Warunek musisz potrafić i nie być naganiany - co by to nie znaczyło. Ja dokupiłem , tym samym popsułem średnią , ale uparcie uważam, - nie naganiając (bo mi latta czy ktoś kupi z forum czy nie ) ,że będziemy oglądać jeszcze powyżej dychy akcje browaru. - Kolaże - gratuluję udanego kółka
Kania 2 - jaki ma być układ skoro cały zarząd sprzedał akcje, a nowy właściciel już na wstępie wyłożył kasę na spłatę zobowiązań i wznowienie produkcji . Zarząd mówisz rezygnuje - nie - po sprzedaży akcji naturalna sprawa odchodzą sami lub na najbliższym walnym ich odwołają. W obecnej sytuacji każdemu z osobna po złożonej wcześniej rezygnacji kurtuazyjnie podziękują za "owocną i ciężką pracę" Raczej poszedłbym w tym kierunku, że wyłożenie kasy przez nowego właściciela i wycofanie postępowania restrukturyzacyjnego daje szanse na skorzystanie z wsparcia w ramach tarczy . Takie moje skromne zdanie . Nie wydaje mi się , aby ktoś kupował 57 % z groszami udziałów , dalej wykładał 3,5mln od ręki na długi i pożyczał 0,5 mln na wznowienie produkcji . Po to aby ogłosić upadłość i zwinąć interes nie dostając nic w zamian. Tyle - ale na naganiałem, aż sam się nagoniłem . Jutro jak poleci w dół odkupię od nagonionych jeszcze trochę
do ilu spadnie ? 0,30 ... 0.25 ...0.18 ... ??? nie wiem, średnią mam ok. 0.13, tak więc, żeby potem nie wsiadać na wyścigi do pociągu, zaczynam małą garścią dokupować, by potem pierwszą partię opchnąć w okolicach 2 zł a resztę zostawiam na longa czyli minimum 5 zł.
za czasów starego zarządu i właścicieli kurs max był 22,50 i jeśli nowy zarzad i nowy właściciel będą 2razy lepsi,wydajniejsi to mamy spokojnie 10 pln w następnym roku tutaj za akcję.