• NA WZA Autor: ~Wiktor [83.7.23.*]
    KTO MOŻE REJESTROWAĆ SIĘ NA WALNE,NIECH SIE REJESTRUJE, DOJAZD DO ROPCZYC A4 OD KRAKOWA JEST BARDZO DOBRY, POLECAM RZESZOW ZWIEDZIC PRZY OKAZJI, PIEKNE MIASTO. NIECH SZYKUJĄ WIĘKSZĄ SALĘ. MYŚLĄ ŻE PO ŚWIĘTACH NIKOMU SIĘ NIE BEDZIE CHCIAŁO JECHAĆ. POWSZECHNE RUSZENIE DROBNEGO AKCJONARIATU. NIE MOZE BYC TAK ŻE OPOWIADA SIĘ ŻE BEDZIE UMOŻENIE I NIE MA, ŻE BEDZIE 50 % ZYSKU NA DYWIDENDE I NIE MA, ŻE STARAMY SIE O SILNY DŁUGOTERMINOWY AKCJONARIAT A POZNIEJ SIE ICH PROBUJE OSKUBAC, ŻE MOWIE SIE ŻE 30 ZL TO CENA NIEGODZIWA A POZNIEJ PROPONUJE SIE 26........KTO MOŻE JECHAĆ NIECH REJESTRUJE I JEDZIE NA WALNE .
  • Re: NA WZA Autor: ~Kulawy [188.146.229.*]
    Ja tylko dodam w kwestii organizacyjnych . 1 zarejestrować się można do 22 marca wystarczy telefon do domu maklerskiego 30 zł i wszystko gotowe dom maklerski przesyła to do kdpw a kdpw wysyła do spółki listę akcjonariuszy i oni wszystko już tam mają i wystarczy pojechać i się pojawic nic więcej. 2 Żeby się zarejestrować trzeba być posiadaczem akcji na dzień 21 marca , trzeba wziąć pod uwagę system rozliczania akcji w kdpw czyli te n+2. 3 żeby dać komuś pełnomocnictwo wystarczy ściągnąć druczek że strony spółki i go wypełnić i można dać pełnomocnictwo no Zenkowi który zbiera chętnych. 4 Trzeba to zrobić nie oglądać się na innych nie liczyć na innych .
  • Re: NA WZA Autor: ~ZENEK [85.89.184.*]
    Dnia 2021-03-12 o godz. 15:53 ~Kulawy napisał(a):
    > Ja tylko dodam w kwestii organizacyjnych . 1 zarejestrować się można do 22 marca wystarczy telefon do domu maklerskiego 30 zł i wszystko gotowe dom maklerski przesyła to do kdpw a kdpw wysyła do spółki listę akcjonariuszy i oni wszystko już tam mają i wystarczy pojechać i się pojawic nic więcej. 2 Żeby się zarejestrować trzeba być posiadaczem akcji na dzień 21 marca , trzeba wziąć pod uwagę system rozliczania akcji w kdpw czyli te n+2. 3 żeby dać komuś pełnomocnictwo wystarczy ściągnąć druczek że strony spółki i go wypełnić i można dać pełnomocnictwo no Zenkowi który zbiera chętnych. 4 Trzeba to zrobić nie oglądać się na innych nie liczyć na innych .

=========================
    Mądrze piszesz Kulawy, masz zapewne dużo akcji - napisz do mnie na maila: balony@onet.pl czy będziesz na Walnych z jakim pakietem - nas jest 15 osób mamy 112,6 tyś akcji. Paru większych nie zgłosiło się - a przecież mogą działać samodzielnie - wtedy będziemy wiedzieć, że nasza siła jest większa. Pozdrawiam ZENEK
  • Re: NA WZA Autor: ~Wiktor [5.184.250.*]
    Żeby się zarejestrować trzeba być posiadaczem ale chyba 16 dni roboczych plus 3 przed walnym, więc kto nie ma to już raczej nie zwiększy posiadanie na walne, tak to widzę a zarejestrować się trzeba na dwa walne więc koszt podwójny bo na godz 11 i 12.....coś takiego?
  • Re: NA WZA Autor: ~Kulawy [188.146.229.*]
    Wiktor nie wprowadzaj ludzi w błąd. Ten cytat jest jednoznaczny . Na dzień 21 to jest właśnie na 16 dni przed walnym takie są procedury ...
    w Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu
    Prawo uczestniczenia w Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Spółki, zgodnie z art. 4061 KSH, mają jedynie osoby będące akcjonariuszami Spółki na szesnaście dni przed datą Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki (dalej: „dzień rejestracji uczestnictwa w Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu”), tj. na dzień 21 marca 2021 r. Zenek ja nie mam dużego pakietu i już się do Ciebie zgłosiłem tylko nie wiem jeszcze czy będę sam czy dam pełnomocnictwo i czy zgłoszenie sprzeciwu wobec uchwały będzie się liczyło tak samo wobec akcji z pełnomocnictwem ale zapewne tak. Chce mieć prawo tak samo do zaskarżania w sądzie. Po za tym myślę że nic nie jest przesadzone i są więksi akcjonariusze którzy będą na walnym ale nie koniecznie ich tu na bankierze spotkamy.
  • Re: NA WZA Autor: ~allmighty [77.111.245.*]
    Jesteś jednym z nielicznych, którym warto odpisywać. Na walnym będę z XX K.
  • Re: NA WZA Autor: ~allmighty [77.111.245.*]
    A czy walne nie jest w Warszawie. K...a, taka amatorka jest, że sam pojadę na walne. Zdziwicie się wszyscy, włącznie z Prezesem ile mam głosów...
    Na dywidendę 4,50 też będę głosował.

