• transakcja 350k Autor: ~Jas20 [94.40.24.*]
    ciekawe kto to kupił/sprzedał
  • Re: transakcja 350k Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Oj tam, codziennie są takie obroty. A spadki były zupełnie przypadkowe podobnie, jak ujadanie prześmiewców.
    Tak jak w "Misiu" Barei, ktoś przypadkiem przechodził, "z tragarzami"? - "tak z tragarzami".
    :-DDDDD
    https://www.youtube.com/watch?v=VQopO2jF6HU

No to w ramach zbierania już mamy FF poniżej 4%

• Re: transakcja 350k Autor: ~AS [80.54.46.*]

Jaś - nawet kwadrans nie minął i masz odpowiedź.

Zdążyłeś se chociaż kawę zrobić ?

@AS mój Ty niezawodny tropicielu. Jak ja bym napisał autobiografię bez Ciebie :-)

Polecasz SW, to sobie go otwórz i zobacz, że cały ten obrót 99,77% był negatywny. A to oznacza, że czekano z podstawionym koszykiem "tragarzy". Wcześniejsze wypłoszenie ulicy miało na celu to, by kurs ustawić na umówionym poziomie, i by ten pakiet rzucany na lewo nie wpadł przypadkiem i choćby w małej części w niepowołane ręce. No i statystyka kursu średniego przed ewentualnym wezwaniem poprawiona...
    AS, to jest tak czytelne, że nie jesteś w stanie tego obśmiać. Nie da się. I ja też nie zamierzam się śmiać.

Każdemu wolno sprzedać , kiedy chce. Nic mi do tego!

Ale, jeśli takie zagrywy mają potem być uzasadnieniem dla zaniżonej wyceny w wezwaniu, to sygnalizuję, że porozmawiamy z tym "mechanizmem" inaczej. Najlepiej w transakcjach pozasesyjnych lub poprzez adwokatów. Do wyboru.

Myślę, że jednak instynkt robienia interesów w spokoju zwycięży i wszyscy na tych akcjach solidnie zarobimy.

Napisz jak się "płoszy" ulicę na spółkach ?
    Na SW dadzą Ci dożywotni abonament na wszystkie portfele, jeśli wyklarujesz to przystępnie, a i ja chętnie poczytam.

Nie ma info, więc bladego pojęcia nie masz co to była za transakcja, a rozpisujesz kabarety.
    A jak to było tylko z "wora do wora" i nic więcej, to co ?

Jakie to ma znaczenie dla drobnego inwestora?
    Dostaniesz więcej lajków za wpis, niż ja ?
    Oj tak, przed transakcją kilka poprzednich dni wręcz naganiały ulice na zakupy na Newagu. Czy ty siebie czasem czytasz?

Nie zaprzeczam, wysoce prawdopodobnie był to obrót z :"wora do wora", co nie zmienia faktu, że był dobrze przygotowany, aby po drodze worek się nie rozpruł i akcje nie trafiły w niepowołane ręce. Twoje wpisy tez były ciekawe z tym czekaniem z 70 akcjami, oby nie spadło do 22 itd.

Wszystko zależy od kontekstu. Jak sobie poukładano portfele to OK. Nic mi do tego.

Ale jak to układanie ma być podstawą do wyciągania wniosku o obrotach średnich i wycenie np. przed wezwaniem, to już mnie wk***ia. i to tak nie przejdzie. Po takim wezwaniu z zaniżoną ceną sprawdzimy przepływy.

• Re: transakcja 350k Autor: ~grubo [77.245.240.*]
    ponad 9 mln zł
  • Re: transakcja 350k Autor: ~Dudu [37.248.208.*]
    Dnia 2021-03-12 o godz. 15:32 ~grubo napisał(a):
    > ponad 9 mln zł

No grubo grubo.
    Przez cały rok obrócono 1.327.000 akcji z czego tylko w piątek ponad 350 tys
    A od lipca 2020 jesteśmy w zasadzie w akumulacji i grzejemy boczniaka. Czyżby to był akcent na koniec?
    Od 2019 roku tylko 4 x były takie dzienne obroty. Potem było optymistycznie.
    A takie Forte też z sWIG80 po okresie smuty wzrosło przez rok o 180%
    Kupiłem popcorn i oglądam, co będzie dalej.

• Re: transakcja 350k Autor: ~mjesn1 [95.41.90.*]
    O proszę, jaka niespodzianka. No to ktoś już swoje zarobił, a ktoś inny liczy na dalszy zarobek. Raczej nie chce utopić 9 milionów.
  • Re: transakcja 350k Autor: ~ASA [80.54.46.*]

A słyszałeś aby ktokolwiek, kiedykolwiek na świecie zakupił akcje po to by chcieć na nich stracić ?

