• Plus dwa? Autor: ~Roman [104.254.92.*]
    Jak dobrze rozumiem akcjonariusze i spółka zyskują 1 mln na pozbyciu się odpisu i 1 mln na różnicy kursowej na akcjach skoro spółka nabyła po 2,5 coś co dziś warte jest 5 pln.

Obie liczby pójdą na plus w wyniku finansowym i to za pierwszy Q 2021?

Oby więcej takich odwrócenia rezerw przez spłatę.
    Mi się podoba :-)
  • Re: Plus dwa? Autor: ~Car [31.0.72.*]
    Czyli zostaje jeszcze ponad 200 tyś zł na skup akcji po zakończeniu okresu zamkniętego. Pytanie komu te akcje teraz przypadną?
  • Re: Plus dwa? Autor: ~Dedalus [5.173.136.*]
    B. dobra wiadomość. Może później napiszę dlaczego tak myślę. Moder mnie zablokował, nie wiem dlaczego. I musiałem wyjść na spacer, żeby zmienic IP. A tak nie chce mi się pisać zbyt dużo. :)
    Ale czuliśmy, że chodzi o PM. Zostawili sobie 100k. Będą mogli trochę posypać jak będzie rosło. Ale to też znaczy, że wierzą w spółkę. :)
  • Re: Plus dwa? Autor: ~makler [88.199.172.*]
    Nie 100k tylko ponad 200k
  • Re: Plus dwa? Autor: ~Dedalus [5.173.136.*]
    Makler, przecież mieli 576k. Jak oddali 400k, to zostało im 176k. Fakt, to więcej niż 100k. Ale ja uważam, że to oni mogli sypac tydzień temu i mają mniej niż oficjalnie. Wkrótce będą musieli podać info o zmniejszeniu zaangażowania poniżej 5% to będziemy wiedzieli ile im zostało.
  • Re: Plus dwa? Autor: ~student [89.64.59.*]
    a ja widzę , że 638k
  • Re: Plus dwa? Autor: ~Dedalus [109.40.241.*]
    Sprawdziłem. Ja zaglądam na stooq.pl i tam było tak jak napisałem. Ale na strefainwestorów było tak jak Ty piszesz. Stąd to zamieszanie. Jednak na oficjalnej stronie pmpg jest tak jak na stooq.pl - 576k.
    Myślę, że w poniedziałek dadzą info i będziemy wiedzieli dokładnie ile zostalo im tych akcji.
    Na stronie pmpg w informacjach jest że niby parrish miał 708 tyś a teraz jeszcze ma sporo bo 308 tyś. Czyżby nie musieli informować że dokupowali w ostatnim czasie??
    Może to jakiś błąd w komunikacie jest bo na oficjalnej stronie pmpg jest napisane że mają (mieli) 576 tyś.Na stronie biznesradar z której korzystam też to samo piszą
  • Re: Plus dwa? Autor: ~Dedalus [109.40.241.*]
    Dzięki Car za zwrócenie uwagi na komunikatu na stronie własnej spółki. Rzeczywiście mieli ponad 700k akcji. Nie jestem pewnie, ale wydaje mi się, ze akcjonariusz ma obowiązek informowania o zmianie posiadania co 2% plus ewentualne przekraczanie 5, 10% itd. A PM nie przekroczyl 2% dokupujac do ponad 700k.
[x]
PMPG 1,43% 2,13 2025-09-24 10:18:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.