• Re: NA WZA Autor: ~Wiktor [83.7.23.*]
    "W celu zapewnienia udziału w Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Spółki, akcjonariusz uprawniony z akcji spółki publicznej powinien zażądać - nie wcześniej niż po ogłoszeniu o zwołaniu Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia, tj. nie wcześniej niż w dniu 10 marca 2021 roku i nie później niż w pierwszym dniu powszednim po dniu rejestracji uczestnictwa w Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu"
  • Re: NA WZA Autor: ~ENDRIU47 [37.30.18.*]
    Allmighty i to chciałem usłyszeć ze będziesz i ze zwiększymy dywidendę.

A po NWZA a przed ZWZA prezes Siwiec i świta poprosi nas z ZENKIEM do kuluarów i zapyta jaka jest nasza cena na drugie wezwanie. Pozdrawiam ........................... pa pa.
  • Re: NA WZA Autor: ~Aga [46.76.253.*]
    https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=9643125&strona=1

I TAM MACIE WSZYSTKO CO POTRZEBA ŻEBY SIĘ ZAREJESTROWAĆ SKUTECZNIE

Pozdrawiam twardych facetów (Alan - to nie do ciebie, chamstwa nie będę tolerować, wiesz o co chodzi, przesadziłeś miękiszonie)
  • Re: NA WZA Autor: ~Alan [5.173.244.*]
    Aga wybacz he, he. Sporo nerwów, czas rozstrzygnięć i pożogi.
  • Re: NA WZA Autor: ~Wiktor [5.184.196.*]
    Sypią akcjami jak najęci, ta spółka dawno nie miała takich obrotów jak ostatnimi czasy. To już koniec, myślę że nie uzbieramy tych 600 000 akcji na walne i trzeba będzie przełknąć te żabę.
  • Re: NA WZA Autor: ~Wiktor [5.184.242.*]
    Podbijam, mimo wszystko zachęcam do osobistego uczestnictwa w walnym.... nawet gdyby nas mieli przegłosować.
  • Re: NA WZA Autor: ~zbyszek [37.8.231.*]
    Zdziwisz się....
  • Re: NA WZA Autor: ~ENDRIU47 [37.30.23.*]
    Na akcjonariat.pl zdałem pytanie do Prezesa Siwca - czekam na odpowiedz.

Lockdownu w całej Polsce od 20.03.2021 do 08.04.2021r. dziś  zakażenia: 25052   zgony 453 , hotele zamknięte, loty i pociągi odwoływane a akcjonariusze na NWZA przyjadą licznie z całej Polski po 300 i 600 km do Ropczyc  lub jak ja 640 km i wyjazd już w Święta, gdzie powinienem spędzać je z rodziną . Na moje zapytanie ? dostałem w poniedziałek  15.03.2021 odpowiedź " wszystko ma być po staremu" w sprawie dwóch Walnych Zgromadzeń oraz odmowa na lądowanie helikopterem na terenie zakładu - odpowiada Pani Natalia Szewc taka jest decyzja Prezesa . Czas schować swoje ambicje i podjąć odpowiedzialną decyzję jak Pan nie szanuje siebie to proszę uszanować nasze zdrowie, zdrowie mniejszościowych akcjonariuszy bo to nie jest spotkanie pracownicze lub towarzyskie w 5 osób tylko przybędzie duża grupa osób z różnych stref zakażeń. Wycofanie spółki to ważna decyzja można ją podjąć w innych bezpiecznych okolicznościach tylko czy warta jest być może ofiar lub powikłań po covidowych. 
    Pozdrawiam akcjonariusz - A.W
  • Re: NA WZA Autor: ~rozgoryczony [79.184.239.*]
    złożę do rzeszowskiego sanepidu donos o planowanym Zgromadzeniu na ul. Przemysłowej 1 w Ropczycach. :)
  • Re: NA WZA Autor: ~ENDRIU47 [37.30.23.*]
    Bardzo dobrze bo to będzie potrzebne w sądzie ze narazili nas na niebezpieczeństwo utraty zdrowia kosztem swoich szybkich 'niecnych' planów wobec zagarnięcia spółki.
    Na akcjonariacie jest nazwisko i bezpośrednio odpowiada Prezes na mojego e-maila i to będzie dowód w przypadki negatywnej odpowiedzi. Chodzi o granie na czas bo średni kurs rośnie i akcje są skupowane. Dziś sporo łyknąłem i cały czas próbuję do 30 zł dokupować. Pozdrawiam.
  • Re: NA WZA Autor: ~ZENEK [85.89.184.*]
    Dnia 2021-03-17 o godz. 23:07 ~rozgoryczony napisał(a):
    > złożę do rzeszowskiego sanepidu donos o planowanym Zgromadzeniu na ul. Przemysłowej 1 w Ropczycach. :)
    --------------------
    Trzeba naciskać na powiatowy Sanepid w Ropczycach jako właściwy. Już tam dzwoniłem (wew. 29) i pisałem maila - odpowiedzieli, że wg obowiązującego Rozporządzenia ważnego do 28 marca (!) można robić WALNE - bo ich zdaniem to spotkanie służbowe.
    Moim zdaniem trzeba czekać na nowy akt prawny o lockdownie i wystąpić do jakiegoś Ministerstwa, co się podpisze pod Rozporządzeniem o wykładnię czy zakaz obejmuje WALNE. Spoko jest czas. - Zawsze obiecuję, że wystąpię o zwrot kosztów na drogę sądową - mam wprawę - jak narażą mnie na zbędne wydatki. Wam radzę to samo. Pozdrawiam
    ZENEK

[x]
ROPCZYCE 2,82% 21,90 2026-03-30 16:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.