Autor: ~jessicca [87.99.126.*] 2021-03-13 00:11 Opublikowano przy kursie: 3,28 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%
CO Z TEGO ŻE rekordowe zyski ? NIC. Nic drobni akcjonariusze z tego nie mają. Dywidendy nie bedzie (bo co to za ochłap 5 groszy), wezwania nie bedzie, nic nie bedzie poza opadaniem w kierunku 1 zł. Taka agonia. Postawcie sie w roli głównego akcjonariusza co byście robili. Ja bym liczyła czy bardziej mi sie opłaca wycofać PCX z GPW czy utrzymywac go i zbierać powoli jak sie wykrwawia. Przyjdzie ten dzień że FF zmusi do wezwania ale cena bedzie wtedy od roku blisko 1 zł i wtedy ogłosi wezwanie po 1,3 zł i koniec. Tu nie ma OFE ani TFI tu nikt nie bedzie walczył a drobni po jednym tygodniowo się wykruszają. Nasdaq i DJ i SP i DAX rosną i tam sie inwestuje a nie w polskie małe firemki. Buffett powiedział że rynek to miejsce gdzie pieniądze płyną od niecierpliwych do cierpliwych. PCC EXOL jest idealnym zaprzeczeniem tej tezy. Tu cierpliwy traci każdego dnia trzymając trupa a najwięcej straci na końcu jak będzie musiał oddać papier za 1,3 zł. i nic nie będzie mógł z tym zrobić. Uczcie się na błędach bo takich firm i ugotowanych na nich przegrywów są dziesiątki na bananie.
Ale pod co tutaj fala wzrostów ? Sam liczyłem że zakupy przed wynikami dadzą przyzwoity zarobek bo wiedziałem że zysk spółki będzie bardzo dobry. Myślałem że coś powyżej 40 mln się uda, ale nawet przy 38 mln kurs już powinien być w okolicy 4 zł... Przecież widać jak na dłoni że tu kurs utrzymywany nisko w jakimś celu....nie widzę perspektyw
Młody, moim zdaniem, ktoś kto zamieszcza takie posty jak Mario, nie posiada akcji a tylko zajmuje się trolowaniem. Nikt rozsądny kto wierzy w spółkę i widzi jej potencjał nie pisałby takich bzdur.
Kolego ale co tu jest bzdurą ??? Że kurs po znakomitych wynikach jest dalej dołowany na tych samych poziomach. Swego czasu mialem to w akcjach 160k zł więc trochę się interesowałem spółką. Pisałem że chciałem wejść przed wynikami (ale niestety mam longa na innej spółce i nie chciałem kasy wyciągać)....ale widzę że tylko bym stracił co jest dla mnie bardzo dziwne bo przy tym zysku i c/z dla branży tu powinno być w okolicy 4 zł spokojnie.... sterują kursem i nie pisze przecież tego żeby komuś zaszkodzić, każdy chyba to widzi że jest coś nie tak. Przy takim małym ff trudno uwierzyć że tu kurs żyje własnym życiem, nie, tu sterują główni udziałowcy w jakimś celu
Wiesz, że też tak jak Ty spekulowalem dopóki nie ruszyło przed wynikami na 3.5 i poszłoby wtedy zapewne wyżej gdyby nie uaktywnili się groszolapy i kolkowicze, którzy zaczęli wywalac akcje. Ale przyjdzie moment, że zacznie się gra na spółce i wtedy odetna leszczy od akcji.
Póki co widze że ta panna ma racje bo wszystko jest tak.jak pisze a oponenci to tylko myślenie życzeniowe i krytyka bez argumentów. Ile można być cierpliwym.jak kurs ciągle spada ?
Super. Brawo. Łapki w górę. Dzięki takim wpisasom jak Twój Duzi zarabiają. Z rąk niecierpliwych do silnych !!!! Ciężko poczekać jeszcze parę miesięcy ??? Oddajcie jeszcze tą resztę która posiadacie. Aż ciężko czytać to co piszecie i jakie macie pojęcie o giełdzie
Za pare miesięcy to to bedzie po 1 zł latać i co wtedy napiszesz tym biednym ludziom? Znowu że mają być cierpliwi. Nie zastanowiło cię że nie ma tutaj żadnego funduszu ani żadnego poważnego dużego inwestora? Tu jest tylko banda malutkicj przegranych nieudaczników marzycieli i jeden duży inwestor który chce ściągnąć swoją firmę z giełdy jak najniższym kosztem i zawsze w takich przypadkach duży wygrywał . oddacie w wezwaniu po 2 zł jestem pewny. Jedyna szansa to porozumienie i kupowanie, ....ale duży może sypać i zasypać. Tu by potrzeba wielu milionów a garstka ludzi co mają po 100 tys na rachunkach nie da rady.
Kółeczka kręcisz że tak namawiasz żeby ludzie wychodzili ?. Całe szczęście tych którzy się wysypuja już zostało naprawdę niewielu , a Ci którzy mają akcje wierzą w tę spółkę .Czyli cel masz jeden ,albo jesteś obrońcą praw człowieka i ludzkosci , albo sprzedałaś - eś w dołku i nie masz za bardzo jak odkupić . A jeśli chcesz się szybko dorobić to faktycznie musisz zmienić spółkę. Szerokiej drogi Jessica czy jak tam się zwiesz