:PPPPPP
  • Re: transakcja 350k Autor: ~moby_dick [79.189.173.*]
    Takie rzeczy się zdarzają.
    Giełdowa strata może być podatkowym zyskiem.
    @moby_
    Nazywałeś mnie "analfabetą ekonomicznym". Ciekawe, tymczasem piszesz ekonomiczne bzdury, aż boli.
    Strat giełdowych nie można odliczyć od podatków naliczonych z innych źródeł, niż giełda. Ba, takiej straty nawet nie możesz odliczyć od zysku z dywidendy nawet z tej samej spółki. Więc Twoim zdaniem, ktoś na początku roku zrobił sobie stratę by potem być może coś zyskać bez podatku. Aha. :-DDDDD
    Znaczy teraz zrobił stratę bo potem jak spadnie to by nie zrobił straty większej??? :-DDDDDD
    Ty się na głowę z kim dzisiaj zamieniłeś?

Wymiana 350 tys akcji jest dla zysku nie dla starty, no może dla utrzymywania władzy w spółce, czyli jeszcze większych zysków.

Zgadzam się.
    Ale zakupowi mogą przyświecać różne cele.
    Taka transakcja może znaczyć bardzo dużo, albo nie znaczyć nic.
    Wystarczy, że któraś instytucja przewala między różnymi portfelami ...

Ewentualnie, jeśli kolega PPP ma rację i na tej spółce 24/h i 7dni w tygodniu są robione wały na kursie, o czym uprzejmie donosił tu już w 69 323 223 postach, to równie dobrze taka transakcja może mieć negatywny wydźwięk i konsekwencje.
    Negatywny scenariusz można równie łatwo napisać, jak ów hurra-optymistyczny, który podaje kolega troll-mjenss.
    Nie ma oficjalnej informacji, nie ma co gdybać. Prawda mjens?

@AS daj spokój, jak 350 tys obrotu nie ma znaczenia? To kiedy ma? Jak ktoś słusznie zauważył, że cały roczny obrót to 1,3 mln akcji.

Pewnie, że są różne strategie, ale na czym opierasz przekonanie o możliwych spadkach, kiedy po takich transakcjach, długoterminowo zawsze były wzrosty. Popatrz na wykres kursu i obrotów.

Poza tym "nowy ład" ma się opierać na rozwoju też kolei, na którą (tabor i infrastrukturę) chcą wydać 27 miliardów.
    To dlaczego taka inwestycja ma przynieść starty?

• Re: transakcja 350k Autor: ~ToMike [194.181.129.*]
    Może przynies straty jak każda inna inwestycja. Ja, PPP, AS , osoba zarzadzajaca jednostakami FI , kazdy może podjąć złą decyzje. Nie sądze aby ktoś teraz robił stratę podatkową. To sie robi zazwyczaj pod koniec grudnia. Pewnie zwykłe porządkowanie porfela i tyle. Po co się nad tym zastanawiać. Mamy przeciez ciekawą sytuacje na walorze. Po akumulacji 24,5-25,5 byc może czekają nas wyższe poziomy napędzone wynikami i przyszłą dywidendą i z tego należy sie cieszyć
  • Re: transakcja 350k Autor: ~Pequod [141.101.152.*]
    Wiara w 'nowy ład' - i wszystko jasne...
    Co jest dla Ciebie jasne?

Potrafisz ze mną podyskutować o rozporządzeniu nt. "Taksonomii zrównoważenia" KE w sprawie Nowego Zielonego Ładu?
    Wiesz co to jest „INCEPTION IMPACT ASSESSMENT” Komisji Europejskiej?
    Może wiesz coś o ustaleniach Grupy Ekspertów Technicznych ds. Zrównoważonego Finansowania (TEG)? 

Czy tylko kojarzysz mordobicie PiS / PO i ci się modne od tygodnia hasełko skojarzyło?

• Re: transakcja 350k Autor: ~Pequod [79.189.173.*]
    Jasne jest to ze twoja inteligencja nie odbiega od średniej Suwerena popierającego obecną wlaszę czyli jest na poziomie kury domowej.
    To o czym miałbym z tobą dyskutować?
    A kim ty w ogóle tu jesteś, ze na forum Newagu piszesz o kurach?

Umiesz odpowiedzieć na tematy, które poruszyłem? Porozmawiasz ze mną na temat wpływu ustaleń Grupy Ekspertów Technicznych ds. Zrównoważonego Finansowania (TEG) na finansowanie produkcji takiej jaką ma Newag, czy dalej chcesz o kurach?

[x]
NEWAG 1,67% 85,00 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.